Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.08.2020 15:42 | Šport | Futbal
Video

Ako dopadne príbeh Slovana v Lige majstrov? Marián Zeman sa obáva najhoršieho

Európska futbalová únia (UEFA) predloží prípad zrušeného zápasu slovenského majstra Slovana Bratislava na ihrisku KÍ Klaksvík z Faerských ostrovov svojej Kontrolnej, etickej a disciplinárnej komisii a tá rozhodne o ďalšom postupe.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii
UEFA o tom informovala vo svojom sobotňajšom stanovisku.

UEFA oficiálne zrušila piatkové stretnutie 1. predkola Ligy majstrov 2020/2021, v ktorom mal Slovan hrať na pôde súpera. Domáce úrady hosťom nepovolili nastúpiť v čase plánovaného výkopu (18.00 SELČ) pre prípady koronavírusu v ich výprave. Nemohli sa dostaviť na štadión, pretože by tým porušili karanténu v krajine. Duel už predtým preložili zo stredy na piatok pre infekciu jedného člena realizačného tímu Slovana z pôvodnej výpravy.

Svoj názor vyjadril futbalový expert a spolukomentátor RTV Marián Zeman. "Myslím si, že UEFA nemôže rozhodnúť proti krajinám a ich opatreniam. Ak by tak rozhodla, bol by to ešte väčší precedens. Pre UEFA bude lepšie skontumovať duel v prospech domácich," povedal.
Po konzultácii s UEFA dostal fortunaligový šampión možnosť odohrať duel s náhradným tímom v piatok o 18.00 SELČ. Vo štvrtok dopoludnia preto odletela z Bratislavy na Faerské ostrovy druhá výprava Slovana, v ktorej bolo 16 hráčov. V provizórnom tíme figurovalo sedem členov A-tímu, ktorí neboli v pôvodnej nominácii, doplnili ich deviati juniori. Všetci členovia výpravy sa ešte pred odletom podrobili testom s negatívnym výsledkom. V piatok mal mužstvo viesť z lavičky bývalý slovenský reprezentant Szilárd Németh, ktorý je asistent trénera rezervy Slovana. Aj v druhej výprave hostí sa však podľa lokálnych médií objavil prípad ochorenia COVID-19 a UEFA mala o osude zápasu opäť rokovať so zástupcami oboch klubov a potom definitívne rozhodnúť. Vo štvrtok údajne meškali výsledky testov v druhej výprave Slovana a "náhradný" tím ani nedostal možnosť absolvovať predzápasový tréning. Podľa tamojších médií funkcionári Slovana pre problémy s testovaním odmietli v plnej miere akceptovať ich výsledky od miestnej spoločnosti Thetis a žiadali opakované kolo testovania.

"Po tom, ako mal celý tím ŠK Slovan Bratislava negatívne testy pred príchodom na Faerské ostrovy v súlade s protokolom Return to Play UEFA, absolvovalo mužstvo ďalšie testovanie po prílete na Faerské ostrovy požadované miestnou legislatívou pred zápasom 1. predkola Ligy majstrov s KÍ Klaksvík, ktorý bol naplánovaný na 19. augusta 2020. Po tom, ako mal člen výpravy ŠK Slovan Bratislava pozitívny test na COVID-19, sa miestne orgány rozhodli dať do karantény celú výpravu. Na žiadosť ŠK Slovan Bratislava bol zápas odložený na 21. augusta 2020 v súlade s Prílohou I.3.1 predpisov Ligy majstrov UEFA 2020/21 (Príloha I), ktorú schválil Výkonný výbor UEFA 3. augusta 2020, aby klub poskytol zoznam ďalších hráčov s negatívnymi testami a spôsobilými hrať zápas v súlade s Prílohou I.2.1. Po nových testoch mal hráč z druhej skupiny dva pozitívne testy na COVID-19 v dvoch za sebou nasledujúcich dňoch a preto sa príslušné orgány Faerských ostrovov rozhodli umiestniť celú druhú skupinu hráčov a funkcionárov ŠK Slovan Bratislava do karantény.

 

Preto sa nemohol odložený zápas uskutočniť a prípad sa teraz predloží na rozhodnutie Kontrolnej, etickej a disciplinárnej komisii UEFA v súlade s Prílohou I," píše sa v stanovisku UEFA na jej oficiálnej stránke. Ak UEFA potvrdí postup Klaksvíku, majster Faerských ostrovov nastúpi v 2. predkole LM na ihrisku Young Boys Bern vo Švajčiarsku.

Podobná situácia nastala ja v zápase predkvalifikácie medzi KF Drita a Linfieldom FC. Pred duelom objavili dva prípady koronavírusu v kosovskom tíme, pre ktoré zápas nemohli odohrať. Príslušná komisia neskôr rozhodla o kontumácii v prospech Linfieldu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: cas.sk, tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Porotca sa bojí straty radosti zo života.
Foto
Jaro Slávik úprimne o svojom súkromí: Najradšej trávim čas SÁM! Dôvod vás prekvapí
Britský boxer Daniel Dubois, ktorý si udržal titul majstra sveta v ťažkej váhe organizácie IBF.
Foto
Obrovská senzácia na Wembley: Joshua prehral po zdrvujúcom knokaute
minister životného prostredia SR Tomáš Taraba
Šéf národniarov prekvapil v priamom prenose: Minister Taraba musel NEČAKANE podstúpiť OPERÁCIU
Priestory TJ Slavia Staškov skončili kompletne zatopené.
Váš Tip
Ako môže Slovensko lepšie zvládať povodne? Ochranári majú jasnú odpoveď!
A shadow of a hand holding a gun in his hand.
Aktualizované
Rušné ráno na západe Slovenska, v Miloslavove sa STRIEĽALO: TERČOM sa stalo auto taxislužby!
Foto
Podmanila si Košice i celé Československo: Navždy odišla veľká legenda
Kamila má dve deti, syna Martina a dcéru Danielu.
Náhla smrť syna herečky Kamily Magálovej: Známy advokát Martin († 49) mal zomrieť v zahraničí
Na snímke prezident SR Peter Pellegrini pred odletom vládneho špeciálu do Spojených štátov na letisku M.R. Štefánika v Bratislave v nedeľu 22. septembra 2024.
Prezident Pellegrini odcestoval do ZÁMORIA: Pred sebou má bohatý program, čo ho všetko čaká?
Barbora Švidraňová
Foto
Barbora Švidraňová otvorene: PRAVDA o estetických zákrokoch a... ORGAZME?! Aha, čo prezradila
Dieťa sa hrá s mobilným telefónom (ilustračná fotografia).
Ikonická hračka hlási veľký návrat: Možno ste na nej vyrastali aj vy! Bude mať vylepšenia
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán priblížil, ako sa Maďarsku darí bojovať s povodňami: Môžu si vydýchnuť? Takáto je súčasná prognóza
Foto
Ružomberok trápil Slovan, Weiss má o starosť navyše: Kľúčoví hráči sú zranení!