Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.09.2021 15:13 | Správy | Domáce správy

Návšteva pápeža postavila do pozoru aj operátorov: Na týchto miestach posilňujú signál

Mobilní operátori posilňujú mobilné siete v okolí miest, ktoré navštívi pápež František.

Informoval o tom hovorca operátora 4ka Pavel Ďurík a pre TASR to potvrdili aj ďalší slovenskí operátori. "Návšteva pápeža na Slovensku je výnimočná udalosť a preto sme pristúpili k posilneniu a rekonfigurácii sieťových komponentov všade tam, kde predpokladáme zvýšenú hlasovú a dátovú prevádzku v súvislosti s návštevou pápeža Františka," povedal Ďurík.

Okrem posilnenia kapacity siete pre telefonovanie v Bratislave, Prešove a Košiciach sa 4ka rozhodla aj pre postavenie dočasného prenosného mobilného vysielača v Šaštíne. Takýto prenosný vysielač sa zvyčajne používa napríklad pri hudobných festivaloch a iných podujatiach, jeho účelom je posilnenie dátovej a hlasovej kapacity siete.

Posilnenie siete na miestach verejných zhromaždení a v ich okolí pre TASR potvrdil aj hovorca Slovak Telekomu Michal Korec. "Zároveň máme pripravený aj extra mobilný vysielač v Košiciach a dva extra mobilné vysielače v Šaštíne, kde sa očakáva najvyššia účasť návštevníkov," poznamenal Korec.

Hovorkyňa O2 Tereza Molnár pre TASR takisto uviedla, že pre návštevu pápeža operátor posilnil sieť tam, kde sa hlava cirkvi má stretnúť s návštevníkmi. "Týmto posilnením o mobilné BTS stanice chceme minimalizovať riziko preťaženia sietí z dôvodu veľkej koncentrácie ľudí na malom priestore, ktoré je s takýmito podujatiami často spojené," vysvetlila Molnár a spresnila, že ide o lokality Prešova, Košíc, Šaštína a Bratislavy.

Hovorkyňa Orange Slovensko Alexandra Piskunová pre TASR uviedla, že operátor posilnil svoje siete na všetkých existujúcich staniciach v oblastiach, ktoré navštívi pápež. Takisto nainštaloval na miestach, kde budú masové liturgické podujatia (štadión v Košiciach, športová hala v Prešove a Šaštín), špeciálne dočasné základňové stanice, aby sa zabezpečila bezproblémová konektivita.

"Zároveň v rámci partnerstva zabezpečujeme v lokalite Šaštín aj komplexné vybudovanie infraštruktúry, ako fyzickej, tak aj celkové zabezpečenie internetovej konektivity pre usporiadateľa prostredníctvom Wi-Fi a lokálnej dátovej siete," dodala Piskunová s tým, že tie zabezpečia internetovú konektivitu pre presscentrum aj pre organizačný štáb usporiadateľa.

Pápež František na Slovensko pricestuje v nedeľu (12.9.). Na Slovensku zostane Svätý Otec do 15. septembra. Navštívi Bratislavu, Košice, Prešov a Šaštín.

 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Belgické letisko Charleroi (ilustračné foto).
Druhé najväčšie belgické letisko ruší v utorok všetky odlety: Dotkne sa to 16-tisíc ľudí!
 Influencerka zo Surrey sa so svojou manželkou zosobášila v septembri.
Foto
Nevesta zverejnila fotky zo svadby a vtom to prišlo: Je PEDOFILKA?! Má to jeden háčik...
Na Instagrame má už 1,1 milióna sledovateľov.
Foto
Z Paríža ju vyhodili, teraz buduje novú kariéru: Olympijská hviezda predáva pikantné zábery!
(ilustračné foto).
Českí lekári zrušili plánovaný protest, rezort zdravotníctva im pridá
Jej štyri dcéry, deväťročná Sophia, šesťročná Giuliana, trojročná Mia a štvortýždňová Valentina, sa narodili všetky 25. augusta.
Foto
Brunetke sa podarilo niečo neuveriteľné: Šanca, že sa to stane, je 1:17 miliardám!
Asteroid bol prvýkrát spozorovaný 7. augusta.
Na oblohe sa zjavila záhadná hviezda, ľudia dostali paniku: Blíži sa príchod Mesiáša?!
Český premiér Petr Fiala.
Babiš uzavrel dohodu so Slovenskom o kauze ŠtB: Český premiér ostro zareagoval!
(ilustračné foto)
Hokejový svet zasiahla smutná správa: Navdždy odišiel legendárny útočník
Moldavská prezidentka Maia Sanduová hlasuje vo volebnej miestnosti v Kišiňove.
Výsledky referenda sú známe, bolo to tesné! Moldavsko rozhodlo, či vstúpi do EÚ
Na snímke zľava britský premiér Keir Starmer, nemecký kancelár Olaf Scholz, americký prezident Joe Biden a francúzsky prezident Emmanuel Macron sa rozprávajú pred stretnutím v Berlíne.
Poliaci zúria! To, čo spravili Nemci, bolo podľa nich veľkou chybou
Tíndžerka plače vo svojej izbe (ilustračná fotografia).
Ohavný prípad! 10-ročné dievča OTEHOTNELO: Keď mama zistila, čo sa stalo, zrútil sa jej svet
(ilustr. foto)
Chcete sa zbaviť nadobro pavúkov v domácnosti? 3 RADY, ktoré ich udržia preč od vašich domovov