Všetky sladké pochúťky rozdali ľuďom v prvej línii ako prejav vďaky a úcty, keďže denne riskujú svoje zdravie pri boji s pandémiou. Najviac darovali pracovníkom Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach, kam priviezli rovno 3 672 kusov. Sladkosti piekli v Strednej odbornej škole hotelovej v Hornom Smokovci vo Vysokých Tatrách.
„Už druhý mesiac pečieme pre zdravotníkov, napríklad v Starej Ľubovni, Kežmarku, Spišskej Novej Vsi či Vyšných Hágoch. Dokopy sme nachystali až 5 640 veterníkov, čo je celkovo až 235 kartónov. Boli aj pre vojsko, leteckú záchrannú službu, hasičov a domovy seniorov. Pieklo sa to od pol piatej rána v utorok do pol jednej v noci v stredu,“ prezradil Ján Dudáš, ktorý s kolegom, cukrárom Matúšom Reľovským a ďalšími piekol veterníky, ktoré urobili radosť aj sestre Alene Matiovej a jej kolegom.
Suroviny na 5 640 veterníkov
- 160 litrov mlieka
- 100 litrov smot. na šľahanie
- 100 kg masla
- 60 kg kryštálového cukru
- 20 kg práškového cukru
- 1 400 vajec
- 23 kg maizeny
- 25 kg belgickej čokolády