Odborníci z magazínu dTest totiž tentoraz skúšali a testovali kuchynské roboty bez ramena. Určite neprekvapí opakované zistenie, že vysoká cena nemusí byť zárukou najlepších výsledkov. Kuchynský robot väčšina z nás používa často. Odborníci z českého magazínu dTest sa pozreli na tie klasické stolové, takzvané food processory - kuchynský robot bez ramena.
V laboratóriu, kde testovanie prebieha, sa počas jednotlivých úkonov dodržiavajú informáciami v návode na použitie: odporúčaný čas prípravy aj maximálny čas. Pokrmy aj nápoje sa pripravujú podľa jednotnej receptúry a používajú sa rovnaké ingrediencie. „Okrem hlavnej skúšky funkcií ďalej hodnotíme, ako ľahko sa roboty v praxi používajú aj čistia, nakoľko sú pri spustení hlučné, alebo koľko spotrebujú energie v pohotovostnom režime (stand-by),“ hovorí Hana Hoffmannová, šéfredaktorka magazínu dTest.
Horšie hodnotené modely strácali body menšou precíznosťou, dlhším časom prípravy, hlučnejším chodom, menej komfortným ovládaním alebo sú vyrobené namiesto odolného kovového vyhotovenia v menej solídnej plastovej úprave.