Branislav (44), Bratislava, prevádzkar Le Bar
- Pre obmedzenia, akými sú dvojmetrové rozstupy, sme museli v našich priestoroch upustiť približne 40 % z našej kapacity. V okrajových otvorených častiach sedí veľmi málo zákaznikov, čiže je to ďalší nevyužitý priestor.
Snažíme sa dodržať všetky opatrenia, no výrazne sme pocítili pokles zákazníkov. Vďaka tomu, že podobne fungujeme aj v letných mesiacoch, nemuseli sme robiť žiadne úpravy, čo sa týka otvorenej terasy. Museli sme investovať do ohrievčov.
Peter Franko (64), Košice, prevádzkar Koridor Pub
- Podľa mňa toto opatrenie už nikomu nechýbalo. Pri toľkých opatreniach, komu tá jedna stena chýbala? Je to nezmysel. Chodia nám tu jesť ľudia z okolitých prevádzok. Napriek všetkému sa radi najedia slušne z normálneho taniera a nie z plastovej nádoby.
Neviem, aký to teraz bude mať dopad. Ak tento stav bude pokračovať, možno by kompetentní mohli zvážiť povolenie uzatvorených terás so vzdušnými filtráciami. Ohrievač to neutiahne.
Patrik Čabala (29), Košice, montér
- Prišiel som si dať jedlo počas obeda. Zistil som, že musíme sedieť v zime. Podľa mňa to nie je dobré riešenie, je to obmedzujúce. Ľudí to bude odrádzať chodiť na terasy. Po tejto skúsenosti si už na terasu sadnúť nepôjdem. Je mi ľúto, že pre to budú mať problém aj podnikatelia.