Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Paťka († 14) pred rokom zabil konár stromu: Zo slov jeho babičky mrazí, trpí aj učiteľka

Nešťastná tragédia spečatila aj osud topoľovej aleje. V stredu uplynul rok, odkedy zahynul v Nitre pod padnutým konárom Patrik († 14). Chlapec bol v osudný deň na prechádzke zo školy, keď sa silný vietor oprel o konáre a jeden z nich sa odlomil. Patrik, žiaľ, nemal šancu prežiť.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Presne po roku sa začne celá alej stromov rúbať, posudok totiž zistil, že majú 20 rokov po životnosti. Na vždy usmiateho školáka, ktorý bol veľkým pomocníkom pre celú rodinu, spomína aj užialená babička.

Bolesť neutícha a Patrik († 14) im hrozne chýba! Veselý a nadaný chlapec navždy dodýchal pred rokom na nevinnej školskej prechádzke. Silný vietor a staré stromy sa podpísali pod obrovskú tragédiu, keď na troch chlapcov spadol konár. Žiaľ, nadanému Paťkovi, ktorý vyhrával technické olympiády, sa tento okamih stal osudným. Aj po roku sa rodina zmieta v ťažkom smútku.

„Nedokážeme si na to zvyknúť, stále nám chýba. Jeho mladší braček Timotej (10) sa na neho pýta neustále, bol zvyknutý, že Paťko mu so všetkým pomôže. Všetci sa trápime, aj dcéra, celá rodina,“ hovorí nešťastná Mária (65), chlapcova babka. Práve tá ho aj s jeho sestrou, dvojičkou Miškou (15), nosievala do školy, lebo rodičia pracovali.

Trpia všetci

Kolobeh rodiny sa po strašnom nešťastí akoby zastavil, ostalo len prázdno, ktoré vypĺňa rutina. „Boli tu v stredu, keď bol rok odvtedy, aj spolužiaci s učiteľkami na hrobe, stretla som sa s nimi. Cintorín je kúsok od domu,“ dodá babka. Podľa nej to veľmi zle znáša i učiteľka, ktorá tam so skupinkou bola.

 

„Ona sa nám ospravedlňovala, ale ona za to nemôže. Nevie sa z toho spamätať, až ochorela z toho. Ona mala Paťka veľmi rada, o to je to asi ťažšie pre ňu. Všetci trpíme,“ zakončí smutne babka. Polícia ešte udalosť neuzavrela. „Naďalej pokračuje vyšetrovanie,“ povedala Viktória Boloková, krajská policajná hovorkyňa v Nitre.

Stromy vyrúbu

Osud stromov sa po roku tiež spečatil. Kým po nešťastí ich vyrúbali len niekoľko, teraz padne celá topoľová alej pri rieke. „Je našou zákonnou povinnosťou odstraňovať prekážky z okolia vodného toku, ktoré by v prípade spadnutého stromu mohli spôsobiť záplavy, poškodenie majetku, ale, žiaľ, tak, ako to bolo minulý rok, aj smrť nevinného človeka. V tejto súvislosti môžeme konštatovať, že tieto stromy predstavujú značné riziko,“ povedal hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku Marián Bocák.

Stromy popri rieke Nitre majú podľa názoru arboristického posudku odborníka približne 80 rokov, čo je minimálne dvadsať rokov po ich životnosti a pre svoje okolie predstavujú bezprostredné bezpečnostné riziko. Ako náhrada bude vysadených až 130 nových stromov. Orezávať a poškodené stromy vyrubovať začali už v mestskom parku, kde začiatkom júna padol konár tiež počas vetra na mamičku s dieťaťom, žena mala zlomenú ruku.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Michaela Farkašová, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Imro sa stal majstrom sveta na nedávnej súťaži v Trnave aj držiteľom rekordu.
FotoVáš Tip
Slovenský silák udivuje vzhľadom aj výkonom: Imro súťaží len rok, už sa stal majstrom sveta a pokoril aj rekord!
18 years old guy defends himself with his palm isolated
Správa o boji proti obchodovaniu s ľuďmi zhodnotila Slovensko: Aha, čo nám vyčíta
Kandidát na prezidenta Donald Trump.
Podpásovka pred voľbami?! Exšéf Trumpovho štábu vytiahol zarážajúce správy
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Aktualizované
Nepríjemné správy Šutaja Eštoka: Výstavbu koncovej nemocnice v Ružinove nepovažuje za...
Policajtom bratislavskej krajskej kriminálky sa včera podarilo zadržať tri osoby v súvislosti s trestnou činnosťou spáchanou v Rakúsku ako aj na Slovensku.
Foto
Detaily dramatickej RAZIE pred nákupným domom v Bratislave: Drogy, krádež a...
Matka s dcérou pri spomienke na zosnulého otca zosmutneli.
Foto
Srdcervúci osud matky s dcérou v ČSMT: ODKAZ pre otca do NEBA! Ich príbeh vás chytí za srdce
(ilustračné foto).
Aktualizované
Riaditeľ podpísal prvých desať zmlúv na výstavbu staníc ZZS: Projekt je financovaný z plánu obnovy
Nik si nevie vysvetlil, čo sa vo vzduchu stalo.
Inštruktor paraglidingu Vali († 47) počas letu VYPADOL z postroja: Nad tragédiou visia otázniky!
Prvá predvolebná debata prezidentských kandidátov v USA.
Trump vs. Harrisová, ak by prezidenta USA volili Česi: Víťaz vás prekvapí!
Ilustračné foto
Hororový nález v Bratislave: V blízkosti Slovnaftu objavili mŕtvolu († 33)! Desivé, kde sa nachádzalo telo
Strasti slasti - Obrúčky
Foto
Nešikovný otec kazí synovi svadbu: Túži po jeho budúcej svokre, obrúčky zožral pes!
Foto
Hokejista Molnár sa postavil pred súd: Ublíženie na zdraví a výtržníctvo, hrozí mu 10 rokov basy!