Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.12.2020 09:30 | Správy | Politika
Foto

Mičovský je pozitívny na COVID-19: Zarážajúci výsledok prvého testu a pravda o príznakoch

Koronavírus udrel už aj na vládu. Prvým členom kabinetu Igora Matoviča (47), ktorý sa infikoval zákerným vírusom, je minister pôdohospodárstva Ján Mičovský (65). Od pondelka preto zostáva v karanténe a zamestnanci rezortu, ktorí s ním boli v kontakte, začali pracovať z domu na tzv. home office. Novému Času porozprával, ako sa to stalo.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

O tom, že je Mičovský jedným z vyše 130-tisíc Slovákov, ktorým už testy potvrdili koronavírus, sa minister dozvedel cez víkend.

„Ja som v sobotu - keď som zistil, že môj vodič bol pozitívny - išiel hneď na test. Antigénový bol negatívny, následne som išiel na PCR test a ten bol pozitívny,“ opísal pre Nový Čas minister, ako sa v nedeľu oboznámil o svojej nákaze, a dodal, že nemá ťažký priebeh ochorenia a dokonca ani zvýšenú teplotu ako tisícky ďalších Slovákov, ktorí ležia v nemocniciach.

„U mňa je to ako taká slabšia chrípka, k tomu by sa to dalo prirovnať. Nemám žiadne príznaky, cítim sa relatívne dobre,“ doplnil optimisticky naladený Mičovský, ktorý teraz musí zostať istý čas v domácej izolácii.

 

Premiér v bezpečí

Do ohrozenia sa podľa šéfa agrorezortu nedostal ani premiér Igor Matovič, ani jeho ďalší kolegovia z vlády. „Dva posledné dni pred testom som nebol s premiérom ani ministrami. Lebo tie dva dni sú podľa pravidiel kritické. Tých, čo som bol s nimi vo štvrtok a v piatok v kontakte, som infomoval o tom, čo sa udialo. Aj keď ich nebolo málo, telefonicky aj mailom som ich vyzval, aby dbali na to, že sú povinní byť v karanténe a ísť na piaty deň na test,“ ozrejmil Mičovský s tým, že v piatok navštívil spolu so štátnym tajomníkom Martin Feckom a troma poslancami za OĽaNO Petrom Vonsom, Milanom Kuriakom a Igorom Husom útulok pre bezdomovcov občianskeho združenia Dobrý pastier v Kláštore pod Znievom.

Otvoriť galériu

Ministerstvo na home office

Pozitívny koronatest ministra ovplyvnil aj pracovný režim jeho podriadených v agrorezorte. Úzke vedenie ministerstva sa v najbližších dňoch podrobí testovaniu na koronavírus. Zároveň všetci zamestanci, ktorých Mičovský stretol, začali od pondelka pracovať online z domu.

„Už v posledných mesiacoch prebiehali všetky porady vedenia a rokovania online formou, takže osobný kontakt pracovníkov bol minimálny. Ministerstvo ako doteraz, tak aj v najbližších dňoch a týždňoch, si bude svoje úlohy plniť aj v tomto režime,“ uviedla hovorkyňa rezortu Anežka Šrojta Hrdá. Minister si tak počas domácej karantény neoddýchne. „Naozaj tej práce je tak veľa, že nie je nejaká iná možnosť využívať tento čas. Akurát, že sa to všetko posunulo do roviny videokontaktov,“ zakončil Mičovský.

Minister pôdohospodárstva je lesník, protikorupčný aktivista a bývalý opozičný poslanec za OĽaNO v rokoch 2012 až 2016. V roku 2009 upozornil na neefektívne nakladanie s majetkom Lesov SR, za čo získal ocenenie Biela vrana. V septembri Mičovského 19-členný tím ma ministerstve opustilo viacero expertov na poľnohospodárstvo a potravinárstvo. Argumentovali, že minister ich rady nepočúval.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Filip Szórád, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Dávid Strelec sa raduje z gólu.
Foto
Slovenskí reprezentanti proti Švédsku vstali z popola: Spasiteľom sa stal Strelec
Americký prezident Joe Biden.
Biden odsúdil útok Izraela na mierové sily UNIFIL: Posiela odkaz, toto od nich žiada
Predsedníčka Európskeho parlamentu (EP) Roberta Metsolová.
Metsolová o náhlom zavádzaní hraničných kontrol: Je proti! Vysvetľuje, čo to spôsobí
Exprezident USA Donald Trump a súčasný americký prezident Joe Biden.
Voľby v USA sa blížia: Trump žiada o vojenskú ochranu, čo na to Biden?
Hurikán Milton spôsobil podľa Bidena škody za 50 miliárd dolárov.
Foto
Florida sa spamätáva z hurikánu Milton: Počítajú škody! Biden vyslovil obrovské číslo
Obyvatelia kráčajú v troskách zničených obytných budov so svojimi vecami po štvrtkovom izraelskom leteckom útoku v Bejrúte 11. októbra 2024.
Foto
Izraelské útoky na Libanon brali to najcennejšie: Tragická bilancia obetí! FOTO z miesta naháňajú strach
Maďarský premiér Viktor Orbán a predseda albánskej vlády Edi Rama.
Premiéri Maďarska a Albánska za jedným stolom: Rokovali o vstupe do EÚ, Rama vychválil Orbána
Obžalovaná Virginia McCullough.
Foto
Dcéra zavraždila rodičov († 70, † 71) kvôli podvodu: S ich telami žila celé roky! Mrazivé opisy ohavného činu
Tréner Slovenska rozdáva pokyny našim reprezentantom.
Slovensko - Švédsko ONLINE: Zápas dvoch odlišných polčasov
Tabuľa na hraniciach s Dánskom.
Musíme chrániť bezpečnosť Dánov, vyhlasuje krajina: Kontroly na hraniciach s Nemeckom budú pokračovať
Shiffrinová spravila radikálne rozhodnutie: Ťažké zranenie si vypýtalo svoju daň
Hračka Santu leží v troskách zničených obytných budov po štvrtkovom izraelskom leteckom útoku v Bejrúte 11. októbra 2024.
Hizballáh chce poraziť Izrael: Sú otvorení aj mierovému úsiliu, slová o zastavení agresie