- 1 kg zemiakov
- 150 g pikantnej klobásy
- 1 veľkú cibuľu
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 PL sladkej mletej červenej papriky
- mleté čierne korenie, soľ
- rascu, majoránku
- 1 zelenú papriku
- 1 paradajku
- 50 g dobrej domácej údenej slaniny (nemusí byť),5 strúčikov cesnaku, olej
1. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, na ktorej opečieme na kolieska pokrájanú klobásu, kým nepustí farbu. Pridáme mletú červenú papriku a za stáleho miešania pri miernom ohni dávame pozor, aby sa nepripálila. Pridáme nakrájané zemiaky, mleté čierne korenie, rascu a lisovaný cesnak. Orestujeme s paprikovým základom a podlejeme vodou tak, aby zemiaky boli len ponorené. Z času na čas podlievame trochou vody, ale vody nemá byť veľa, aby sa zachoval charakter guláša.
2. Keď sú zemiaky napoly uvarené, pridáme na prúžky pokrájanú papriku a šupky zbavenú paradajku, pokrájanú na malé kocky. Varíme, kým zemiaky nezmäknú. Pridáme 2 lisované strúčiky cesnaku a majoránku. Prikryjeme, vypneme oheň a necháme ešte dôjsť. Nezahusťujeme, guláš zahustia samotné zemiaky. Na panvici necháme rozpustiť slaninu, pokrájanú na malé kocky na miernom ohni a pridáme už do hotového jedla. Solíme len mierne, lebo klobása i slanina sú už slané.