Aromatická bolonská omáčka z mletého mäsa a paradajok má fanúšikov na celom svete.
Otvoriť galériu
Bolonské palacinky
Zdroj: getty images
Na 4 porcie potrebujeme:
- 2 hrnčeky plnotučného mlieka
- 2 vajcia
- 1 hrnček hladkej múky
- štipku soli
- trocha masla a oleja na smaženie
- 70 g parmezánu
- ragú zo základného receptu
Príprava:
- Mlieko zmiešame s celými vajíčkami a soľou. Metličkou zapracujeme múku, až kým nedostaneme riedke palacinkové cesto. Palacinky opekáme na zmesi rozpáleného oleja a masla do zlatohneda z oboch strán.
- Upečené palacinky plníme mäsovou plnkou, rolujeme a ukladáme do menšieho, olejom vymasteného pekáčika. Prelejeme horúcou omáčkou, poprášime parmezánom a vložíme na 25 minút do rúry vyhriatej na 170 °C