Pripravte si svoju obľúbenú v pohodlí domova. Môžete si zamraziť celú vaničku, urobiť nanuky alebo zmrzlinu maškrtiť s palacinkamiči vafľami.
Na 4 porcie potrebujeme:
- 2 limetky
- 130 g čučoriedok
- 140 g cukru, najlepšie hnedého
- 200 ml kokosového krému
- 280 ml smotany na šľahanie
- hrsť čučoriedok na ozdobenie
Príprava:
1. Kôru z jednej limetky nastrúhame najemno a z oboch limetiek vytlačíme šťavu. Vlejeme ju do kastrólika a spolu s cukrom ohrievame, kým sa cukor nerozpustí. Prisypeme čučoriedky a 2 minúty varíme.
2. Uvarené čučoriedky vlejeme do misky a pridáme k nim kokosový krém. Smotanu vyšľaháme do polotuha a potom ju opatrne zamiešame do čučoriedkovej zmesi. Misku vložíme na hodinu do mrazničky, aby zľahka stuhla.
3. Zmes vyberieme z mrazničky a vyšľaháme metličkou, aby bola hladká a krémová. Vložíme znova do mrazničky a po hodine postup zopakujeme. Potom hmotu vložíme do nádoby s viečkom a necháme úplne zmraziť. Pred podáváním ju nechajte 20 min. pri izbovej teplote a podávajte ozdobenú čerstvými čučoriedkami.
Náš tip: Kokosový krém možno nahradiť zmesou smotany a 2 lyžíc strúhaného kokosu.
Na 4 porcie potrebujeme:
- 2 avokáda
- plechovku kokosového mlieka
- šťavu z ½ citróna (stačí aj menej)
- 5 lyžíc medu alebo agáveový sirup
Príprava:
Deň vopred dáme plechovku kokosového mlieka do chladničky, po otvorení by mala byť navrchu tuhá vrstva kokosového krému a dolu voda. Použijeme iba krém. Ak se vrstvy neoddelili, znamená to, že mlieko nemalo dostatočný obsah kokosového tuku. Môžeme ho použiť, ale nedáme ho do zmrzliny celé.
Dužinu avokáda a kokosový krém vyšľaháme do hladkého krému. Pridáme citrónovú šťavu a podľa chuti osladíme agáveovým sirupom alebo medom. Zmes dáme do uzatvárateľnej vaničky, zakryjeme potravinovou fóliou, viečkom a dáme aspoň na 6 hodín do mrazničky.
Na 4 porcie potrebujeme:
- 1 zrelé mango
- 250 g jemného tvarohu
- 200 ml smotanového jogurtu
- 100 g práškového cukru
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 ČL vanilkového extraktu
Príprava:
V mixéri rozmixujeme mango s citrónovou šťavou, polovicou cukru a trochou vody na hustejšiu kašu.
V miske vymiešame tvaroh s jogurtom, polovicou cukru a vanilkovým extraktom. Týmto krémom naplníme nanukové formičky zhruba do polovice.
Nanukové formičky postupne plníme mangovou a tvarohovou zmesou a každú vrstvu necháme aspoň 2 hodiny zamraziť, aby nám vznikol efektný vzor.