Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.11.2020 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Pavol Peschl o Senzuse a kurióznom zoznámení s manželkou: Prečo im stopli televíznu reláciu?

Skupina Senzus má za sebou ťažké obdobie. Nielenže pre pandémiu koronavírusu prišla o množstvo dohodnutých akcií, najnovšie sa zmenilo aj jej obsadenie. Klávesista Igor Fekete (67) podstúpil operáciu srdca a tak kapela po rokoch hrá v novej zostave. Jej šéf Pavol Peschl (70) v rozhovore pre Nový Čas Nedeľa priznal, že nahradiť Igora nebolo jednoduché. Senzus však nekončí, hrať bude ďalej!

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Pred takmer 15 rokmi prišla kapela o bubeníka Dušana Hergotta († 46), ktorý podľahol krvácaniu pažerákových žíl do žalúdka. Teraz Senzus opúšťa Igor Fekete. Z pôvodnej najslávnejšej zostavy Peschl, Hergott, Fekete ste teda zostali v kapele sám. Ako ste to prijali?

Veľmi ťažko. Veď sme spolu čo-to prežili! Nebolo ľahké stotožniť sa s tým, ale taký je život. Nikdy neviete, čo prinesie nový deň. Igorovi operovali v marci srdce, našťastie všetko dopadlo dobre a, chvalabohu, cíti sa výborne. Už po operácii avizoval, že ak sa vráti do kapely, bude môcť hrať len s obmedzeniami. Lenže to je veľmi limitujúce, pretože my hudobníci sme stále v strese. Naháňame sa za kšeftami, často máme aj dve akcie za deň. Takže prídeme na miesto, rozložíme aparatúru, odohráme, pobalíme, zas sadneme do auta a ideme do ďalšieho mesta a kolotoč sa opakuje... Tento stres už Igor absolvovať nemohol. Dohodli sme sa, že rozviažeme našu spoluprácu, i keď neradi.

 

Pre Senzus je to určite veľká strata, veď Igor bol v kapele skoro od začiatku.

Je to tak. Veľmi ťažko som prijal fakt, že odchádza z kapely. Predsa len, za tie roky sme si boli blízki muzikantsky aj ľudsky. Ale život to takto vymyslel a nezostáva nič iné, len to prijať ako fakt. Veľmi ma to mrzí a verte, že najradšej by som bol, keby sa toto nebolo udialo. Nič na tom však nezmením. Nechcem to viac rozpitvávať, nemám právo vyjadrovať sa k Igorovmu zdravotnému stavu. Želám mu veľa zdravia a hádam si ešte spolu zahráme pri niektorých príležitostiach!

Senzus už hrá v novej zostave. Bolo jednoduché nájsť vhodného klávesistu?

Vôbec nie. Dlho sme hľadali náhradného klaviristu, lebo Igor je fantastický muzikant a nahradiť ho je veľmi ťažké. Hral v kapele aj na trombón, okrem toho aj dobre spieva, navyše, boli sme super partia. Mojou snahou bolo nájsť niekoho, kto príde do kapely, bude ochotný hrať tak, ako Senzus doteraz s Igorom – naživo, bez jediného podporného prostriedku a s úsmevom na tvári zahrá skladbu bez toho, že by pustil predprogramovanú nahrávku a tváril sa, ako dobre hrá. Vyskúšali sme desať klávesistov, až jedenásty Rasťo Rosinský z Prievidze bol ten správny.

Otvoriť galériu

Nebude to logisticky zložité, dochádzať z Prievidze na skúšky?

Bolo to náročné počas korony, lebo bolo treba veľa skúšať a dávať dokopy kompletný repertoár. Skúšali sme u bubeníka Roba Mrvu v Seredi, tak to mal Rasťo trošku ďaleko. Ale zvládli sme to a fungujeme bez problémov. Prievidza je síce podstatne ďalej, ale hráme po celom Slovensku a mnoho akcií je aj tým smerom.

Zapadol nový člen do partie?

Bez debaty! Rasťo je parťák - päťdesiatnik, žiadne ucho. Okrem toho, že hrá v Senzuse a robí revízneho technika v Bani Prievidza, má ešte hráčske aktivity v miestnej hudobnej skupine a taktiež hrá na bicie v dychovke Prievidžanka.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Marika Eisler Studeničová, Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Vstup do Ligy majstrov belasým nevyšiel: Bude Slovan fackovací panák?
Samuel Libay
FotoVáš Tip
Oči Slovákov môžu vidieť jeho diela po prvýkrát naživo: Skvosty známeho slovenského šperkára vás zhypnotizujú!
Alexis diagnostikovali paroxyzmálnu nočnu hemoglobinúriu (PNH).
Foto
Kvôli liečbe ju museli očkovať 3 vakcínami naraz: Otrasná reakcia! Pohľad na jej tvár bolí
Foto
Dvojnásobná mamička Zuzulová: S priateľom už máme za sebou prvé...
Thermometer on snow shows low temperatures - zero. Low temperatures in degrees Celsius and fahrenheit. Cold winter weather - zero celsius thirty two farenheit.
Veľká predpoveď počasia! 3 signály napovedajú, aká bude ZIMA: Pripravte sa na toto
Obec Chľaba zostane odrezaná od sveta niekoľko dní.
Foto
Dobré správy, hladina Dunaja začala na tomto mieste KLESAŤ: Čo to znamená pre dopravnú situáciu?
(ilustračné foto)
Podarí sa dosiahnuť opak? Krajina sa ZMIETA v problémoch: O post prezidenta bojujú vo voľbách desiatky kandidátov
Rozhodnutie Juraja Blanára vychádza aj z konsolidačnej dielne.
Blanár zatvára ambasády: Je za tým šetrenie? Takto to vidí bývalý diplomat, ide o zlé rozhodnutie!
Ekológovia si mysleli, že objavili morského hada.
Ekológov splietol slizký objav na pláži: Keby vedeli, čo majú v rukách, neusmievali by sa!
KRÁSKY: Fujary z dielne Mariána Plavca nielen dokonale znejú, ale lahodia aj oku.
Váš Tip
Kaštieľ v Čičmanoch bude hostiť zaujímavú návštevu: Do okolia sa budú šíriť takéto zvuky!
Foto
Slovenská extraliga sa stáva útočiskom pre vyvrheľov: Sexuálni predátori na našich klziskách!
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.
Lavrov potvrdil to, o čom sa len šepkalo: Rusko má nového partnera, vzťahy dvoch krajín sú na výbornej úrovni