Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.10.2020 10:00 | Správy | Domáce správy

Koronavírus na Slovensku: Pribudli stovky nakazených pri takmer 4 tisíckach testoch

V pondelok (5. 10.) na Slovensku pribudlo 320 prípadov nákazy novým koronavírusom, laboratóriá otestovali 3 750 ľudí. Celkový počet ukončených laboratórnych testov je 500 034.

Krajina doteraz eviduje 13 812 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Nik nezomrel, vyliečilo sa 162 ľudí. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid-19.nczisk.sk.

Pozitívny výsledok testov mali ľudia vyšetrení v okresoch: Bratislava (27), Prešov (24), Banská Bystrica (22), Bardejov (22), Košice (20), Dolný Kubín (17), Trenčín (17), Stará Ľubovňa (16), Trnava (15), Nitra (12), Myjava (9), Brezno (7), Detva (7), Skalica (7), Gelnica (6), Svidník (6) a Trebišov (6). Päť pozitívnych prípadov bolo v okresoch Námestovo, Sabinov a Zvolen, štyri prípady mali okresy Košice a okolie, Krupina, Piešťany, Stropkov a po tri prípady mali okresy Humenné, Levice, Michalovce, Spišská Nová Ves a Tvrdošín. Dva prípady boli v okresoch Bánovce nad Bebravou, Čadca, Kežmarok, Liptovský Mikuláš, Nové Zámky, Pezinok, Prievidza, Sobrance, Topoľčany, Veľký Krtíš, Žiar nad Hronom a Žilina, jeden prípad zaznamenali okresy Dunajská Streda, Ilava, Levoča, Martin, Nové Mesto nad Váhom, Ružomberok, Senec, Senica, Snina a Šaľa. Je medzi nimi 167 žien a 153 mužov, sú vo veku od 2 do 97 rokov.

V nemocniciach je hospitalizovaných 311 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 264 z nich. Na JIS je 13 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 24 pacientov.

 

Celkový počet pozitívne testovaných ľudí na Slovensku je doteraz 13 812, od začiatku vypuknutia ochorenia sa u nás urobilo 500 034 laboratórnych testov. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 8 730.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR na sociálnej sieti k novým prípadom ochorenia COVID-19 na Slovensku spresnil, že početnejší výskyt ochorení hlásili v územnej pôsobnosti regionálnych úradov verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave, Bardejove, Svidníku a Dunajskej Strede. "V RÚVZ Bardejov ide prevažne o kontakty, u ktorých sa ochorenie potvrdilo po účasti na svadbách či kare. Pozitívne testovaní pribudli aj medzi školákmi. Zo 150 testovaných detí bolo zatiaľ pozitívnych 12, na výsledky ďalších testov sa ešte čaká," konkretizovali hygienici.

Dodali, že v prípade RÚVZ Dunajská Streda ide zväčša o dohľadané kontakty pozitívnych prípadov. "RÚVZ zabezpečil v ostatných dňoch hromadné testovanie, nie je preto vylúčené, že počet potvrdených prípadov v okrese vzrastie," avizovali.

V okresoch Stropkov a Svidník ide podľa ÚVZ vo väčšine prípadov o dohľadané kontakty osôb, ktoré sa nakazili na svadobných hostinách. "Svadba v Stropkove sa stala zdrojom ohniska nákazy aj v okrese Vranov nad Topľou, kde epidemiológovia stále dohľadávajú kontakty aj z troch ďalších svadieb," zakončili hygienici.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: cas.sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


ilustračné foto
A je to tu! POMSTA voči Izraelu: Najnovšie správy neznejú dobre
Foto
Lovaš si z prvej paralympiády v živote priviezol najcennejší kov: Havária ho dostala na vozík, na ktorom získal zlato!
Blondínka tvrdí, že si teraz žije ten najkrajší život.
Foto
Belohorcová v slnečnom Karibiku: Z tej FOTO vám zabehne! Má sa čím chváliť
Podľa vojnového experta Vladimir Putin naozaj rozpúta 3. svetovú vojnu (ilustračné foto)
Desivé slová Ruska: VAROVANIE pre Západ a Ukrajinu! Príde k najhoršiemu?
Flag of Israel on the tank
Izrael zaútočil na hlavné mesto: Nad miestom stúpal hustý dym! Toto bol ich cieľ
Mladá Češka Aneta zomrela za záhadných okolností.
Záhadná smrť Anety († 23), ktorá sa mala dobodať 13 ranami: Pri pitve jej nenašli srdce! Šokujúce okolnosti prípadu
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Radikálny krok Kyjeva: Rozhodnutie, ktoré mnohých nepoteší! O čo ide?
Na snímke lokomotíva spoločnosti European Locomotive Leasing, ktorú si prenájímajú České dráhy.
Po potopách konečne dobré správy: České dráhy obnovia spoje do TÝCHTO slovenských miest!
Ilustračné foto
Kyjevské úrady varujú: Obyvatelia by mali obmedziť pobyt vonku! Čo sa to tam deje?
NASA zverejnila snímku dňa od Petra Horálka.
FotoVáš Tip
Fotka zo Slovenska opäť zaujala svet: V NASA hviezdi záber zo Spišského hradu!
Janko dal zbohom svojej legendárnej ofine.
Foto
Let’s Dance prekvapuje: Vráti sa na parket Janko Tribula? Jeho slová hovoria jasne
Komár tigrí (Aedes albopictus)
Po povodniach hrozí ďalšia kalamita: Ako sa uchrániť pred inváziou komárov?