Predvianočné vypekanie pozná asi takmer každá rodina a inak to nie je ani u tých celebritných. Posledné obdobie mali mnohé viac pracovného voľna ako inokedy kvôli pandémii, a tak mali čas vymýšľať všakovaké recepty. Pokiaľ vám ešte nejaký koláčik na štedrovečernom stole chýba, tak verte, že z týchto si určite vyberiete.
Môj obľúbený vianočný recept sú medovníky. Pripomína mi to Vianoce môjho detstva. Eriku ich naučila robiť jej babka a ja som rád, že ich rodinný recept prezradila aj mne. Je v ňom cítiť hlavne dobrotu a lásku.
Ako na to:
- 40 dkg hladkej múky
- 2 lyžice medu
- 15 dkg práškového cukru
- 5 dkg masla
- 5 dkg mletých orechov
- 1 lyžičku škorice
- 2 vajíčka
- 1 malú lyžičku sódy bikarbóny
- 1 prášok do perníka
Cesto nechajte odpočívať dve hodiny a potom ho potrite žĺtkom.
Pečte na 170 stupňov Celzia cca 10 minút.