Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.02.2021 11:00 | Šport | Futbal
Foto

Priezvisko Karhan z Trnavy nevymizlo: Patrick má za sebou už aj debut za áčko

Ďalší z hŕby dôkazov, že jablko nepadá ďaleko od stromu! Z futbalovej Trnavy známe priezvisko Karhan nevymizlo.

Hoci Miroslav (44), jeho najslávnejší nositeľ, už nie je nejaký čas trénerom Spartaka, klubovú štafetu nesie po ňom syn Patrick (17). Talentovaný dorastenec trénuje od začiatku roka s A-mužstvom. Počas sústredenia na Malte v ňom proti Olomoucu debutoval.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Hráva na poste stredopoliara ako jeho otec, ktorý pozorne sleduje vývoj kariéry svojho syna. Keď má čas, nevynechá jeho zápasy.

„Som rád, že sa dostal do kádra seniorov. Bol by som ešte spokojnejší, keby sa v ňom udržal a dostal aj šancu ukázať, čo v ňom je. Myslím si, že má veľmi dobrý futbalový rozum. Neviem, či po mne (smiech). V hlavičkovaní je na tom lepšie ako ja. Meria 185 centimetrov. Dúfam, že už neporastie. Nohu má 47-ku. Potom sú už len plutvy,“ nabonzoval Miro pre Nový Čas.

 

Na začiatku zimnej prípravy prevzal Trnavu tréner Michal Gašparík. Predtým viedol starší dorast, takže Patricka dobre pozná a vie, čo v ňom drieme. „Je to istá výhoda,“ tvrdí otec mladíka. „Aj keď má dobré veci, stále sa len učí. Musí popracovať na všetkom. Dnešný futbal je rýchlejší a dynamickejší ako za mojej éry. Času na prácu s loptou je preto málo. Strašne dôležitý je prvý dotyk s ňou. Hráč už pred prijatím prihrávky musí vedieť, čo s ňou urobí.“

Podľa Mira je Patrick ambiciózny a cieľavedomý. Keď mu povie, že budú s loptou žonglovať do 100, tak to robí dovtedy, kým stovka naozaj nepadne. Futbalové gény zdedil študent 3. ročníka športového gymnázia po otcovi, ktorého výkony si pamätá z posledného zahraničného angažmánu v nemeckom Mainzi. „Najskôr musí ukázať kvalitu v Spartaku, potom môže špekulovať, čo ďalej. Či urobí kariéru ako ja? Ťažko povedať, lebo to nebolo jednoduché. Na Slovensku to bude mať s jeho priezviskom ťažké. Ako každý syn bývalého futbalistu,“ dodal Miro.

Patrick nosí v doraste dres s číslom 6 ako jeho otec kedysi v reprezentácii. Rád by sa vydal v jeho šľapajách. „Je to sen každého futbalistu. Čaká ma však tvrdá práca, aby som sa presadil v Trnave. Vážim si, že môžem trénovať s áčkom. Sú to pre mňa veľké skúsenosti, keďže moji rovesníci teraz nemôžu trénovať. Starší hráči nás mladých berú ako rovnocenných. Vysvetľujú a radia nám, čo sa dá urobiť lepšie. Snažím sa z toho vždy poučiť,“ povedal nám Patrick Karhan.

 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mb, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Tretie miesto (vpravo) v súťaži získala transrodová žena Pamella Michelinny.
Foto
Súťaž Miss BumBum má svoju víťazku: TOTO je najkrajší zadok roku 2024! Horúce FOTO
Na snímke Cesar Blackman (uprostred) z ŠK Slovan Bratislava a Yangel Herrera z Girony bojujú o loptu.
Foto
Slovan neuspel ani na tretí pokus: Zo španielskej Girony odchádza s prázdnymi rukami
Two school kids fight in a dark passageway of their school, almost silhouette.
Žiaci v Záhrebe odmietajú chodiť do školy: Majú na to vážny dôvod
Ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a čínsky prezident Si Ťin-pching pózujú počas stretnutia v rámci summitu skupiny BRICS v Kazani.
Putin sa stretol s čínskym prezidentom: Si ho nazval starým priateľom!
Nový rakúsky kancelár Karl Nehammer
Situácia v Rakúsku po voľbách je komplikovaná: Stačí málo a hrozí pat!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj reaguje na dôkazy o vojakoch KĽDR na Ukrajine: Výzva pre spojencov!
Na snímke Miguel Gutierrez (vľavo) z Girony strieľa úvodný gól za chrbát brankára Dominika Takáča (vpravo) z ŠK Slovan Bratislava.
Foto
Girona FC - ŠK Slovan ONLINE: Belasí naďalej bez bodu, prehrali aj tretí duel
Antarktída skrýva stále svoje tajomstvá (ilustračné foto).
Foto
Záhada, ktorá nedá ľuďom spať: Aha, čo našli na snímke z Antarktídy! Veď TOTO tam nemá čo robiť
Ilustračné foto
Hasiči zasahujú pri požiari haly v Leviciach: Príčiny zatiaľ nie sú známe
Ilustračné foto.
2500 lekárov sa chystá opustiť svoje miesta ak... Exminister zdravotníctva ukázal prstom: Čia je to vina?
Minister obrany SR Robert Kaliňák
Kaliňák rokoval s Maďarmi o ochrane vzdušného priestoru: Slovensko strážia ich gripeny
Na Instagrame spojenom s týmto pseudonymom vystupuje žena v žiarivej červenej parochni s ofinou. Posledný príspevok na tomto účte bol zverejnený v septembri 2022.
Foto
Žena vyšla z domu celá od krvi: Z toho, čo tam našli policajti, im zostalo zle