Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.10.2020 18:49 | Šport | Tenis
Video

Djokovič valcuje jedného súpera za druhým, Tsitsipas premiérovo medzi osmičkou najlepších

Srbský tenista Novak Djokovič pokračuje na grandslamovom Roland Garros naďalej bez straty setu.

Najvyššie nasadený hráč si v pondelňajšom osemfinále poradil s Rusom Karenom Chačanovom 6:4, 6:3, 6:3. Zápas trval 2:23 h. Najbližším súperom zverenca trénera Mariána Vajdu bude úspešnejší zo súboja medzi Španielom Pablom Carrenom-Bustom a nemeckým kvalifikantom Danielom Altmaierom.

Djokovič držal po celý čas kontrolu nad duelom s turnajovou pätnástkou. Súpera prvýkrát brejkol vo ôsmej hre a hoci to vzápätí nedokázal potvrdiť, za stavu 5:4 opäť zobral Chačanovovi servis. V druhom sete si Srb vybudoval náskok 4:1, ktorý si už vziať nedal. V treťom dokázal Rus otočiť z 0:2 na 3:2 a mal aj dva brejkbaly na ďalší gem, koncovka však opäť patrila favoritovi. Djokovič si vylepšil svoju bilanciu v tomto roku na 35 víťazstiev a jednu prehru (po diskvalifikácii v osemfinále US Open). Zahral celkovo 44 víťazných úderov v porovnaní s 31 súpera, pomer nevynútených chýb bol 28:31. Rus využil iba dva z deviatich brejkbalov, Djokovič šesť z pätnástich."Napriek víťazstvu v troch setoch to bol celkom vyrovnaný duel a som rád, ako som ho dokázal ukončiť. Čelil som viacerým brekjkbalom, no väčšinu z nich som odvrátil. Nemohol som však ani na chvíľu stratiť koncentráciu. Pod zatiahnutou strechou som si to užil, vyhovujú mi takéto podmienky. Našiel som dnes správny rytmus a recept ako Karena zdolať, takže som spokojný," povedal v pozápasovopm interview Djokovič, ktorý sa do štvrťfinále v Paríži dostal jedenástykrát v sérii.

Grék Stefanos Tsitsipas sa prvýkrát v kariére prebojoval do štvrťfinále dvojhry na Roland Garros. Piaty nasadený hráč vyhral v nad turnajovou osemnástkou Bulharom Grigorom Dimitrovom v troch setoch 6:3, 7:6 (9) a 6:2. Tsitsipas mal s premožiteľom Slováka Andreja Martina z druhého kola výraznejšie starosti iba v druhom sete, ked v tajbrejku odvrátil dva setbaly súpera. Grék dosiahol zatiaľ svoj najlepší výsledok na podujatiach veľkej štvorky vlani na Australian Open, kde sa dostal do semifinále.

V boji o postup medzi elitné kvarteto sa Tsitsipas stretne s Rusom Andrejom Rubľovom. Trinásty nasadený hráč zdolal Maďara Mártona Fuscovicsa v štyroch setoch 6:7 (4), 7:5, 6:4 a 7:6 (3). Rubľov po takmer štvorhodinovom boji vyrovnal postupom medzi osem najlepších svoje grandslamové maximum z US Open 2017 a 2020. Rus vo štvrtom sete úspešne čelil trom setbalom Fucsovicsa. Obaja hráči až 12-krát prišli o svoje podanie.

Muži - dvojhra - osemfinále:
Novak Djokovič (Srb.-1) - Karen Chačanov (Rus.-15) 6:4, 6:3, 6:3, Stefanos Tsitsipas (Gr.-5) - Grigor Dimitrov (Bulh.-18) 6:3, 7:6 (9), 6:2, Andrej Rubľov (Rus.-13) - Márton Fucsovics (Maď.) 6:7 (4), 7:5, 6:4, 7:6 (3)
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Ako dopadnú voľby v bývalom východnom Nemecku? Toto hovoria odhady: Scholz má dôvod oslavovať!
Niektoré okresy na Slovensku zasiahnu prívalové povodne! (Ilustračné foto)
Vo viacerých okresoch trvajú hydrologické výstrahy: Tieto sú najviac ohrozené
(ilustračné foto).
Horská záchranná služba opäť pomáhala: Tentokrát ich potrebovala 34-ročná žena
Stovky Tunisanov v nedeľu protestovali proti prezidentovi Kajsovi Saídovi, ktorého obvinili z prehlbovania autoritárskej vlády.
Tunisania obnovili protesty proti prezidentovi: Deje sa tak dva týždne pred voľbami! Toto im prekáža
R1
Aktualizované
Rýchlostná cesta R1 bude znovu prejazdná: Od tohto dátumu ju budete môcť využiť
(ilustračné foto)
Chcete žiť dlhšie? Začnite robiť TÝCHTO 7 vecí! Výsledky vás prekvapia
V Košiciach sa konal pochod za život.
Foto
V Košiciach prebehol Národný pochod za život: Pozrite sa, ako to tam vyzeralo!
Britský premiér Keir Starmer v nedeľu sľúbil, že bude chrániť verejné služby a vylúčil úsporné opatrenia.
Britský premiér dal viacero sľubov: Toto všetko plánuje chrániť
V modrom domčeku našli zúbožené telo starenky.
Brutálna vražda starenky († 91) vo Viedni: POSUN v prípade! Čo je s podozrivým mužom zo Slovenska?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Biely dom zverejnil svoje OBAVY, EÚ sa pridáva: Krok, ktorý nie je v najlepšom záujme Izraela!
Ilustračné foto. Pavol dostal nepodmienečný trest a zákaz sa k Pavlíne priblížiť. O pár rokov však môže byť podľa nej vonku.
Váš Tip
Hororová spoveď päťdesiatničky Pavlíny o živote s tyranom: Na hlavu mi natiahol igelitku a chcel mi ju odrezať
Rahmijah Hindes si odpykával trest za sexuálne napadnutie neplnoletého dievčaťa
Spoluväzňovi povedal len pár slov, a potom to prišlo: OHAVNÉ, čo sa odohralo v cele