Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.01.2021 15:55 | Správy | Domáce správy

Znechutená Kamila Magálová: Pellegrini hovoril v televízii lži! Toto ma najviac pobúrilo

Ministerstvo zdravotníctva sa dôrazne ohradzuje voči dezinformáciám o vakcinačnej kampani Vakcína je sloboda, ktoré v nedeľu zazneli v relácii O 5 Minút 12 na RTVS z úst poslanca NR SR Petra Pellegriniho.

Pán Pellegrini svojimi výrokmi navodzoval dojem, že osobnosti sú v kampani pre peniaze a za prednostné očkovanie. Ani jedno z toho nie je pravda. Do kampane Vakcína je sloboda sa zapojili všetci jej podporovatelia nezištne a zaočkovaní budú štandardne podľa poradia, ako všetci občania Slovenska. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zdravotníctva.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Pridávame aj vyjadrenie Kamily Magálovej, ktoré sa Pellegriniho slová nepríjemne dotkli.

"Dnes som si na RTVS vypočula slová p. Pellegriniho, ktorý sa obul do očkovacej kampane Vakcína je sloboda, do ktorej aj mňa oslovili. Neváhala som ani chvíľu, lebo zaočkovať sa určite chcem. Tým pádom som dala svoje rozhodnutie aj verejne najavo. Pellegrini nás nazval "hviezdičkami", čo pri mojom veku je dosť smiešne a trocha aj za čiarou. Zrejme ma dávno nevidel, keďže v operetách neúčinkujem. Ale čo ma najviac pobúrilo, bolo to, keď tvrdil, že vraj sme za to dostali honorár a boli prednostne zaočkovaní. Je to klamstvo, všetci sme to robili bez nároku za honorár, zaočkovaná tiež nie som, počkám si, kým príde na mňa rad."

 

PREČO ROBÍ MZSR KAMPAŇ

Očkovanie proti Covidu-19 je na Slovensku dobrovoľné. Každý má možnosť sa slobodne rozhodnúť sám za seba. Týmto rozhodnutím však ovplyvňujeme nielen seba, ale aj naše okolie a celé zdravotníctvo. Týmto rozhodnutím môžeme chrániť seba a ľudí okolo nás. Alebo naopak, kto sa nezaočkuje a nakazí sa vírusom, ohrozuje nielen seba, ale aj okolie a potenciálne prispieva k preťaženiu nemocníc. Ministerstvo zdravotníctva robí kampaň preto, aby sa ľudia mohli rozhodnúť nielen slobodne, ale aj informovane. Cieľom je, aby sa k ľuďom nedostávali len informácie z neznámych zdrojov zo sociálnych sietí, ale aj dôveryhodné informácie od odborníkov, preto ministerstvo zdravotníctva vytvorilo web: www.slovenskoproticovidu.sk.

Očkovanie je kľúčom k tomu, aby sme odbremenili naše nemocnice a uľavili zdravotníkom, je to cesta k normálnemu životu. Ak sme to ponechali na dobrovoľných individuálnych rozhodnutiach, je našou základnou povinnosťou aktívne informovať o očkovaní a vakcínach.

OSOBNOSTI SA NA KAMPANI ZÚČASTŇUJÚ ZADARMO

Všetky osobnosti, ktoré sa zúčastňujú na tejto kampani, tak robia z presvedčenia a bez nároku na honorár. Osobnosti, ktoré sa účastnia na tejto kampani, neboli prednostne očkované. Okrem prezidentky a zdravotníkov, nikto zo zúčastnených ešte nebol očkovaný a poctivo čakajú, kým sa dostanú na rad.

PREČO SA KAMPAŇUJE, KEĎ NIE JE DOSŤ VAKCÍN

Pomalý prísun vakcín je aktuálne najväčšou brzdou v rýchlejšom postupe očkovania, Európska únia a aj zástupcovia Slovenska robia maximum pre to, aby sa to zlepšovalo. Aj napriek zatiaľ nedostatočnému množstvu vakcín, očkovanie proti Covidu-19 už je veľká téma. Veľa sa o tom hovorí a ľudia si tvoria názor. Je dôležité aby sme boli v tejto debate aktívni a vnášali do nej čo najviac dôveryhodných informácií. Nemôžeme nechávať voľný priestor konšpiračným teóriám a dezinformáciam na sociálnych sieťach. Ďalšia časť kampane sa rozbieha, bolo predstavené logo, osobnosti a informačný web. Ďalšie formáty a výstupy sa budú pridávať postupne práve aj na základe potreby a na základe množstva vakcín, ktoré budú k dispozícii.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hanychová zutekala od Soukupa práve za Dopitom.
Foto
ŠOK v českom šoubiznise: KRVAVÁ BITKA Soukupa a Dopitu! Hanychovej muži skončili v NEMOCNICI
Young boy holding teddybear while alone on the bleachers
Chlap sa pokúsil uniesť svojho syna! Súd mu nič nedaroval, Američan spoznal svoj TREST
Ťapákovú trápi zdravie milovanej mamy.
Foto
Šéfka SND Ťapáková prežíva náročné obdobie: Najprv spor s hercami, teraz STRACH o milovanú mamu!
Izrael podnikol veľký letecký útok na pozície Hizballáhu po celom Libanone.
Napätie po izraelských útokoch narastá: Hizballáh neostal ticho! K čomu sa prihlásil?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Kontroverzné rozhodnutie: Bývalý vagnerovec získal teplé miestečko! Napĺňajú sa Putinove slová?
Slovenský raper Michael Kmeť (37) alias Separ
FotoVáš Tip
Separ JU už netají: Zverejnil fotku s NOVOU frajerkou! Drsný náklad od fanúšikov
Historickú budovu v Kodani zachvátil požiar
Foto
Požiar 400 ročnej budovy napáchal veľké škody: Začala sa rekonštrukcia! Aha, čo spraví dánsky kráľ
Bývalý americký prezident Donald Trump.
TRAPAS Trumpovej kampane: Za TÚTO fotku sa môžu hanbiť! To si nikto nevšimol?
Slovanisti začali sezónu už pod novým vedením.
Výkonný riaditeľ: Slovan sme kúpili lacno z jedného dôvodu!
Joe Biden, Vladimir Putin,
Skúška jadrových zbraní na spadnutie?! Odpoveď z Ruska znie jasne: Neurobíme to, ak USA...
(ilustračné foto).
Váš Tip
Do podniku pre dobrú vec! Aha, koho podporí výťažok z vášho posedenia pri kávičke
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a bývalý americký prezident Donald Trump.
Trump označil Zelenského za... Naozaj to povedal?! Zarážajúce plány republikánskeho kandidáta