Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.02.2021 20:48 | Správy | Domáce správy

Je rozhodnuté: V Košiciach sa školy neotvoria! Odborníčka varovala pred vážnym rizikom

V Košiciach sa od pondelka (8. 2.) školy neotvoria, TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Fabian.

Na odberných miestach zriadených mestom zaevidovali od stredy (3. 2.) 461 ľudí s pozitívnym výsledkom na ochorenie COVID-19.

Prednosta Okresného úradu Košice Martin Seman v súvislosti s otváraním škôl zvolal Bezpečnostnú radu okresu. Tá na základe stanoviska Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Košiciach odporučila mestu, ako zriaďovateľovi škôl a školských zariadení, neobnoviť ich prevádzku na svojom území, s výnimkou materských škôl (MŠ), školských klubov detí určených pre zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov zabezpečujúcich zachovanie chodu hospodárstva a verejného života.

Prehodnotiť možný návrat detí do škôl žiadala riaditeľka košického RÚVZ Zuzana Dietzová. Zdôvodnila to zvyšujúcim sa počtom nakazených britskou mutáciou nového koronavírusu, kritickou situáciou v košických nemocniciach, ako aj zvyšujúci sa počet detí vo veku do desať rokov s ťažkým priebehom ochorenia COVID-19. Podľa nej by otvorenie MŠ a základných škôl (ZŠ) mohlo za súčasného stavu prispieť k zhoršeniu epidemiologickej situácie. "Situáciu budem naďalej veľmi zodpovedne sledovať, termín otvorenia škôl by mal byť predmetom ďalšieho epidemiologického vyhodnocovania v meste Košice," uviedla.

 

Ako Fabian informoval, počas soboty bolo v Košiciach vykonaných 25 909 testov na nový koronavírus, pričom pozitivita bola potvrdená u 187 ľudí. Pozitivita tak dosiahla 0,72 percenta. "Od 3. februára vykonali tímy celkovo 48 773 testov, 461 z nich s pozitívnym výsledkom, čo predstavuje 0,95 percenta," spresnil s tým, že dobrovoľné plošné testovanie pokračuje aj v nedeľu (7. 2.), a to od 9.00 h do 17.00 h. Bližšie informácie sú zverejnené na webovej stránke korona.kosice.sk.

Školy od pondelka (8. 2.) neotvoria ani Michalovce

V sobotu o tom rozhodol krízový štáb mesta. TASR o tom za radnicu informovala Marcela Andréová. Mimoriadne zasadnutie krízového štábu zvolal primátor mesta Viliam Zahorčák v súvislosti so zhoršenou epidemiologickou situáciou vo februári v okrese Michalovce a zvlášť v meste Michalovce. Predmetom rokovania bolo odporúčanie regionálnej hygieničky Janky Staškovej prehodnotiť obnovenie vyučovacieho procesu prezenčnou formou vzhľadom na nepriaznivú situáciu v súvislosti s ochorením COVID-19, resp. britskou mutáciou nového koronavírusu, ako aj prijatie opatrení na ochranu zdravia obyvateľov mesta.

"Krízový štáb mesta Michalovce rozhodol vzhľadom na uvedené skutočnosti neobnoviť vyučovací proces prezenčnou formou na školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Michalovce v termíne do 19. februára 2021 vrátane," uviedlo mesto.

Radnica pripomenula, že prevádzka materských škôl a školských klubov detí pre rodičov z kritickej infraštruktúry a pre rodičov, ktorým povaha práce neumožňuje výkon práce z domu, pokračuje v nezmenenej forme ako doteraz.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Líder zálohy Stanislav Lobotka dorazil na zraz z Neapolu v dobrej nálade.
Foto
Lobotka si verí na 6 bodov: Prezradil recept na úspech! Rodák chce chytať
(ilustračné foto).
V krajine rušia VŠETKY lety: Nič nenechávajú na náhodu, Izrael má chystať čosi VEĽKÉ!
(ilustračné foto)
Sotva si vydýchli a už čakajú príchod ďalšej pohromy: Ľudia majú pár dní na prípravu, potom príde…
Zomrel Madonnin mladší brat Christopher Ciccone.
Foto
Madonna prežíva jeden smútok za druhým: Zákerná choroba ju pripravila o ďalšieho blízkeho člena († 63) rodiny
Diaľnice v Číne sú úplne iný level. Pri tomto by ste veru mikrospánok nedostali
Na takejto diaľnici by ste mikrospánok určite nedostali: Sledujte, ako sa vynašli v Číne!
Katka s manželom Richardom.
Foto
Tragédia v rodine Feldekovcov: Bolestivá spoveď Katky! Čo sa manželovi stalo osudným?
Lopušanová si v USA zvyká na nový život.
Foto
Lopušanová predviedla svoje majstrovstvo: Takto rozhodla zápas!
Ilustračné foto
Vážna nehoda medzi Sučanmi a Turanmi: Zrazila sa motorka s autom
Ak milujete búrky či blesky, tento pohľad si zamilujete. Tak blízko a zároveň tak ďaleko
Video, ktoré vám ostane v pamäti: Rušňovodič sa blíži k búrke, ktorá vám naženie zimomriavky
Na snímke hasiči zasahujú po ruských útokoch na mesto Záporožie, metropolu rovnomennej oblasti na juhu Ukrajiny v nedeľu 29. septembra 2024.
Ruský kritik Kremľa zažíval vo väzení mučenie, po prepustení bojoval za Ukrajinu: Zahynul počas bojov za Kyjev!
Ilustračné foto
Strašná tragédia: V meste zastrelili 18 ľudí, medzi obeťami boli aj deti! Polícia zadržala 3 podozrivých
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Opäť v rukách polície: Aktivistku Thunbergovú zadržali na klimatickom proteste v Bruseli