Aromatická bolonská omáčka z mletého mäsa a paradajok má fanúšikov na celom svete.
Otvoriť galériu
Bolonské ragú
Zdroj: getty images
Na 4 porcie potrebujeme:
- 400 g mletého hovädzieho mäsa
- 250 g konzervovaných paradajok
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 300 ml mäsového vývaru
- 1 cibuľu
- 1 mrkvu
- 2 stonky zeleru
- 100 g slaniny
- 3 Pl olivového oleja
- 200 ml bieleho alebo červeného vína
- 3 bobkové listy
- štipku oregana
- soľ
- mleté čierne korenie
Príprava:
- Zeleninu očistíme, cibuľu, mrkvu a zeler nakrájame na kocky. Slaninu takisto nakrájame na kúsky. V hrnci na olivovom oleji najprv orestujeme slaninu, pridáme zeleninu a krátko ju opečieme.
- Pridáme mleté mäso, opečieme ho a potom pridáme pretlak. Zmes podlejeme vínom a dusíme cca 4 minúty. Ako posledné pridáme paradajky. Ochutíme soľou a korením, vložíme bobkový list a oregano.
- Nakoniec vlejeme vývar a základ ragú dusíme pod pokrievkou aspoň hodinu.