Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.04.2024 12:00 | Špeciálne projekty
Špeciálny projekt

XTB ponúka vyššie úroky z neinvestovaných prostriedkov a uľahčuje začiatky v investovaní

Spoločnosť XTB, globálny fintech ponúkajúci online platformu a mobilnú aplikáciu na investovanie, ponúka novým klientom vyššie úrokové sadzby z neinvestovaných prostriedkov na prvých 90 dní od založenia účtu.

Klientom spoločnosti sa tak úročia aj prostriedky, ktoré na svoju investičnú príležitosť ešte len čakajú. Začiatkom v investovaní platforma pomáha aj novou funkcionalitou, Investičnými plánmi.

Investičná spoločnosť XTB sa stala jedným z prvých brokerov, ktorí svojim klientom ponúka úrokové sadzby z neinvestovaných prostriedkov na účtoch vedených v eurách alebo amerických dolároch. Pre nových klientov je zároveň úroková sadzba zvýhodnená – pre eurové vklady je stanovená na 4,20 % a pre účty vedené v dolároch na 5,00 % na obdobie prvých 90 dní od založenia účtu. Po uplynutí tohto obdobia klientom úroková sadzba z neinvestovaných prostriedkov ďalej platí vo výške 2,00 % pre účty v eurách a 2,50 % pre účty vedené v dolároch. Úroky sa počítajú denne a na účty klientov sa pripisujú mesačne. Vzťahujú sa na neinvestované prostriedky existujúcich aj nových klientov bez ohľadu na ich celkovú výšku.

Otvoriť galériu
Zdroj: xtb.sk

„Navýšenie úrokových sadzieb ponúka investorom možnosť vyčkávať na konkrétnu investičnú príležitosť a zároveň si zaistiť zhodnotenie peňazí, aj keď práve aktívne neinvestujú. Čoraz viac ľudí zvažuje vstup na finančné trhy, a my im chceme ponúknuť ďalšiu pridanú hodnotu, keď už sa rozhodnú s investíciami začať,“ komentuje zvýšenie úrokových sadzieb novým klientom Vladimír Holovka, obchodný riaditeľ XTB pre Slovensko, Česko a Maďarsko.

Otvoriť cestu k investíciám sa XTB snaží aj prostredníctvom množstva nových produktov, ktoré na svojej platforme ponúka. Spoločnosť plánuje rozšíriť svoju ponuku napríklad o nové dlhopisy, penzijné produkty alebo multimenovú kartu. Najnovšia služba Investičné plány, ktorú môžete u XTB nájsť, ponúka klientom možnosť investovať do ETF fondov podľa vopred nastaveného cieľa. Investori si tak môžu vytvoriť svoj vlastný plán výberom ETF, o ktoré majú záujem, a investovať mesačne čiastku od 15 eur. U jednotlivých investícií sa tiež dá ľubovoľne nastaviť percentuálny podiel a flexibilne ich spravovať.

Otvoriť galériu
Zdroj: xtb.sk

„V ETF a pasívnom investovaní dlhodobo vidíme veľký potenciál, ponúka totiž investorom možnosť vytvorenia diverzifikovaného portfólia bez nutnosti manuálneho výberu jednotlivých nástrojov. Pre našich klientov je tak investovanie ešte jednoduchšie a prístupnejšie,“ hovorí Holovka. Investori majú v rámci investičných plánov k dispozícii viac ako 365 ETF fondov, ktoré pokrývajú rôzne triedy aktív i komodít. Investori tak môžu ľahko diverzifikovať svoje portfólio a prispôsobiť ho svojmu postoju k riziku a výnosu. Záujem o podielové fondy eviduje XTB najmä od roku 2021, pričom v posledných troch rokoch sa počet investorov do ETF viac ako zdvojnásobil.

Svoje plány si investori môžu dopĺňať alebo upravovať priamo v aplikácii alebo si môžu nastaviť opakované platby. Peniaze sa tak investujú automaticky, na základe preferencií, ktoré možno kedykoľvek upraviť podľa aktuálnych potrieb a investičných cieľov. Investori tak môžu ľahko reagovať na nové okolnosti vo svojom živote alebo tiež na trhu.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Amputáciu odmieta, no lekári hovoria, že by mu pomohla.
Foto
Nicholas pred 10 rokmi havaroval a ostala mu VISIEŤ noha: Fakt mu TOTO povedali lekári?!
Nemecký kancelár Olaf Scholz
Útoky na politikov exponenciálne rastú, Scholz má toho plné zuby: Nemeckí predstavitelia avizujú, čo bude nasledovať
Rolins doťukáva posledné detaily pred koncertami v Prahe.
Foto
Dara ukázala novú FOTO po plastike, ľudia nechápu: HANBÍŠ sa za to?
(ilustračné foto).
Rozruch v Dubline: Študenti zabarikádovali kampus univerzity
Ryhtářov žiaľ je stále rovnaký aj po 10 rokoch.
Záhada Bartošovej († 48) čísla, zdrvený vdovec: Prečo aj 10 rokov po samovražde funguje!
Ilustračné foto
Aktualizované
Užívate si slnko? Úsmev vám klesne: Do týchto okresov sa rúti LEJAK!
Rodina sa s úmrtí Laury a bábätka nevie spamätať (ilustračné foto).
Smutná TRAGÉDIA: Laura († 22) zomrela pri pôrode, syn († 2 mes.) neskôr v tatinovej posteli
Odíde zo Slovana? Juraj Kucka má na stole viacero ponúk!
Chlapca museli umývať pred domom
Foto
Najtučnejší chlapec na svete schudol 100 kíl: TAKTO dnes vyzerá, je na NEPOZNANIE!
Pri úprave trávnika je každá pomoc dobrá
Foto
Veľký test benzínových kosačiek: Podrobné porovnanie cien, výkonu a hlučnosti!
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Už sa to blíži: Hamas spravil prvý krok, všetci s napätím čakajú, čo sa stane
Senzácia sa nekonala: Slováci zabojujú o bronz