Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Paťka († 14) pred rokom zabil konár stromu: Zo slov jeho babičky mrazí, trpí aj učiteľka

Nešťastná tragédia spečatila aj osud topoľovej aleje. V stredu uplynul rok, odkedy zahynul v Nitre pod padnutým konárom Patrik († 14). Chlapec bol v osudný deň na prechádzke zo školy, keď sa silný vietor oprel o konáre a jeden z nich sa odlomil. Patrik, žiaľ, nemal šancu prežiť.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Presne po roku sa začne celá alej stromov rúbať, posudok totiž zistil, že majú 20 rokov po životnosti. Na vždy usmiateho školáka, ktorý bol veľkým pomocníkom pre celú rodinu, spomína aj užialená babička.

Bolesť neutícha a Patrik († 14) im hrozne chýba! Veselý a nadaný chlapec navždy dodýchal pred rokom na nevinnej školskej prechádzke. Silný vietor a staré stromy sa podpísali pod obrovskú tragédiu, keď na troch chlapcov spadol konár. Žiaľ, nadanému Paťkovi, ktorý vyhrával technické olympiády, sa tento okamih stal osudným. Aj po roku sa rodina zmieta v ťažkom smútku.

„Nedokážeme si na to zvyknúť, stále nám chýba. Jeho mladší braček Timotej (10) sa na neho pýta neustále, bol zvyknutý, že Paťko mu so všetkým pomôže. Všetci sa trápime, aj dcéra, celá rodina,“ hovorí nešťastná Mária (65), chlapcova babka. Práve tá ho aj s jeho sestrou, dvojičkou Miškou (15), nosievala do školy, lebo rodičia pracovali.

Trpia všetci

Kolobeh rodiny sa po strašnom nešťastí akoby zastavil, ostalo len prázdno, ktoré vypĺňa rutina. „Boli tu v stredu, keď bol rok odvtedy, aj spolužiaci s učiteľkami na hrobe, stretla som sa s nimi. Cintorín je kúsok od domu,“ dodá babka. Podľa nej to veľmi zle znáša i učiteľka, ktorá tam so skupinkou bola.

 

„Ona sa nám ospravedlňovala, ale ona za to nemôže. Nevie sa z toho spamätať, až ochorela z toho. Ona mala Paťka veľmi rada, o to je to asi ťažšie pre ňu. Všetci trpíme,“ zakončí smutne babka. Polícia ešte udalosť neuzavrela. „Naďalej pokračuje vyšetrovanie,“ povedala Viktória Boloková, krajská policajná hovorkyňa v Nitre.

Stromy vyrúbu

Osud stromov sa po roku tiež spečatil. Kým po nešťastí ich vyrúbali len niekoľko, teraz padne celá topoľová alej pri rieke. „Je našou zákonnou povinnosťou odstraňovať prekážky z okolia vodného toku, ktoré by v prípade spadnutého stromu mohli spôsobiť záplavy, poškodenie majetku, ale, žiaľ, tak, ako to bolo minulý rok, aj smrť nevinného človeka. V tejto súvislosti môžeme konštatovať, že tieto stromy predstavujú značné riziko,“ povedal hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku Marián Bocák.

Stromy popri rieke Nitre majú podľa názoru arboristického posudku odborníka približne 80 rokov, čo je minimálne dvadsať rokov po ich životnosti a pre svoje okolie predstavujú bezprostredné bezpečnostné riziko. Ako náhrada bude vysadených až 130 nových stromov. Orezávať a poškodené stromy vyrubovať začali už v mestskom parku, kde začiatkom júna padol konár tiež počas vetra na mamičku s dieťaťom, žena mala zlomenú ruku.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Michaela Farkašová, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Polícia prichytila v Hornom Hričove opitú 41-ročnú vodičku, nafúkala dve promile
Polícia chytila opitú 41-ročnú vodičku: Odpadnete, koľko nafúkala!
Poprad, Slovakia, October 15, 2014 - People are boarding a Regional Train of the Slovak Railway ZSSK at Poprad Station.
Vek žiadateľov o vydanie preukazu rušňovodiča sa zníži: To nie je všetko!
Ilustračné foto
Požiar rodinného domu vo Finticiach! Zasahujú hasiči
Lesný požiar na gréckom ostrove Rodos.
Foto
Gréci zažívajú peklo na zemi: Hovoria o najhoršom roku za posledné DESAŤROČIA
Premiér podporil Kotlára, vláda prerokuje návrh jeho uznesenia
Aktualizované
Premiér podporil Kotlára: Vláda prerokuje návrh jeho uznesenia
Na snímke poslanec Juraj Krúpa (SaS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Krúpa: Šutaj Ěštok sa postavil na stranu eštebákov! SaS žiada mimoriadny výbor
Ilustračné foto
Je to oficiálne! Slovenskú hymnu čaká zmena: TAKTO bude znieť
Žena bola 7 hodín zakliesnená hore nohami medzi balvanmi.
Foto
Žena bola hodiny ZASEKNUTÁ hore nohami medzi balvanmi: Sila, prečo tam uviazla! Hrozivé FOTO
Sládečkovej sa v práci veľmi darí.
Foto
Vizážistka Lucid vyrazila s rodinou na MAGICKÉ miesta: FOTO hovoria za všetko!
(ilustračné foto)
Hrôza v známej metropole! Teroristi ZAÚTOČILI, hlásia mŕtvych aj zranených
Polovica autobusu zhorela do tla, Druhá časť skončila po zrážke v priekope.
Foto
Tragická zrážka autobusu a vlaku v Nových Zámkoch: Kde sa stala chyba? Toto sú výsledky vyšetrovania
Na snímke minister zdravotníctva SR Kamil Šaško (Hlas-SD).
Šaško: Transformácia nemocníc v najbližšom období určite nie je na stole