Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.02.2021 10:00 | Správy | Domáce správy | Bratislava
Foto

Nový slovenský rekord padol počas lockdownu: Až 168 Bratislavčanov plesalo v obývačkách

Plesali aj v lockdowne! Čas fašiangov sa vyznačuje typickými veselicami či bálmi. Tentoraz však zaúradovala korona, a všetky podujatia sa zrušili.

V Bratislave si s tým však poradili po svojom. Mestská časť Ružinov nechcela ukrátiť ostatných o príjemný zážitok a zábavu, preto pripravili online ples! Pripojiť sa mohli ľudia z celého Slovenska. V niektorých domácnostiach nechýbali plesové róby, výzdoba či slávnostné pohostenie. Organizátorom sa taktiež podarilo vytvoriť nový slovenský rekord! Koľko ľudí tancovalo vo svojich obývačkách v jednom okamihu?

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

V takomto čase by sa tak ako každý rok konal ples aj v bratislavskom Ružinove. Kvôli pandémii však museli byť všetky spoločenské akcie zrušené. Mestská časť sa v spolupráci s Kultúrnym centrom Cultus Ružinov rozhodla túto tradíciu zachovať napriek koronavírusu. V sobotu 13. februára preto zorganizovali online ples so všetkým, čo k tomu patrí.

„Večerom sprevádzala talentovaná herečka a speváčka Katarína Ivanková. Ples otvoril prípitkom vicestarosta MČ Bratislava-Ružinov Martin Patoprstý,“ prezradil Patrik Cucor, marketingový manažér Cultus Ružinov s tým, že sa spoločne pokúsili vytvoriť slovenský rekord v počte najviac tancujúcich párov v rovnakom čase online.

 

Ten, kto tanečné kroky neovládal úplne dokonale, dostal lekciu od tých najskúsenejších. Anglický valčík pripojené páry totiž učili v priamom prenose tancovať majstri spoločenských tancov manželia Špánikovci. A podarilo sa! V pohodlí domova, no v slávnostných róbach tancovalo na rytmy valčíka 168 tanečníkov.

Otvoriť galériu

Platnosť nového rekordu potvrdil aj rekordológ Igor Svítok. „Chceme sa ešte raz poďakovať všetkým zúčastneným párom, a to z celého srdca. Veľmi nás potešil pohľad na krásne oblečené páry a ich ratolesti. Niektorí si vo svojich domácnostiach spravili aj plesovú výzdobu v podobe konfiet a svetelných ref­lektorov. Dokonca nechýbala ani sviatočná večera či prípitok,“ vyzdvihol atmosféru netradičného plesu Cucor s tým, že na záver nemohla chýbať ani tradičná tombola.

Online podujatie ocenili aj plesajúci a nešetrili pozitívnymi reakciami „Krásny večer, super nápad ste mali s tým plesom, jednotka s hviezdičkou. S manželom sme si to užili a tancovali aj hodinu, naliali si drink, pekne sa obliekli, nahodili mejkap a aj s vlasmi sa dalo ešte čo-to vymyslieť. Ďakujeme za super nápad,“ pochvaľovali si manželia Hella a Vlasťo Kratochvílovci.

Z testovania slávnosť

Vo Veľkom Rovnom si z testovania urobili slávnosť. Na facebookovej stránke zverejnili vtipný oznam. „Dňa 13. 2. 2021 od 8.00 do 20.00 hod. sa pre veľký úspech v našej telocvični uskutočnia už 6. VÝTEROVÉ SLÁVNOSTI. Jediné oficiálne miesto na stretnutie s priateľmi. Pri vstupe dostanete wellcome dezinfekčný drink na ruky, 2 ks tombolový lístok a na záver je pre Vás pripravené prekvapenie,“ vtipkovala obec, ktorá následne zverejnila aj výsledky: „1 146 ľudí odišlo pozitívne naladených s negatívnym testom a 12 prekvapených získalo 14-dňový pobyt v domácnosti s pozitívnym testom. “

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: lut, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Starosta Hýb Karol Pavlíček (59) je z tohto incidentu veľmi nešťastný.
Foto
Hubár Stanislav († 55) prišiel o život po útoku šelmy, starosta Hýb prehovoril: Bola to len otázka času!
Mesto podpísalo Memorandum o spolupráci pri spracovaní odbornej a dátovej analýzy
Čaká Košice veľká zmena? Mesto má neuveriteľných 22 mestských častí, chcú ich rušiť!
Jenny Phenix
Foto
Žena predala VŠETOK majetok, aby si splnila sen: Skončilo sa to FIASKOM, dôvod vás zarazí
Slovenskí repatrianti z Izraela.
Slovenský vládny špeciál dnes pristál s evakuovanými ľuďmi z Libanonu: Koľko to bude krajinu stáť?
Ničivé dažde, ktoré sa začali ešte vo štvrtok neskoro večer, zasiahli veľkú časť krajiny.
Smrteľné záplavy na Balkáne neutíchajú: Obete rátajú na desiatky
Krikľavo zafarbené auto dostalo meno Matilda II.
Foto
45-ročnú Škodu zmenili na nepoznanie: Prečo si takto pomaľovali veterána?!
Muž († 55) napriek snahe záchranárov zraneniam podľahol.
AktualizovanéFoto
Hubačka pri Hybiach skončila TRAGICKY: Muž († 55) zomrel po strete s medveďom! MRAZIVÝ opis záchranárov
Takto dnes vyzerá zrekonštruovaná replika stupy v priestoroch bane Starovšechsvätých v Hodruši-Hámroch.
Foto
V Hodruši-Hámroch obnovili oblúbenú atrakciu turistov: To musíte aspoň raz za život vidieť!
Prezident SR Peter Pellegrini
Prezident sa vyjadril k demisii Dolinkovej: Toto sú jeho slová
Sychravé počasie
Počasie sa nevylepší ani posledný deň víkendu: TOTO nás čaká na viacerých miestach
Kazašský brankár Andrej Šutov.
Foto
Brankár Slovana Andrej Šutov: Zriekol sa KHL i dvojnásobného platu!
2024. Aj napriekobmedzeniam je Veronika s rodinkou často v prírode
Foto
Veronika ochrnula po nehode: Bojuje ako levica! Aj na vozíku sa snaží postarať o rodinu