Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.08.2020 12:30 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Claudia Schiffer oslavuje 50 rokov: Rozprávkový príbeh supermodelky prezývanej ľadová kráľovná

Supermodelka Claudia Schiffer bola označovaná za jednu z najkrajších žien sveta.

Na obálkach časopisov sa objavila viac ako tisíckrát, čo z nej urobilo držiteľku rekordu, ktorý je zapísaný aj v Guinnessovej knihe rekordov. Najznámejšia nemecká modelka, ktorú pre jej presnosť, pokoj a precíznosť, tichosť a introvertnosť nazývali tiež "ľadovou kráľovnou" sa v utorok 25. augusta dožíva 50 rokov.

Fotogaléria
15
fotiek v galérii

Módni návrhári, fotografi a reklamní partneri ju mali a majú radi, pretože netrpí rozmarmi a vrtochmi celebrít. Prakticky od začiatku svojej kariéry bola múzou Karla Lagerfelda (1933-2019), ktorý patril medzi najuznávanejších a najvplyvnejších svetových módnych návrhárov.

Claudia Maria Schiffer sa narodila 25. augusta 1970 v Rheinbergu v Západnom Nemecku do právnickej rodiny. Bola najstaršou zo štyroch detí a už od tínedžerského veku pracovala u otca v advokátskej kancelárii, pôvodne sa chcela stať právničkou. Dostalo sa jej kvalitného vzdelania - už v mladom veku sa dohovorila po anglicky a francúzsky.

 

V októbri 1987 si ju v düsseldorfskom klube Checkers na tanečnom parkete všimol šéf modelingovej agentúry Metropolitan Model Agency Michel Levaton, ktorý jej navrhol kariéru modelky. Rodičia jej umožnili fotiť počas víkendov a školských prázdnin pod podmienkou, že bude pokračovať v štúdiu.

S modelingom začala až potom, keď dokončila strednú školu. Presunula sa do Francúzska, kde sa jej po pár mesiacoch podarilo dostať na titulku časopisu Elle. V roku 1989 v nej fotografka Ellen Von Unwerth uvidela podobnosť s herečkou Brigitte Bardotovou. Séria fotografií znázorňujúcich francúzsku herečku upútala výrobcu džínsov Guess. Stala sa tvárou globálnej reklamnej kampane, čo preslávilo nielen ju, ale i reťazec. Okamžitý úspech pritiahli ďalšie titulky časopisov, až si ju napokon vybral módny návrhár Karl Lagerfeld za novú tvár značky Chanel. Táto práca jej zabezpečila celosvetový úspech.

Jej vzhľad bol neprehliadnuteľný. Vďaka modrým očiam, plným perám, blonďavým vlasom, vysokej (180 cm) a chudej postave sa v roku 1993 s ročným príjmom 10 miliónov dolárov stala najlepšie platenou topmodelkou na svete.

Ponuky na titulky prichádzali nielen od módnych časopisov Elle, Vogue, Cosmopolitan, ale aj magazínov Vanity Fair či People. Predvádzala na mólach značiek Valentino, Yves Saint Laurent, Chanel i ďalších. Popri tom bola tvárou aj bežných značiek Mango, Accessorize, Fanta, Pepsi, čo ju dostalo bližšie k bežným ľuďom. Stala sa tvárou kozmetiky L'Oréal Paris, Schwarzkopf, Artdeco, účinkovala v reklamách značiek Versace, Dolce & Gabbana i druhých.

Postupne sa vypracovala na celebritu, ktorá svoju popularitu dokázala zúžitkovať aj vo svoj prospech, vo vlastných projektoch. V roku 2002 odhadoval magazín Forbes jej majetok na 55 miliónov dolárov. Predvádzacie móla opustila Claudia Schiffer krátko po tridstiatke. Po odchode z módneho biznisu sa v roku 2002 vydala za britského filmového režiséra a producenta Matthea Vaughna. V 90. rokoch tvorila pár s iluzionistom Davidom Copperfieldom.

Popri kozmetike a móde sa venovala príležitostne aj hraniu. Pred kamerou sa objavila napríklad vo filmoch Richie Rich (1994), Pręt-ŕ-porter (1994), The Blackout (1997), Black and White (1999), Zoolander (2001). Účinkovala tiež v dokumentárnych a televíznych filmoch, objavila sa vo videách speváka Bon Joviho, skupiny Westlife. Claudia Schiffer sa angažuje tiež pre Detský fond OSN (UNICEF), je členkou výboru pre umenie a zábavu a pôsobí ako britská veľvyslankyňa dobrej vôle v tejto organizácii.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


 Štátny tajomník ministerstva hospodárstva SR Kamil Šaško (Hlas).
KAUZA okolo pupočníkovej krvi pokračuje: Vo veci už zasiahol aj minister, ČO navrhuje?
Venezuelský prezident Nicolás Maduro sa stretol so šéfom Kremľa Vladimirom Putinom.
Maduro na stretnutí s Putinom: Jedna chvála za druhou! Čítajte, za čo ho obdivuje
Viceprezidentka Kamala Harrisová.
Harrisová zúri! Trumpa označila za NEPRÍČETNÉHO: Jeho vyjadrenia o Hitlerovi ju nenechali chladnou
Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová prezradila, čo bude jej najvyššia priorita: Rozšíri sa EÚ? TOTO sú jej slová
hacker in hoodie typing code in program using laptop in dark studio
Hrozné, čo sa vo Fínsku deje: Ministerka vnútra Ranneová hovorí o prepojení na Rusko
Na snímke ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS).
Šimkovičová OBHAJUJE novú hymnu: Hovorí o ambicióznom projekte! Verejnosti dala SĽUB
Poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Beňová (Smer-SD) a ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS)-
Smeráčka Beňová o NOVEJ hymne: NÁKLAD, ktorý Šimkovičovú nepoteší! Som za, ale len ak...
Sú mačky múdrejšie ako batoľatá? (ilustračné foto.)
Géniovia zvieracej ríše: Vedci testovali štvornohých miláčikov! PORAZIA dokonca aj malé deti
Tomáš Bezdeda a jeho manželka Ivana.
Foto
Tomáš Bezdeda sa pochválil krásnou NOVINKOU: Narodil sa im syn! FOTO priamo z pôrodnice
Emma Acko
Foto
Tehotná Emma VYPADLA z paneláku: Na mieste bola mŕtva! Bábätko zachránili, ako na tom je?
Police officer standing guard over seized packages of drug
Desať Iráncov odsúdili na doživotie: Opletačky s drogami! Čítajte, čo majú za ušami
(ilustračná fotografia).
Investigatíva o maloletých migrantoch získala OCENENIE: Ich zistenia naháňajú hrôzu! Ohavné, čo zažívajú