Priblížil, že v reštauračných vozňoch bude umiestnenie zákazníkov v reštauračnej a barovej časti vozňa za stolmi do kríža, aby bol medzi stolmi a zákazníkmi dodržaný dvojmetrový odstup. Konzumácia pokrmov alebo nápojov je v prevádzkach možná výlučne posediačky, aby bolo možné zabezpečiť kontrolovaný rozstup osôb. WGS však bude v plnej miere realizovať donáškovú službu aj online objednávkovú službu. Príbor a ostatné záležitosti súvisiace s poskytovaním reštauračných služieb budú realizované v zmysle opatrení vydaných Úradom verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.
V ubytovacích vozňoch v nočných vlakoch opatrenia zahŕňajú povinnosť cestujúcich mať prekryté dýchacie cesty počas celej cesty vlakom. Stewardi ubytovacích vozňov sú zároveň pri nástupe cestujúcich povinní merať teplotu pridelenými teplomermi, ktoré sa nachádzajú v každom ubytovacom vozni.