Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.12.2020 06:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Katka sa obávala, či sa dožije ďalšieho dňa: Porazila rakovinu, nasledovalo obrovské prekvapenie

Tomu sa hovorí Boží zázrak. Katarína Rajňáková (36) bojovala s najzhubnejšou formou rakoviny.

Po ťažkom boji so zákernou chorobou sa jej napriek beznádejným prognózam lekárov podarilo otehotnieť a priviesť na svet vytúženú dérku Tatianku. Trojnásobná mama je príkladom nezlomnej vôle a neskutočného odhodlania žiť svoj vytúžený sen. Katka mala počas života pocit, že žije svoj sen, ktorý pripomína rozprávku. Svojho vyvoleného spoznala ešte počas vysokej školy, istý čas žili v Kalifornii v Spojených štátoch amerických. Narodili sa im dcérky Karolínka (10) a Danielka (8).

Všetko vyzeralo ideálne, až kým im osud nezasiahol do životov krutým spôsobom. Svet sa mladej mamičke zrútil ako domček z karát v októbri 2017. „Na­šla som si v prsníku hrčku. V strese a panike som už na ďalší deň stepovala pred ultrazvukom. Hrčka sa ukázala ako nezhubná,“ spomína Katka.

Otvoriť galériu
Šťastná rodinka si tieto Vianoce naplno užila.
Zdroj: archív Katarína Rajňáková

Zákerná choroba

O štyri mesiace sa však hrčka začala zväčšovať. Oznámili jej, že to je karcinóm. „V tej chvíli mi napadlo všetko a nič. Uvažovala som len nad tým, že ma čakajú deti. Nasledovala urgentná operácia a cesta na onkológiu,“ pokračuje Katka. Mala najagresívnejší typ rakoviny, na ktorú zaberá len chemoterapia. Za pol roka zvládla osem cyklov. Mladá žena siahla na úplné dno. Z liečby mala silné bolesti a niekoľkodňové nevoľnosti. Útrapy však hrdinsky znášala s úsmevom.

 

„Lekári mi vraveli o možnosti zmrazenia vajíčok, lebo chemoterapia ich zničí. Ale nebol na to čas, i keď som vždy chcela tri deti. Celé som to odovzdala do Božích rúk,“ vraví Katka s tým, že dobré správy prišli v apríli 2019, keď jej oznámili, že je negatívna. „Rozplakala som sa od šťastia. Dokázala som znova dýchať slobodne a bez strachu objímať svoje deti,“ teší sa Onkomamka.

Zázrak pod srdcom

V kútiku duše popri obrovskom šťastí cítila trošku krivdu. Podľa lekárov sa dostala totiž do predčasnej menopauzy. V októbri minulého roku ale zrazu dostala veľké nutkanie urobiť si tehotenský test. „Objavili sa dve čiarky! Nevedela som sa spamätať. Otehotnela som prirodzene, len s nevyslovenou túžbou. A Božou pomocou,“ prezradila Katka. Malý zázrak nosila pod srdcom krásnych, no náročných deväť mesiacov.

Otvoriť galériu

Príchod Tatianky pred 5 mesiacmi urobil celej rodine nevýslovnú radosť. Katka sa teraz teší z každého jedného dňa. „Som vďačná aj za bežné starosti a to, že sa dokážem hnevať kvôli somarinám. Veď niekedy som sa trápila, či sa dožijem ďalšeho dňa,“ vraví. Spoločne s ďalšími vyliečenými ženami sa dokonca snažia ako Onkomamky podporovať pacientky s podobným osudom. „Rakovina nie je choroba, na ktorú musí človek zomrieť. Netreba to nikdy vzdávať a treba veriť v zázraky!“ odkazuje všetkým.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Eva Eperješiová, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Hrozivý útok v Chorvátsku: V populárnej lokalite dovolenkárov útočila šelma!
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
Vznikne moslimská aliancia proti Izraelu? Erdogan vyzýva na rázne kroky
Nový francúzsky konzervatívny premiér Michel Barnier.
Vo Francúzsku začali masívne protesty: Prečo majú obyvatelia problém s novým premiérom?
Britský kráľ Karol III.
Kráľ Karol bojuje s rakovinou: Unikli správy, o ktorých on mlčí
(ilustračné foto)
Krutá tragédia: Chlapci († 9, † 12) sa hrali na pláži v piesku, po chvíli boli mŕtvi!
(ilustr. foto)
Obrovská tragédia! Chlap vyzabíjal svoju rodinu: Desivý nález v dome
Foto
Nemci sú v šoku: Tragicky zahynul tréner († 33) známeho klubu
(ilustračné foto)
Do hniezda záchrany napchali 6 ROČNÉ dieťa: Smutný objav pri dome dievčatka!
Blízkymi priateľmi sú i v súkromí.
Foto
George Clooney a Brad Pitt otvorene: Pripravujú POKRAČOVANIE kultového filmu?! Šepká sa o...
Zničená bytovka po ruskom raketovom útoku v meste Pavlohrad na stredovýchode Ukrajiny,
Rusi chcú ovládnuť celý Donbas: Armáda mala obsadiť ďalšiu obec!
(ilustračné foto)
Napätie vo vesmíre! Porucha spôsobila komplikácie: S TÝMTO nik nerátal!
Viedenské letisko (ilustračné foto)
Nehorázne, čo našli na viedenskom letisku: Lacný trik na policajtov nevyšiel!