Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.03.2021 13:31 | Správy | Domáce správy

Očkovanie v Lučenci napreduje: Otvorili ďalšie vakcinačné centrum a bude ich ešte viac

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) spustil v sobotu v Lučenci ďalšie očkovacie centrum.

Zatiaľ nie je otvorené pre širokú verejnosť, počas víkendu od 10.00 do 18.00 h sa môžu v ňom dať zaočkovať iba učitelia a ľudia z kritickej infraštruktúry. Na víkendové očkovanie nasadili štyri očkovacie tímy. V najbližších dňoch bude v kraji podobných centier už celkovo šesť.

"Očkovacie centrum v Lučenci sme pripravili v priestoroch mestského úradu v spolupráci so zdravotníckym zariadením KardioMed, ktoré bude mať na starosti medicínsku stránku očkovania. Denná kapacita centra jepribližne 300 ľudí," konštatoval podpredseda BBSK Ondrej Lunter.

"Prihlasovanie na očkovanie zatiaľ nie je otvorené pre širokú verejnosť, v budúcnosti by sa však záujemcovia mali môcť zaregistrovať cez portál korona.gov.sk. Aktuálne sa v našich očkovacích centrách očkujú učitelia a kritická infraštruktúra vakcínami AstraZeneca a na základe zoznamov, ktoré dostávame od ministerstva zdravotníctva," objasnil vedúci oddelenia zdravotníctva Úradu BBSK Martin Caudt.

Šéfa kraja Jána Luntera teší, že očkovanie týmto spôsobom priblížia ľuďom. "Počas tohto víkendu v priestoroch v poradí druhého očkovacieho centra v kraji sme pripravení zaočkovať viac ako 600 učiteľov a zamestnancov kritickej infraštruktúry. Hoci zatiaľ nie je očkovanie otvorené pre prihlasovanie širokej verejnosti, máme prísľub, že v budúcnosti, pri dostatku vakcín, by sa to malo zmeniť. Verím, že aj vďaka iniciatíve BBSK bude očkovanie bližšie k ľuďom, a tak pre nich dostupnejšie," zdôraznil Lunter s tým, že kraj zabezpečil potrebné materiálno-technické vybavenie, ochranné prostriedky a tiež softvérové vybavenie, ako i ďalšie služby.

 

Kraj spustil webový formulár na stránke www.bbsk.sk/nabor, na základe ktorého sa majú možnosť prihlasovať lekári a zdravotné sestry, ktoré by chceli pomôcť pri očkovaní.

"Tak ako sme boli súčinní pri testovaní našich obyvateľov a celého okresu, kde sme zabezpečovali odberové tímy, zdravotníkov, administratívnych pracovníkov, ochranné pomôcky a ďalší materiál, tak sme súčinní aj pri zriadení očkovacieho centra priamo v priestoroch mestského úradu," reagovala primátorka Lučenca Alexandra Pivková. Vyzvala lekárov a zdravotníkov, aby pomohli a prihlásili sa do očkovacích tímov.

Okrem očkovacieho centra v Banskej Bystrici a Lučenci na budúci týždeň BBSK otvorí ďalšie vo Zvolene, v Rimavskej Sobote, Žiari nad Hronom a v Brezne. Ak bude dostatok vakcín, od apríla počíta aj s otvorením očkovacích centier vo Veľkom Krtíši a v Revúcej.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Rakúska polícia (ilustračné foto).
Muži zákona chytili špekulanta: Vydával sa za policajta, obabral ľudí! Strašné, koľko peňazí od nich získal
Na snímke maďarský premiér Viktor Orbán.
Povodňová situácia v Maďarsku: Orbán prezradil obyvateľom, čo môžu čakať!
Legendárny český hokejista Jaromír Jágr.
Tajomstvo Jágrovej formy odhalené: Oltár priamo v kabíne!
Na archívnej snímke Kamil Magál († 49) s exmanželkou Zuzanou.
Foto
Za Magálom († 49) SMÚTI aj matka jeho dvoch detí: Dojemné VYZNANIE exmanželky Zuzany
Ruskí vojaci (ilustračná fotografia).
ODHALENIE Ukrajiny: Časti ruských zbraní pochádzajú z... Je to problém!
(ilustračná foto)
Nemecká polícia vykonala rozsiahle razie: Začalo sa zadržiavanie, ide o vážne podozrenia!
(ilustračná foto)
Foto
Umelecký svet plače: Zomrel slovenský herec známy z kultového filmu
Na snímke z videa zverejnenej ruským ministerstvom obrany ruský raketový útok na Ukrajinu z neznámeho miesta 10. septembra 2024.
Rusko si ide po vojnovú korisť: Útok na ďalšie mesto! Východ Ukrajiny v ohrození
Kanazawa Japan - October 18, 2016: Unidentified people queue at Kanazawa station bus terminal.
Dramatické škrty známej spoločnosti: ZRUŠIA 2000 pracovných miest!
Hanychová zutekala od Soukupa práve za Dopitom.
Foto
ŠOK v českom šoubiznise: KRVAVÁ BITKA Soukupa a Dopitu! Hanychovej muži skončili v NEMOCNICI
Na miestnej komunikácii vyhasol život malého chlapca.
Foto
Obrovská tragédia na východe: Vyhasol život malého cyklistu! Strašné, čo sa udialo
Bojnický zámok
Múzeum Bojnice pripravilo krásnu akciu pre seniorov: To nesmiete zmeškať!