Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.04.2012 00:00 | Správy | Domáce správy

Jennifer z trolejbusu 204: Pupočník jej podviazali šnúrkou

Šesťnásobnú mamičku Silviu (31) viezli v utorok večer na vyšetrenie do nemocnice na bratislavských Kramároch brat aj budúci otecko.

Cestou im však došiel benzín, a tak sa rozhodli ísť trolejbusom. Mamička však hneď na schodoch prostriedku MHD začala rodiť. A tak to na pôrodnú sálu už nestihli. Silvia porodila priamo v trolejbuse. Akoby zázrakom sa v ňom viezli aj dve zdravotné sestry, ktoré jej s príchodom ratolesti na svet pomohli. Rozkošná princezná sa vola Jennifer, po pôrode vážila 2 340 gramov. Nikto jej však nepovie inak ako dievčatko z trolejbusu číslo 204.


Silvia mala termín šiesteho pôrodu až v máji, bolesti ju však prekvapili už v 36. týždni. „V utorok sme išli na vyšetrenie, mala som bolesti. Brat, ktorý ma viezol, v panike zabudol natankovať. Kontrakcie boli silnejšie, benzín nám však došiel a auto zastalo. Našťastie išiel trolejbus na Stromovej ulici, ten otvoril dvere, len som vošla na schody a začala som kričať, že dieťatko je vonku,“ opisuje pocity z kuriózneho a rýchleho pôrodu šťastná mamička Silvia. „Vodič vyšiel von, ľudia vyskočili z autobusu a malá Jenniferka bolo na svete,“ dodáva mamina.


Otecko Peter sa pri pôrode zachoval veľmi statočne. „Došlo to samo, musel som ju rýchlo vytiahnuť, bál som sa, že sa maličká zadusí. Hlavne, že to dobre dopadlo a sú obe zdravé,“ prezradil Peter. K tomu, že Silvia prežila v prostriedku MHD takmer bezproblémový pôrod, prispeli aj dve zdravotné sestry, ktoré zhodou okolností išli na nočnú službu do nemocnice na Kramároch.

„V trolejbuse boli náhodou prítomné dve naše sestry. Jedna sestra z pôrodnej sály a novorodenecká sestra. Keď v trolejbuse nastala panika a ľudia išli na opačnú stranu, naše dve zamestnankyne odviedli pôrod, ošetrili novorodenca a priviedli ich do nemocnice,“ hovorí prednosta I. gynekologicko-pôrodníckej kliniky Lekárskej fakulty SZU Igor Rusňák.

V trolejbuse nastal krik, vedela som, že niekto potrebuje prvú pomoc, no nečakala som, že to je žena, ktorá práve porodila. Čerstvý otec jej podával akurát dieťa a spolu sa objímali. Dieťatko sme zabalili do bundy, pupočník sme podviazali šnúrkou z oteckových topánok, nemali sme nič iné. A potom sme čakali, kým príde záchranka,“ prezrádza mladá pôrodná asistentka Zuzana. Novorodenec nemal podľa prednostu okrem minimálneho podchladenia žiadne problémy. „Matka si skutočne pochvaľovala, že ten pôrod v trolejbuse sa jej veľmi páčil. Bol to jej šiesty pôrod a zo všetkých vraj bol najlepší,“ dodal Igor Rusňák. Čerstvú mamičku doma čaká ďalších päť detí. „Teraz máme tri dievčatá a troch chlapcov. Najstarší syn má trinásť rokov, najmladšia dcérka štyri. Na Jenniferku sa veľmi tešia. Už aby sme išli domov,“ želá si Silvia.

Vodič MHD Milan: Kolegovia ma volajú pôrodná baba!

Milan (51) pracuje ako šofér 11 rokov, podobnú situáciu však zažil prvýkrát! „Na zastávke Sokolská som si v spätnom zrkadielku všimol, že nastupuje do voza žena, skrčená si sadla na zadné sedadlo a držala si brucho. Myslel som si, že je zranená. Počas jazdy však zrazu ku mne pribehol muž, búchal na okienko a kričal, že jeho žena rodí,“ opisuje neuveriteľnú situáciu Milan.

V prvom momente zostal v šoku. „Ale snažil som sa čo najrýchlejšie konať. Hneď som kontaktoval cez vysielačku dispečing a privolal som záchranku. Mamička porodila dieťatko na zadných sedadlách trolejbusu. Nikdy som si nemyslel, že sa niečo také môže prihodiť v mojej službe, ale som veľmi rád, že sú obidve v poriadku,“ povedal šofér Milan, ktorý túto situáciu perfektne zvládol. „Kolegovia si teraz zo mňa robia srandu, že som pôrodná baba. Dnes som zhodou okolností viezol dve tehotné mamičky, už som sa ich chcel ísť spýtať, že kedy majú termín,“ dodal včera so smiechom Milan.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Herečka bola považovaná za sexsymbol 50. rokov.
Foto
Žijúca legenda: Sophia Loren oslavuje 90. narodeniny! Spoznáte ju ešte?
Mohamed Al Fayed († 94), otec Dodiho Al Fayeda († 42), ktorý bol priateľom lady Diany († 36), bol posmrtne obvinený zo znásilnenia.
Foto
Priateľ († 42) princeznej Diany († 36): Temné ODHALENIE o jeho otcovi († 94)! Otrasné, čo mal robiť ženám
close-up of man holding knife smeared with blood and still dripping.
Tragický útok v Rotterdame: Ozbrojený muž zaútočil na viacero osôb
Britský minister zahraničných vecí David Lammy vyzval vo štvrtok na okamžité prímerie medzi Izraelom a libanonským militantným hnutím Hizballáh.
Britský minister zahraničných vecí vyzval na okamžité prímerie: Reaguje tak na eskaláciu napätia
Mesiac obieha okolo planéty Zem
Planéta Zem čoskoro získa nový mesiac, ale... Má to jeden veľký háčik
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Stoltenberg po 10 rokoch odchádza z čela NATO: Varovanie pre Spojené štáty a Európu!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Ukrajina sa chystá na niečo prelomové: Veľké zmeny sa dotknú celej krajiny
Predseda ruskej Štátnej dumy Viačeslav Volodin
Šéf ruskej dumy šokoval najnovším vyhlásením: Slová o svetovej VOJNE a SATANOVI
Princ George prišiel na svet 23. júla v roku 2013.
Foto
Princezná Kate musela po pôrode prekusnúť horkú pilulku: Pravidlo, ktoré ju ranilo
Ilustračné foto.
Ako zistiť, že je niekto ALKOHOLIK: 8 varovných príznakov! TAKTO ho identifikujete
Protest proti ministerke Šimkovičovej v Bratislave.
Foto
Proti Šimkovičovej protestovali v 14 mestách Slovenska: Hanba! Kričali rozhnevaní umelci
 Filmový chodník slávy sa dnes rozrástol o ďalšiu pamätnú dlaždicu s menom Juraj Kukura. 
Foto
Odhalenie dlaždice Juraja Kukuru na chodníku slávy: Naozaj TOTO Kňažko povedal? Aha, kto sa ukázal v dave!