Zemiaková kaša je jedným z pokrmov, ktoré sa dajú dokonale pripraviť - avšak jednoducho ju môžete aj pokaziť.
Kuchári teraz zverejnili tipy, ako túto jednoduchú klasickú prílohu pripravíte k dokonalosti - tým, že napravíte nasledujúce chyby:
Málo tuku
Podľa odborníkov v kuchyni je pri príprave krémovej kaše dôležitý práve tuk. Niektorí okrem masla odporúčajú pridať aj smotanu. No pravidlo hovorí, čím viac masla, tým chutnejšia (aj keď kalorickejšia).
Zemiaky bez soli
Pokiaľ ide o varenie, všetci vieme, že si musíme jedlo dochutiť. Teraz už nemusíte mať celý stojan na korenie, aby vaše jedlo chutilo vynikajúco, no použitie správneho množstva soli, je základ.
Vyhýbanie sa experimentom
Ďalším spôsobom, ako povýšiť kašu, je pridať do zmesi zeleninu. Jeden šéfkuchár vysvetľuje: „Rád robím aj mrkvovo-zemiakovú kašu. Stačí dať uvarenú mrkvu a pomágať ju spolu so zemiakmi. Alebo môžete pridať batát - ten rovnako ako mrkva, dodá kaši sladkastú chuť."
Príprava pomocou ručného mixéra
Pokiaľ ide o máganie zemiakov, môžete vyskúšať niekoľko techník. Čo však odporúčajú šéfkuchári, je zadovážiť si lis na zemiaky, cez ktoré ich pretlačíte a máte tak "hodvábne hladkú textúru" kaše bez hrudiek. Ručný mixér nepoužívajte za žiadnu cenu, tvrdí jeden zo šéfkuchárov.
Neodstraňujete škrob
Zbavte sa nadbytočného škrobu. Zemiaky nakrájajte na kocky a dobre prepláchnite pod vodou. Kaša tak nebude lepkavá.