Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

V husto obývanej časti Košíc sa strieľalo! Guľka zasiahla najbezbrannejšieho: Hrozivé zábery

Kto pálil do bezbranného psíka?! Neznámy páchateľ postrelil štvornohého miláčika rodiny na dvore ich domu v košickej časti Barca.

Miroslav (51) si v nedeľu všimol, že ich šesťročný kríženec labradora a retrievera Bady má otvorenú ranu a silno krváca. Odviezol ho k veterinárovi, ktorý zistil, že psík je postrelený! Projektil len zázrakom minul chrbticu a vnútorné orgány.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Bady zázrakom unikol smrti a už sa zotavuje vo svojom pelechu. Incident rieši polícia. Rodina nekonfliktného psíka si útok nedokáže vysvetliť. Miroslav (51) spomína, že v nedeľu ráno sa s Badym vrátil z prechádzky, po ktorej ho nechal na dvore.

„Neskôr sme si všimli, že mu nechutí jesť. Keď si sadol, všimli sme si, že je pod ním krv. Najprv sme si mysleli, že má problém s konečníkom,“ povedal Miroslav a dodal, že sa mu pozrel na bruško, kde si všimol ranu. „Vyčistil som mu to peroxidom. Vyzeralo to, akoby sa niekde napichol, no na našom dvore sa nemal kde takto poraniť,“ dodal. Stav psíka sa však začal rapídne zhoršovať a večer už nedokázal hýbať zadnými labkami. „Ťahal ich za sebou. Okamžite sme ho zobrali k veterinárovi. Tam zistili, že bol postrelený,“ dodal majiteľ. 

Vyšetrenie ukázalo, že projektil len o 1,5 cm minul miechu. „Ak by guľka letela trošku vedľa, už by nevedel chodiť a pravdepodobne by nebola iná možnosť, než ho utratiť,“ doplnil Miroslav. Podľa miesta zranenia muselo k útoku dôjsť vo chvíli, keď bol pes postavený na zadných a opieral sa o plot alebo bránku. Majiteľ zdôraznil, že neexistuje, aby Bady niekoho napadol. „Je to rodinný pes, bežne sa hrá s deťmi, vôbec nie je útočný. Aj keď otvorím bráničku, dvakrát ho musím volať, aby vyšiel na ulicu,“ opísal Miro.  

Urgentná operácia

Na klinike museli Badyho operovať. Zákrok vyšiel majiteľov na takmer 300 eur a psík sa začína zotavovať. „Už mu konečne chutí jesť. Z najhoršieho ešte úplne von nie je, stále môže nastať vnútorné krvácanie. O štyri dni máme prísť na kontrolu,“ povedal majiteľ. Miroslav nad počinom neznámeho šialenca len krúti hlavou.

 

„Máme doma štrnásťmesačnú vnučku. Takýto blbec by si ju v tme mohol pomýliť so psom, alebo by sa guľka mohla nešťastne odraziť a stala by sa tragédia,“ krúti hlavou Miroslav. Prípadom sa už polícia zaoberá. „V tejto súvislosti polícia prijala oznámenie a preveruje bližšie okolnosti udalosti ako podozrenie z trestného činu týrania zvierat,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

O vlások unikol smrti

Xénia Mihajlovičová, veterinárka z kliniky Vetanimal

Otvoriť galériu

- Našli sme mu strelné zranenie. Podľa mojich skúseností by obyčajná vzduchovka takéto zranenie neurobila. Ak brok narazí na podklad, tak sa zastaví. Z mojich dedukcií išlo o inú strelnú zbraň. Išlo o čistý priestrel telom. Na röntgene jasne vidno strelný kanál. Projektil vletel na ľavej strane pri brušku a vyletel okolo bedra cez hornú časť tela. Ak by tá strela išla o niekoľko milimetrov vedľa, dostal by vnútorné krvácanie. Strela mohla preletieť aj cez chrbticu a bedrové kosti. Hrozilo by ochrnutie. Mal šťastie, mohlo sa to skončiť oveľa horšie.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Patrik Struk, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Smrť ženy vo Vranove nad Topľou: Polícia obvinila 64-ročného muža zo zločinu vraždy
Dym stúpa z miesta izraelského leteckého útoku na štvrť Dahíjeh, na južnom predmestí Bejrútu 16. októbra 2024.
Izrael zaútočil na Bejrút: Libanon hovorí o dvoch mŕtvych
Na snímke bobistka Patrícia Tajcnárová a rýchlokorčuliar Lukáš Steklý.
Foto
Výmena športovcov medzi bratskými národmi: Česi získali krásku, Slováci šampióna!
(ilust. foto)
Európa sa musí prestať spoliehať na podporu USA: Vyhlásila to poľsko-americká historička
Harry sa k surfovaniu dostal vďaka lekciám, ktoré mu darovala Meghan
Foto
FOTO Takto princa Harryho nepoznáte: Darček od Meghan z neho spravil riadneho frajera!
minister práce Erik Tomáš
Minister Tomáš ide po krku falošným maródom: „Práceneschopní“ stoja štát milióny eur
Populácia medveďov narastá o 30 % ročne.
Aktualizované
Medveď napadol človeka v obci Kanianka: Polícia prosí o opatrnosť
Peter Pellegrini.
Pellegrini si dal záväzok: Prezident plánuje navštíviť každý okres na Slovensku
Obyvateľov Oaklandu začali evakuovať pre rozsiahly požiar.
Foto
Rozsiahly POŽIAR v Oaklande! Ľudia musia utekať z domov: Pozrite sa na zúfalý boj s plameňmi
(ilustr. foto)
Vodárne pripomínajú dôležitú vec: Kanalizácia nie je odpadkový kôš! Odpad spôsobuje veľké problémy
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na dom izraelského premiéra mieril dron: Netanjahu sa v dome nenachádzal
Hana Lasicová je na svoju mamu nesmierne pyšná.
Foto
Významné ocenenie pre Magdu Vášáryovú: Aha, čo prezradila hrdá dcéra Hana!