Máme pre vás tri vynikajúce recepty, ktoré si budete chcieť pripravovať stále dokola. Sú zdravé, veľmi chutné a hotové do 20 minút.
Potrebujeme:
• 1 zrelé avokádo
• 2 kávové lyžičky extra panenského olivového oleje
• 1,5 kávovej lyžičky citrónovej šťavy
• štipku soli a mletého čierneho korenia
1. Avokádo pozdĺžne rozkrojíme a odstránime kôstku. Odstránime šupku a dužinu narežeme na kocky.
2. V miske avokádo roztlačíme vidličkou, pridáme štipku soli a mletého čierneho korenia, olivový olej a citrónovú šťavu.
3. Dobre premiešame a nejlepšie hneď podávame. Avokádo časom hnedne - citronová šťava a olivový olej tomu čiastočne bránia.
Dobrá rada: Avokádová nátierka je najlepšia na toaste. Stačí v topinkovači opiecť plátok chleba, natrieť bohatou vrstvou nátierky a pridať opražené tekvicové jadierka alebo volské oko.
Potrebujeme:
• 250 g polotučného tvarohu
• 100 g tuniaka z konzervy
• 1 vajce natvrdo
• 4 zavárané uhorky
• malú cibuľku
• 2 kávové lyžičky dijonskej horčice
• štipku soli, mleté čierne korenie
1. Uhorky a cibuľu nakrájame nadrobno. Do strednej misky dáme tvaroh, tuniaka z konzervy, nakrájané vajíčko natvrdo, uhorky, cibuľku a horčicu.
2. Nátierku dobre premiešame a podľa potreby ešte osolíme a okoreníme.
Dobrá rada: Tuniaková nátierka je vynikajúca aj odležaná, ideálne 1 - 2 dni. Podáváme ju na dochrumkava opečenej topinke.
Potrebujeme:
• 250 g polotučného tvarohu
• 5 vajec uvarených natvrdo
• 1 PL dijonskej horčice
• jemne nasekanú pažítku a petržlen
• soľ
• mleté čierne korenie
1. Uvarené vajíčka olúpeme. Oddelíme žĺtka od bielok, bielka dáme nabok.
2. Žltka v mise roztlačíme vidličkou, pridáme dijonskú horčicu a tvaroh a dôkladne rozmiešame na hladkú nátierku. Bielka nasekáme nožom na stredné kúsky a pridáme do nátierky. Osolíme, okoreníme a pridáme jemne nasekané čerstvé bylinky.
Dobrá rada: Vajíčková nátierka je najlepšia s čerstvým pečivom. Dokonale nás zasýti a pretože obsahuje len tvaroh, vajíčka, bylinky a trochu horčice, je veľmi zdravá.