Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.08.2020 10:56 | Správy | Domáce správy
Foto

Trenčín rozdelila výstavba futbalového štadiónu: Rokovania o státisícových investíciách prebehli medzi dvomi bratmi

Najmenšie krajské mesto, ktoré je preslávené hokejom, rozdelila výstavba futbalového štadiónu. Aby stavba tesne pred dokončením mohla byť vôbec dokončená, potrebuje futbalový klub ďalšie peniaze, ktoré si musí požičať.

Aby dostal úver, potrebuje pozemky, ktorými by ručil. Tie má na základe zmluvy dostať práve od mesta. Vedenie Trenčína chce odpredať futbalovému klubu 36-tisíc metrov štvorcových v lukratívnej časti mesta za 200 tisíc eur. O investícii rokovali dvaja bratia. Jeden primátor, druhý generálny manažér klubu.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Kým niektorým dvíha návrh o odpredaji pozemkov v okolí futbalovému štadiónu tlak, iní tvrdia, že je to investícia mesta do športu a zvyšovanie vkladu mesta vo futbalovom klube. Mesto vlastní totiž 10 percent akcií futbalového klubu. Zvyšných 10 percent má Trenčianska mediálna spoločnosť, ktorú zastupuje brat trenčianskeho primátora Róbert Rybníček. Ten je rovnako aj generálnym manažérom futbalového klubu, ktorého zvyšných 80 percent má holandský majiteľ. 

„2.júla 2015 mestské zastupiteľstvo schválilo uznesenie, kde sa dali do nájmu pozemky a nehnuteľnosti a podpísala sa zmluva s AS Trenčín. Je to klasická akciová spoločnosť, ktorá podniká v zmysle obchodného zákonníka,“ vysvetlil jeden z poslancov mestského zastupiteľstva Miloš Mičega. „Futbalový klub dostal od mesta do výpožičky štadión aj s pozemkami, pričom sa zaviazal, že do konca roka 2017 bude v meste stáť nový štadión,“ dodal Mičega. Podľa jeho slov došlo ale k tomu, že nebol splnený záväzok. „10 júla tohto roku mal byť štadión podľa zmluvy skolaudovaný. Prvého júla tohto roku, keďže hrozilo, že obchodná spoločnosť nedokončí výstavbu, tak mestské zastupiteľstvo rozhodlo, že sa môže dokončiť do konca budúceho roku,“ upozornil poslanec s tým, že ani nie po mesiaci tá istá obchodná spoločnosť prišla pred občanov Trenčína, že na dokončenie nemá ani cent a potrebuje pozemky,  aby ich mohli založiť a dostať úver na dokončenie rozostavanej stavby.

Otvoriť galériu

Na základe zmluvy z roku 2015 ide o pozemky s rozlohou viac ako 36-tisíc m2 za 200 000 eur. „Mesto odkúpilo pozemok o rozlohe 2626 m2 za 191-tisíc eur, a spolu s ďalšími takmer 34-tisíc metrami štvorcovými ide predávať za 200 tisíc?“ pýtal sa rozhorčený mestský poslanec, s tým, že podľa jeho slov to nie je veľmi hospodárne. Zástupca futbalového klubu Richard Rybníček v tom nevidí problém. „My len žiadame o pomoc mesto, pretože všetko okrem jedného bodu a tou je kolaudácia, bolo z našej strany splnené,“ vysvetlil a dodal, že skolaudovanie prebehne pravdepodobne v zime. Na dostavanie však potrebujú ďalšie peniaze.

 

Mnohým sa nepozdáva, že rokovania o státisícových investíciách prebiehali práve medzi dvomi bratmi. „Som predseda predstavenstva, ktorý zastupuje klub, neviem si predstaviť, kto iný by mohol komunikovať s primátorom, ktorý bol taktiež zvolený a je môj brat,“ odkázal neprajníkom. Samotný primátor Trenčína Richard Rybníček sa nevyjadril, s tým, že na otázky odpovie až po zasadnutí mestského zastupiteľstva, ktoré má návrh schváliť či zmietnuť zo stola.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mim

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
V zahraničí zadržali Čecha! Zobrali mu mobil a nik NEVIE, kde je: Zvláštne okolnosti
Teherán, hlavné mesto Iránu.
V Iráne obesili 4 ľudí: Zvláštne, za čo prišli o život
Diddy usporadúval večierky vo svojom luxusnom sídle.
Desivá SPOVEĎ Diddyho trénera: Sexuálna HRAČKA pre celebrity?! Príšerné DETAILY
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Nabrúsený Orbán: Vieme, že nás chcú prinútiť vstúpiť do vojny!
Ruský prezident Vladimir Putin gestikuluje počas druhého dňa summitu skupiny BRICS v Kazani.
Pri jeho slovách všetci zbystrili: Putin o NOVOM multipolárnom svetovom poriadku
18 years old guy defends himself with his palm isolated
Správa o boji proti obchodovaniu s ľuďmi zhodnotila Slovensko: Aha, čo nám vyčíta
Kandidát na prezidenta Donald Trump.
Podpásovka pred voľbami?! Exšéf Trumpovho štábu vytiahol zarážajúce správy
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Aktualizované
Nepríjemné správy Šutaja Eštoka: Výstavbu koncovej nemocnice v Ružinove nepovažuje za...
Policajtom bratislavskej krajskej kriminálky sa včera podarilo zadržať tri osoby v súvislosti s trestnou činnosťou spáchanou v Rakúsku ako aj na Slovensku.
Foto
Detaily dramatickej RAZIE pred nákupným domom v Bratislave: Drogy, krádež a...
Matka s dcérou pri spomienke na zosnulého otca zosmutneli.
Foto
Srdcervúci osud matky s dcérou v ČSMT: ODKAZ pre otca do NEBA! Ich príbeh vás chytí za srdce
(ilustračné foto).
Aktualizované
Riaditeľ podpísal prvých desať zmlúv na výstavbu staníc ZZS: Projekt je financovaný z plánu obnovy
Nik si nevie vysvetlil, čo sa vo vzduchu stalo.
Inštruktor paraglidingu Vali († 47) počas letu VYPADOL z postroja: Nad tragédiou visia otázniky!