Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.04.2013 13:42 | Správy | Domáce správy

Trpký odchod bývalého lídra: Jána Slotu vylúčili z SNS!

Bývalého predsedu národniarov Jána Slotu dnes vylúčili zo Slovenskej národnej strany (SNS).

"Rozhodlo o tom stredajšie predsedníctvo dvojtretinovou väčšinou hlasov," povedala  tlačová tajomníčka SNS Zuzana Kohútková s tým, že vylúčenie bolo výsledkom disciplinárneho konania kvôli nehospodársnemu nakladaniu s majetkom SNS.

Slota: Nie je dôvod na vylúčenie"Niekto, kto vylučuje, musí mať aj dôvod k tomu, aby vylučoval. A tento dôvod tam nie je," reagova stručne Slota a zložil telefón.

Predsedníctvo ako disciplinárny orgán má právomoc rozhodnúť o zastavení disciplinárneho konania, alebo uložiť sankciu. Stanovy SNS poznajú tri druhy trestu: pokarhanie, odňatie funkcie alebo vylúčenie zo strany ako najvyšší stranícky trest. "Prebieha vnútorný audit, kontrola interných predpisov, stavu majetku, pričom je posudzovaná zodpovednosť a oprávnenosť konania Jána Slotu. Výsledky budú predložené predsedníctvu na prerokovanie za účasti Jána Slotu," informoval 22. apríla predseda SNS Andrej Danko s tým, že rozhodnutie prinesie dnešné predsedníctvo strany.

SNS prežije aj bez peňazí SlotuZároveň potvrdil informácie, že Slota prisľúbil strane finančnú pomoc v prípade, že budú posilnené jeho právomoci ako čestného predsedu. Danko dodal, že takéto "tlačenie k múru" neakceptuje. "Finančná situácia SNS je vďaka členskej základni stabilizovaná aj bez peňazí Jána Slotu," vyhlásil. Strana pôvodne očakávala od Slotu pomoc pri splácaní dlhov, ktoré vznikli v čase, keď bol predsedom on. Tieto rokovania však podľa Danka úspešné neboli.

Disciplinárne konanie voči Slotovi začala SNS pre podozrenie z nehospodárneho nakladania s majetkom strany, a tým "ohrozením jej existencie". Predsedníctvo SNS už v zápisnici o uznesení z 10. januára 2013 vzalo na vedomie "informáciu o vážnej ekonomickej situácii SNS a úverovom vzťahu voči Privat banke".

Danko 28. marca priznal, že strana spláca úver na predvolebnú kampaň, ktorý získala pred voľbami v roku 2012 až 1,5 milióna eur. "Takmer vo výške 50 percent bol splatený z príjmov zo štátneho rozpočtu, zvyšná časť je rozložená na určité časové obdobie," povedal vtedy Danko.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Zničený dom po ostreľovaní ukrajinskou stranou v meste Sudža v ruskej Kurskej oblasti.
Ukrajinská rozviedka podnikla výpad na oblasť v Čiernom mori: Zabili desiatky ruských vojakov
Foto
Zo zážitku mladého páru vám nabehnú zimomriavky: Pozdrav zo záhrobia?! Zachytili ho na FOTO
Tisíce ľudí sa zhromaždili v piatok večer na budapeštianskom Námestí hrdinov na demonštrácii, ktorá je reakciou na prezidentskú amnestiu pre človeka zapleteného do pedofilnej kauzy a na politické súvislosti tohto škandálu.
V Budapešti demonštranti žiadali slobodu pre Palestínu, napriek Orbánovej nevôli
Poľský premiér Donald Tusk.
Poľskom otriasa škandál: Tusk odhalil, čo sa potajomky dialo v minulej vláde
Hokejista Tobias Eder je pravidelnou súčasťou nemeckej reprezentácie.
Foto
Predsezónne vyšetrenie sa zmenilo na nočnú moru: Dlhoročného reprezentanta čaká boj o život
Honosnú svadbu v roku 2011 sledoval celý svet.
Foto
Uniknuté TAJOMSTVO zo svadby Kate a Williama: Princezná v SLZÁCH!
Holubice letia nad sochou Mieru počas spomienkového ceremoniálu v Mierovom parku v Nagasaki.
Foto
Nagasaki si pripomenulo výročie zhodenia atómovej bomby: Jednu krajinu nepozvali
Old man patient hand in hospital
Rakovina je obrovským strašiakom: 6 faktorov, ktoré môžu podporiť jej vznik! Nájdete sa v niektorom z nich?
Katalánsky separatistický líder Carles Puigdemont (druhý zľava) a jeho právnik Gonzalo Boye (druhý sprava) prichádzajú pred dav  priaznivcov v Barcelone.
Poplach v Španielsku: Puigdemont sa objavil v krajine, nikto ho nezatkol! Budú padať hlavy
Picture of the logo of Gazprom on their Serbian main office in Belgrade. Gazprom is one of the main oil compnaies from Russia
Ceny plynu porastú do výšin: Znepokojivé slová z Gazpromu
(ilustračné foto)
Armáda hlási nový úspech: Rusko tvrdí, že dobylo ďalšiu obec v Doneckej oblasti
Americký raper Travis Scott.
Raperská hviezda v rukách polície: BITKA v luxusnom hoteli! S kým si skočil do vlasov?