Ľudia si pochvaľujú jednoduchú rýchlu obsluhu a istotu, že čerstvé pečivo pred nimi nik neobchytal. Praktický vynález už zaujal veľké obchodné reťazce nielen zo Slovenska. Partia Košičanov na čele s Markom Vicianom (29) a Ladislavom Petrášom (42) pracovala na vývoji rožkomatu štyri a pol roka. „Prototyp vznikol na Technickej univerzite v Košiciach,“ vraví Vician. Zásobník inžinieri rozdelili na osem komôr, aby sa teplé rožky vlastnou váhou nepopučili.
„Ľudia na rožkomat reagujú pozitívne. Oceňujú hygienu predaja. Odpadá aj počítanie pečiva pri pokladnici. Máme vlastnú pekáreň, čerstvé pečivo priebežne dopĺňame,“ zhodnotil vedúci predajne Peter Hubka (37). O automat sa už zaujímajú obchodné reťazce nielen zo Slovenska, ale aj z Nemecka a Ruska. „Momentálne rokujeme. Oslovili nás dokonca aj s ponukou na odpredaj celého patentu,“ prezradil Vician.
Kupujúci: Pečivo už nik neobchytá!
Attila Erös (68), dôchodca, Seňa: - Vydá toľko rožkov, koľko potrebujete. Viac kupujem tmavé rožky. Keď postavia s takými ďalší rožkomat, budem ho používať. |
Štefan Artimovič (44), stavbár, Košice: - Oveľa lepší sa mi zdá takýto predaj rožkov, ako keď sú voľne položené. Nik sa v pečive neprehrabáva, je to hygienickejšie. |
Eva Kuzmová (52), žeriavnička, Moldava nad Bodvou: - Rožky síce kupujem pomenej, ale zdá sa mi to ako dobrý a zaujímavý nápad. Najbližšie si možno rožkomat vyskúšam aj ja. |