Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.01.2021 12:32 | Správy | Politika

Súboj Remišovej a Fica v priamom prenose: Odvážne slová ministerky! Povedala mu to rovno do očí

Predseda opozičného Smeru-SD a expremiér Robert Fico namieta spôsob zatýkania viacerých osôb v poslednom období.

V nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike uviedol, že ide o gestapácke praktiky a pokyny vlády. Odmietla to vicepremiérka a ministerka pre investície a informatizáciu Veronika Remišová (Za ľudí). Podotkla, že vo väzbe končia nominanti Smeru-SD, preto bol Fico podľa nej buď slabý premiér, pretože o ich činoch nevedel, alebo ich kryl.

"Chceme vzniesť oficiálny protest v mene všetkých ľudí na Slovensku proti týmto gestapáckym metódam, ktorých sme svedkami," povedal Fico a poukázal na postup polície pri piatkovej (29.1.) akcii Mýtnik. Podotkol, že to nebolo potrebné, lebo všetci zadržaní by dobrovoľne prišli vypovedať, ak by ich o to požiadali. Išlo podľa neho o politickú objednávku, aby sa vyvážili problémy premiéra Igora Matoviča (OĽANO). Kritizoval i vystúpenie prokurátorov, ktorí sa podľa neho len snažili presvedčiť verejnosť, že viacerí zadržaní nie sú vo väzbe len na základe výpovede takzvaných kajúcnikov.

"Vláda dostala mandát na to, aby očistila Slovensko od korupcie. Faktom je, že postupne vaši nominanti, jeden za druhým, končia vo väzení. Faktom je, že k týmto činom sa priznávajú oni sami," reagovala Remišová. Poukázala na to, že z 18 zadržaných sa desať priznalo. Vylúčila politické motívy a zásahy vlády do akcií polície. "Buď ste boli taký slabý premiér, keď najvyšší štátny úradník, šéf finančnej správy, je obviňovaný z takýchto činov, alebo ste to vedeli, len ste to kryli," dodala.

 

Odmietla, že má vláda svojich ľudí vo vedení orgánov činných v trestnom konaní. Pripomenula, že nový šéf polície Peter Kovařík pôsobil na Úrade vlády SR za čias Fica. Verí, že bude riadiť políciu nezávisle, nestranne a policajti budú mať voľné ruky. Pripomenula tiež, že generálneho prokurátora Maroša Žilinku zvolili aj hlasmi opozície a vo vedení NAKA ostáva nominant exprezidenta polície Milana Lučanského.

Fico poznamenal, že systém výberu šéfa polície je nastavený tak, že keby Kovaříka vláda vo funkcii nechcela, nebol by tam. "Držím mu palce, považujem ho za korektného človeka, ale čo má policajný prezident s vyšetrovaním konkrétnych trestných činov," poznamenal v súvislosti s Kovaříkom.

Na otázku o predlžovaní núdzového stavu Remišová reagovala, že pokiaľ bude situácia s pandémiou nového koronavírusu zlá, zrejme sa bude predlžovať. O ďalšom postupe by sa podľa nej malo rozhodnúť po odbornej debate s epidemiológmi a konzíliom odborníkov. "Núdzový stav vôbec nepotrebujeme v tejto krajine," reagoval Fico s tým, že slúži vláde len na obmedzovanie ľudských práv. Vláda podľa neho nezvláda pandémiu. Namieta i jej kroky pri plošnom testovaní voči samosprávam.

V súvislosti s očkovaním Fico poznamenal, že kampaň vlády je orientovaná len na pozitívne stránky vakcinácie. Trvá na tom, že by malo byť očkovanie dobrovoľné.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Manželmi sú od roku 2011.
Uniklo, čo robí Kate s Williamom, keď deti zaspia: Fíha, princ vie, ako na to!
Fanúšikovia ŠK Slovan Bratislava zorganizovali autovýjazd na derby s Trnavou
Foto
Belasá armáda ovládla cesty: Fanúšikovia Slovana vtrhli do Trnavy netradičným spôsobom!
Horská záchranná služba
Poľský turista sa dostal do problémov: V Nízkych Tatrách zasahovali záchranári
Ochranári zachytili na fotopascu medvedíka čistotného.
FotoVáš Tip
ZARÁŽAJÚCI záber z fotopasce v národnom parku: Toto ZVIERA u nás nemá čo robiť! Ochranári sú znepokojení
Na Matyáška sa tešila celá rodina.
Boľavá tragédia v rodine Miroslava Donutila: Staré rany sa opäť rozjatrili
Zimbardo zomrel vo veku 91 rokov.
Zomrel psychológ Zimbardo († 91): Jeho experiment sa po pár dňoch zmenil v peklo
Zdeněk Troška
Zdeněk Troška sa musel uskromniť: TAKÝTO dostáva dôchodok! Ostrý odkaz vláde
Attila Végh rozdával facky mimo klietky
Foto
Internetom koluje šokujúce video: Attila Végh vyfackal Reného Rendyho!
Slovák podozrivý z vraždy ženy má byť mŕtvy.
Slovák († 59) podozrivý z vraždy ženy († 65) v Rakúsku: Našli ho mŕtveho a desivé, čo mal pri sebe
Dcérka Lucie Mokráňovej skončila po hre na trampolíne s vážnou zlomeninou.
Foto
Mokráňovej dcérka sa po hre vážne zranila: Čo radia odborníci pri šantení na trampolíne?
Herečka je zjavne rovnako drsná ako jej slávny otec, ktorý hviezdil v spaghetti westernoch.
Clint Eastwood bol drsňákom vo westernoch, dcéra si vyhrnula rukávy v reáli: Zatknutá za BITKU!
Medveď hnedý
Detaily útoku šelmy na hubára v Kanianke: S medvedicou boli aj...