Ich výrobca spoločnosť Masterfoods oznámil, že pri ich výrobe sa začalo používať syridlo z teľacích žalúdkov. O zmene pri postupe výroby aj na Slovensku obľúbených sladkostí informovala BBC. Okrem tyčiniek sa táto zmena týka aj zmrzlín, ktoré Masterfoods vyrába. Syridlo je špeciálny enzým, ktorý sa získava zo žalúdka kŕmených teliat.
Pomáha pri zrážaní mlieka, preto sa využíva pri výrobe týchto čokoládových pochutín. Výrobca, spoločnosť Masterfoods, si nemyslí, že by po tejto zmene prišli o časť zákazníkov. „Pokiaľ je však zákazník striktný vegetarián, tak nie sú preňho naše produkty vhodné,“ povedal pre BBC Paul Goalby z Masterfoods. Spoločnosť začala používať syridlo z teľacích žalúdkov po zmene dodávateľa. Čokoládové výrobky vyexpedované pred týmto dátumom sú pre vegetariánov ešte vhodné.