Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Peter († 66) po účasti na protestoch v Bratislave zomrel, spoveď zdrveného syna: Otca zabil COVID, ktorému neveril!

Ešte mohol žiť! Vždy usmiaty Peter († 66) z Veľkého Krtíša prehral svoj najväčší boj s infekciou COVID-19.

Zákerný nepriateľ pretrhol niť jeho života po tom, ako sa sa dobrosrdečný dôchodca zúčastnil na protestoch v Bratislave. Zrejme to, že popieral smrteľný vírus a fakt, že bol odporcom rúšok, ho stáli život. Jeho syn Patrik poslal srdcervúci odkaz všetkým popieračom COVID-u. 

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Peter bol jeden z tých, ktorí sa zúčastnili na protestoch v Bratislave 17. novembra. Vtedy ešte netušil, ako mu táto účasť obráti život naruby. Na zhromaždenie zvolávali ľudí nielen kotlebovci či Ultras Slovan, ale aj expremiér Robert Fico spolu so svojimi straníckymi kolegami. Rečníci vystupovali bez rúšok, a tak reagovala aj väčšina davu, v ktorom sa pohyboval aj Štefan Harabin.

 

Internetom koluje video, na ktorom tiež ľudí vyzýva, aby si dali dole rúška. Upozornenie, že je zákaz zhromažďovania a môžu sa ľahko nakaziť, v tej chvíli nikoho netrápilo. V šťastenu zrejme veril aj Peter. Po pár dňoch sa ale u neho začali prejavovať príznaky ochorenia. Do nemocnice v Lučenci bol podľa našich informácií prijatý s vysokou horúčkou, kašľom a ťažko sa mu dýchalo. Keďže sa mu zhoršil zdravotný stav, musel byť napojený na umelú pľúcnu ventiláciu.

Odkaz zdrveného syna

Jeho rodinu zhoršujúci sa zdravotný stav ich milovaného otca a manžela položil na kolená. Syn Patrik, ktorý sa priznal, že nie je človek, ktorý svoje pocity zdieľa na sociálnej sieti, v tej chvíli musel reagovať a poslať jasný odkaz všetkým popieračom tohto ochorenia. „Prosím všetkých, ktorí neveria COVID-u, aby prehodnotili svoj postoj k tejto nebezpečnej chorobe. Môj otec Peter, neveriaci na COVID, odporca protipandemických opatrení a nosenia rúšok, momentálne leží s ochorením COVID na infekčnom oddelení v Lučenci.

Je v kritickom stave v umelom spánku pripojený na prístroje pre podporu života,“ opísal pred pár dňami otcov zhoršujúci sa zdravotný stav. „Takže ak ste tvrdili, že COVID je banálna chrípka a nepoznáte človeka, ktorý by mal nejaký ťažší priebeh, tak už možno poznáte... Iba sa, prosím, zamyslite, či chcete chrániť svojich blízkych, rodičov, starých rodičov – oni sú riziková skupina,“ dodal syn.

Šťastena ho opustila

Peter ležal v nemocnici asi týždeň. Všetci jeho priatelia a najmä rodina verili, že bude mať šťastie ako vždy doteraz a zubatá si ho nevezme. Osud mu však ukázal tentoraz odvrátenú tvár a dovtedy čiperný dôchodca v sobotu prehral svoj najťažší boj v živote.

„S veľkou ľútosťou musím oznámiť, že Petra B., najväčšieho smeja a šťastlivca, ktorého som poznal, jeho šťastie opustilo. Včera v noci nás opustil,“ potvrdil Patrik. Pre Nový Čas sa vyjadril, že svojím statusom chcel len nechať odkaz pre ľudí, aby si na seba dávali pozor a aby pochopili, že pandémia nie je sranda. „Chcem, aby to ostalo v ľudskej rovine, nechcem, aby sa to spolitizovalo,“ vysvetlil.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Denisa Horváthová, Katarína Kurtanská, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Veľká premena bývalej svetovej tenisovej štvorky: Schudla 30 kíl, na fotkách ju nespoznáte!
Schôdza Národnej rady SR, na snímke podpredseda NRSR Michal Šimečka.
Šimečka po stretnutí s Ficom: Povedal som mu to do očí, jasne a tvrdo! TOTO zaznelo
Rakúska polícia (ilustračné foto).
Muži zákona chytili špekulanta: Vydával sa za policajta, obabral ľudí! Strašné, koľko peňazí od nich získal
Cenník za intímne služby sa výrazne líši podľa lokality.
Foto
Koľko sa platí za lásku v Košiciach? Temná stránka najstaršieho remesla: Maloleté dievčatá, násilní klienti a...
In the Hospital Sick Male Patient Sleeps on the Bed. Heart Rate Monitor Equipment is on His Finger.
Zdravotníctvo na pokraji kolapsu?! Konsolidačný balík môže byť likvidačný
Na snímke maďarský premiér Viktor Orbán.
Povodňová situácia v Maďarsku: Orbán prezradil obyvateľom, čo môžu čakať!
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Parlament odsúhlasil žiadosť o pozbavenie mlčanlivosti šéfa NBÚ: Čo je za tým?
Legendárny český hokejista Jaromír Jágr.
Tajomstvo Jágrovej formy odhalené: Oltár priamo v kabíne!
Na archívnej snímke Kamil Magál († 49) s exmanželkou Zuzanou.
Foto
Za Magálom († 49) SMÚTI aj matka jeho dvoch detí: Dojemné VYZNANIE exmanželky Zuzany
Ruskí vojaci (ilustračná fotografia).
ODHALENIE Ukrajiny: Časti ruských zbraní pochádzajú z... Je to problém!
(ilustračná foto)
Nemecká polícia vykonala rozsiahle razie: Začalo sa zadržiavanie, ide o vážne podozrenia!
(ilustračná foto)
Foto
Umelecký svet plače: Zomrel slovenský herec známy z kultového filmu