Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.02.2021 11:45 | Šport | Šport mix
FotoVideo

Super G ovládla najväčšia favoritka, Vlhová medzi desiatkou najlepších

Na medailu to nevyšlo! Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (25) sa v superobrovskom slalome majstrovstiev sveta medzi trojicu najlepších nezmestila, skončila na deviatom mieste.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

V talianskom stredisku Cortina d´Ampezzo sa až vo štvrtok išla prvá disciplína, keď kvôli nepriaznivému počasiu musela jury odložiť úvodné súťaže.

Zlatú medailu si v ženskom super G vybojovala najväčšia favoritka tejto disciplíny, Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, ktorá časom 1:25,51 sekudny triumfovala pred krajankou Corinne Suterovou a Američankou Mikaelou Shiffrinovou. Vlhová stratila na Gutovú-Behramiovú 90 stotín sekundy. Na štvrtom mieste skončila Česka Ester Ledecká, ktorá na bronzovú medailu stratila iba 6 stotín sekundy.

Preteky sa nezačali najlepšie pre ambiciózny domáci tím, jazde Marty Bassinovej chýbala iskra. Neskôr s deviatkou ďalšia talianska spolufavoritka Federica Brignoneová išla naopak príliš tvrdo a tak sa medzitým rozhodlo, že ani jedna z nich nepôjde na pódium. Najlepšiu jazdu v prvej desiatke predviedla Mikaela Shiffrinová. Američanka mala čisté oblúky, lenže dole sa po malom skoku dostala do záklonu, mimo línie a obhajkyňa titulu tak v cieľovom sklze stratila množstvo času.
Využili to Švajčiarky, najprv Suterová a hoci na medzičasoch jasne zaostávala, v záverečnom "zjazdovejšom" úseku sa dostala 13 stotín navrch. Jej krajanka Gutová-Behramiová išla so 7-kou v štýle svojich štyroch sezónnych super-G víťazstiev, no nie suverénne. V stredných fázach trate nasadzovala do "obrákových" oblúkov menej presne ako Shiffrinová a po 21-stotinovom úvodnom náskoku na ďalších medzičasoch za ňou zaostávala 23, resp. 36 stotín. Švajčiarska top-favoritka však vyťažila z chyby svojej súperky a do cieľa na ňu "urobila" 83 pozlátených stotín.

 

Češka Ester Ledecká sa pasovala s technickou traťou statočne aj napriek chybe už v druhej bránke a na pódiom jej chýbalo len 6 stotín. Lyže v hornej časti rozhodilo aj Michelle Gisinovej a Švajčiarka za medailovými métami zaostala vyše 40 desatiny. O stotinku to stačilo na výkon Petry Vlhovej, ktorá na trať vyšla hneď po nej. Slovenská lyžiarka síce neurobila väčšiu chybu, ale mala niekoľko drobných zaváhaní a v tiahlych zákrutách jej pri zmenách ťažiska chýbal esprit.

"Hodnotím to dobre, ale nie úplne najlepšie. Neurobila som veľké chyby, no dalo sa ísť trošku rýchlejšie, sneh bol mäkší a trošku som sa trápila. Vyskúšala som si trať a beriem to pozitívne do kombinácie," povedala Vlhová.

Po jej jazde sa však už nič výrazné neudialo a Vlhová tak vo svojej šampionátovej premiére v super-G dobyla prvú desiatku, čo sa jej podarilo šiestykrát v deviatom individuálnom štarte.

Ženy na šampionáte v Cortine čaká najbližšie v sobotu 13. februára zjazd, v ktorom však Petra Vlhová štartovať nebude. Slovenka sa najbližšie predstaví v pondelok 15.2. v kombinácii, v ktorej bude obhajovať striebro z predchádzajúcich MS.

Výsledky super-G žien na MS v Cortine d'Ampezzo:

1. Lara Gutová-Behramiová 1:25,51 min, 2. Corinne Suterová (obe Švaj.) +0,34 s, 3. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,47, 4. Ester Ledecká (ČR) +0,53, 5. Kajsa Vickhoff Lieová (Nór.) +0,65, 6. Marie-Michele Gagnonová (Kan.) +0,78, 7. Tamara Tipplerová (Rak.) +0,87, 8. Michelle Gisinová (Švaj.) +0,89, 9. Petra VLHOVÁ (SR) +0,90, 10. Federica Brignoneová (Tal.) +1,09.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: juk, Nový Čas, tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Janko dal zbohom svojej legendárnej ofine.
Foto
Let’s Dance prekvapuje: Vráti sa na parket Janko Tribula? Jeho slová hovoria jasne
Komár tigrí (Aedes albopictus)
Po povodniach hrozí ďalšia kalamita: Ako sa uchrániť pred inváziou komárov?
Prezident Pellegrini podpísal novelu zákona, ktorou sa menia príspevky pre policajtov.
Peter Pellegrini podpísal novelu zákona: Pozrite sa, ako za zmenia príspevky pre policajtov
Spokojná: Speváčka si myslí, že ženy sa často prispôsobujú.
Foto
Lucie Vondráčková rapídne SCHUDLA: STRÁCA sa pred očami! Čo sa s ňou deje?
Ilustračné foto
Slovensko a očkovanie proti COVID-u: Vakcína, ktorá poskytuje zvýšenú ochranu, bude čoskoro dostupná
Ivana Zuzelková hlásila správy, keď sa stal trapas.
Váš Tip
Moderátorka Televíznych novín hlásila správy, zrazu sa to stalo: Bolo ťažké sa nerozosmiať!
Foto
Okamžitá hviezda: Na sebavedomého Slafkovského už spievajú ódy!
(ilustračné foto)
Lekár, ktorý mal dvom pacientom zle zoperovať oči: Vyšetrovateľ v Bratislave rozhodol, padlo OBVINENIE!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj a jeho VÍŤAZNÝ plán na ukončenie vojny: Začať by sa mal už onedlho! Závisí to len od jednej veci
Prezident Peter Pellegrini.
Aktualizované
Prezident Pellegrini vetoval zákon: Prekáža mu jedno z ustanovení
blurred surface view on blue swimming pool
Vstupné do akvaparkov a na kúpaliská má byť drahšie: Môže sa tak stať už budúce leto
Dmitrij Peskov.
ZVRAT v Kurskej oblasti? Peskov sebavedomo hovorí o plánoch Ruska! Aha, čo prezradil