Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.09.2020 16:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Tragický požiar v Košiciach: Tibor, ktorý zapríčinil smrť troch malých detí, spoznal svoj trest

Na ohnivé nešťastie nezabudne do konca života.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Adriana (30) z Košíc prišla v januári pri požiari jej príbytku na Jarmočnej ulici o tri deti. Kristián (†1), Kristínka (†2) a Viktória (†3) nestihli včas uniknúť z domčeka, kde vznikol požiar. Ani pokus o záchranu v poslednej chvíli sa už nepodaril. Matka siedmich detí si po ohnivej tragédii prešla osobným peklom, no napriek ťažkým skúškam osudu sa nevzdáva a stále má dôvod žiť, hlavne pre jej staršie deti, ktoré ju teraz najviac potrebujú. Jej bývalý druh Tibor (31), ktorý bol obžalovaný zo skutku, si odsedí 4 roky. Pôvodne mu hrozilo až 25 rokov väzenia.

 

Bežné ráno sa v utorok 14. januára zmenilo na boj o život. V provizórnom príbytku Adriany zrazu vzbĺkli plamene a oheň čoskoro pohltil celú stavbu, ktoré sa neskôr rozšírili aj na dve susedné obydlia. Adrianin druh sa pokúšal tri malé deti zachrániť, no márne. Po incidente skončil s popáleninami 2. a 3. stupňa na takmer 30 percentách tela v šačianskej nemocnici. Práve jeho polícia obvinila a neskôr obžalovala z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia, ktoré skončilo, žiaľ, tragicky. Za skutok mu hrozilo až 25 rokov odňatia slobody.

Po mesiaci zotavovania ho polícia eskortovala z nemocnice priamo do väzby. Tibor sa pred súdom kajal, že on požiar nezaložil, ale že vznikol z chybnej piecky po tom, ako v nej zakúril. Tvrdil, že následne odišiel z obydlia a onedlho už počul krik, že u nich horí. Podľa jedného z maloletých svedkov mal položiť horiacu špongiu na posteľ v prístrešku. Znalci však túto výpoveď vyhodnotili ako nedôveryhodnú, preto neskôr došlo aj k prekvalifikovaniu skutku na prečin všeobecného ohrozenia. Košický okresný súd Tiborovi uložil trest odňatia slobody na 4 roky za to, že z nedbanlivosti spôsobil všeobecné nebezpečenstvo a smrť viacerým osobám. Voči rozsudku nikto nepodal odpor a stal sa právoplatným.

Po skončení súdu a doručení rozhodnutia si aspoň trošku vydýchla aj matka detí Adriana. Aj keď od žalostnej udalosti ubehlo už šesť mesiacov, matka náhly odchod jej anjelikov stále ťažko prežíva. “Veľmi mi ublížil, lebo mi vzal deti, ktoré už nie sú pri mne. Ja nemôžem určiť, koľko mal dostať rokov, na tu sú sudcovia. Dostal štyri roky a nechcem mať s ním už nič spoločné, ani keď vyjde z basy,” komentovala Adriana rozhodnutie súdu. Za posledný polrok si so zostávajúcimi štyrmi deťmi prešla veľmi ťažkým obdobím. Ako priznala, po incidente musela vyhľadať lekársku pomoc. Neskôr spolu s deťmi sklonila hlavu na dva mesiace u svojej tety v Košiciach.

Najmladšie z detí, dnes už 5-ročného Tiborka, jej zobrali sociálni pracovníci do detského domova, pretože nemala strechu nad hlavou. Ako hovorí, keď sa všetko utriaslo, vrátili sa bývať do záhradkárskej lokality na Jarmočnej ulici. “Prišli sme tu, lebo to chceli aj deti. Snažíme sa znovu fungovať ako rodina. Musím žiť ďalej, hlavne pre moje deti,” povedala Adriana. V súčasnosti býva len niekoľko metrov od miesta, kde vznikol požiar. “Nemám z toho obavy, ja som tu spokojná, máme tu rodinu, blízkych a kamarátov,” zakončila Adriana.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Patrik Struk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Speváčka Kate Bush v mladosti.
Foto
Obrovská radosť: Legendárna speváčka ohlásila NÁVRAT! Jej hity si spievali všetci
Taliansky tréner Carlo Ancelotti.
Foto
Tréner Realu Madrid reaguje na debakel v El Clásicu: Bol to vyrovnaný zápas, až dokým...
Páchateľa zastrelili na mieste.
Kamión v plnej RÝCHLOSTI narazil do zastávky: Preboha, veď tam boli ľudia! Išlo o úmyselný útok?
Sisa Lelkeš Sklovská
Foto
Dni plné módy a pikantných outfitov: Raper Ego potešil prítomné dámy a TOTO muselo rozpáliť všetkých pánov!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Je Západ v nebezpečenstve? Putin vyriekol ZNEPOKOJIVÉ slová: Verím, že ma počuli, povedal šéf Kremľa
Ilustračná fotografia.
Hokejový svet sa ponoril do smútku: Zomrel legendárny útočník a člen siene slávy
Bekr a Hilmerová
Foto
Hilmerová oslávila 50-ku vo veľkom: Najprv oslava s rodinou a potom... Herečku ani nespoznáte!
Erika Barkolová (47), moderátorka
Foto
Erika Barkolová prezradila úplne všetko: Bola som veľká ako slon a... TAKTO zhodila až 20 kilogramov!
Bradley a Isabelle Thomasoví pôsobili ako idylický pár.
Záhadná smrť známej producentky († 39): Rozuzlenie prišlo až mesiace po tragédii
Ilustračné foto
Tragická nehoda na diaľnici: Autobus plný cestujúcich narazil do nákladného auta, mnohí neprežili
(ilustračné foto)
Nezachránili ho ani tri dávky vakcíny, pochovali ho s bezdomovcami: Smutný príbeh slovenského gólmana
Brooklyn sa navždy zmenil život po výlete s kamarátmi.
Blondínka oslepla kvôli banálnej veci: Pozor! Toto robia mnohí, nespravte tú istú chybu