Podniky pritom len nedávno pre chladné počasie investovali nemalé prostriedky do kompletného zakrytia vonkajších priestorov a do nákupu výhrevných stojanov, aby mohli aspoň ako-tak fungovať. Nové opatrenia však prevádzkovateľov reštaurácií dostávajú do kolien.
Viktória (19), Piešťany
- Je to hrozné, že takto majiteľov reštaurácií stále terorizujú. Aj my chceme konečne normálne fungovať a sadnúť si na terasu bez toho, aby sme museli stále dodržiavať nejaké nariadenia.
Ľubomír Herman (33), Piešťany
- Museli sme sa prispôsobiť novým nariadeniam, nič iné nám nezostáva. Jednu stenu sme otvorili a zostali tri s tým, že je na krytej terase oveľa chladnejšie. Už teraz predstavujú náklady viac ako 2 000 eur. A, samozrejme, že zákazníkom aj napriek tomu, že ohrievače nám idú naplno, je čoraz väčšia zima.
Katarína (40), Bratislava, prevádzkarka La Crema
- Samozrejme, že nám klesla návštevnosť. Teplota na prevádzke dosahuje maximálne 5 stupňov a to aj napriek tomu, že tu máme ohrievače. Nie je to najideálnejšie pre našich zákazníkov. Samozrejme, dodržiavame opatrenia, aj keď nám stále viac podlamujú kolena. Ale pre tú situáciu máme oveľa menej zákazníkov a preto naša prevádzka ostáva poloprázdna.