Potrebujeme:
- 1 balenie cestovín
- 300 g kuracích rezňov
- 100 g šunky
- 3 PL oleja
- 1 cibuľu
- 2 vajcia
- soľ, mleté čierne korenie
- 2 mrkvy
- 1 pór
- 100 g mrazeného hrášku
Príprava:
1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Medzitým na panvici speníme cibuľku a restujeme spolu s kuracím mäsom. Po chvíli pridáme aj nakrájanú šunku a nakrájanú a očistenú zeleninu.
2. Cestoviny zlejeme a zmiešame so zmesou z panvice a pridáme 2 vajcia. Zmes preložíme do vymasteného pekáča , dochutíme soľou a korením a pečieme približne 90 minút pri 170 °C. Podávame so zeleninovým šalátom.
Potrebujeme:
- 500 g mletého morčacieho mäsa
- 400 g krájaných paradajok s bylinkami (konzerva)
- 200 ml kyslej smotany
- soľ, mleté čierne korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g strúhaného tvrdého syra
- 250 g špagiet
- 2 PL oleja
Príprava:
1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Špagety uvaríme a scedíme. Vo väčšej panvici alebo kastróli rozohrejeme olej, pridáme mäso, podľa chuti osolíme a okoreníme a restujeme 5 minút. Pridáme paradajky, privedieme k varu, znížime teplotu a dusíme 10 minút. Medzitým zmiešame kyslú smotanu, lisovaný cesnak a polovicu strúhaného syra.
2. Zapekaciu misu vymastíme olejom, na dno nasypeme polovicu špagiet, na ne rozložíme mäso a na mäso pripravenú kyslú smotanu. Navrch dáme druhú polovicu špagiet a vložíme do rúry. Tesne pred dopečením posypeme špagety druhou polovicou syra.