Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.03.2021 11:55 | Šport | Šport mix
Foto

Máme prvú celkovú víťazku Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní: Vlhovej slová zahrejú fanúšikov pri srdci

Plán je splnený! To, čo si na prahu spolupráce pred piatimi rokmi predsavzali, sa stalo realitou. Slovensko má prvú celkovú víťazku Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní!

Fotogaléria
12
fotiek v galérii
Petre Vlhovej (25) na to stačilo šieste miesto v slalome. Po ňom má pred záverečným obrovským slalomom sezóny rodáčka z Liptova nedostižný náskok 136 bodov a dnes bude korunovaná za kráľovnú bielych svahov v sezóne 2020/2021!

Celé Slovensko od štvrtka počítalo, koľko bodov bude Vlhová potrebovať na veľký glóbus, koľko na malý glóbus a aké umiestnenie by jej vynieslo oba glóbusy. Po sobote je jasné, že pokiaľ by sa Vlhová vo výsledkovej listine v sobotnom slalome posunula na druhé miesto, obhájila by aj slalomovú trofej bez ohľadu na meno víťazky. Už však neriskovala, na pódiu v slalome chýbala druhý raz v sezóne po ôsmej priečke z Aare, no smutná bola len chvíľu, kým sa neocitla v objatí svojich najbližších. Po objatí priateľa Michala a rodičov jej docvaklo, čo vlastne dosiahla.

 

Magoniho emócie

„Sú to zmiešané pocity, mrzí nás slalom, aj keď to v tejto sezóne nebol náš najväčší cieľ. Máme však doma veľký glóbus a to sú príjemné pocity. Išli sme si za ním od pretekov k pretekom, dnes sme potrebovali dôjsť do pätnásteho miesta. Celý tím na čele s Liviom Magonim odviedol veľmi dobrú prácu, je neskutočný tréner,“ povedal Vlhovej brat Boris. Emócie lomcovali aj talianskym koučom. „Zažil som to s Tinou Mazeovou, ale teraz je to intenzívnejšie, lebo som hlavný tréner. Začali sme spolu pred piatimi rokmi, keď som sa stretol s rodinou Vlhovcov. Začali sme písať tento príbeh a teraz sme ho naplnili. Dnes je realita, že Petra je najlepšia na svete. Od rána sme vedeli, že to budú ťažké preteky, snažil som sa chrániť tím pred nervozitou,“ vyznal sa Livio Magoni, ktorý má leví podiel na najväčšom úspechu nielen slovenského lyžovania v histórii, ale celého slovenského športu.

Uplakaná Veronika

Petra bola v hre o veľký glóbus aj vlani, napokon však skončila v celkovom poradí SP až tretia. Rok predtým skončila Vlhová v boji o veľký glóbus druhá za suverénnou Shiffrinovou. Na úplný vrchol to dotiahla vo svojej deviatej sezóne vo Svetovom pohári. „Som veľmi šťastná, že sa jej to podarilo. Je to niečo neuveriteľné. Je to to najviac, čo môže lyžiar dosiahnuť,“ gratulovala Petre so slzami v očiach v priamom prenose RTVS Veronika Velez-Zuzulová.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: uka, tasr, tv

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Pracovníci sa snažia odčerpať vodu po záplavách v meste Faenza v regióne Emilia-Romagna na severe Talianska vo štvrtok 19. septembra 2024.
Foto
Krajina predĺžila ČERVENÚ výstrahu: Zničené domy, zaplavené ulice a... Situácia je kritická
ilustračné foto
Z okna školy v Kráľovskom Chlmci VYPADOL chlapec: Stále je v umelom spánku! Nastal posun?
Viaceré svetoznáme osobnosti musia bojovať s chronickými ochoreniami.
Foto
Tieto hviezdy Hollywoodu TRPIA! Trápia ich vážne choroby: Prekvapí vás, kto všetko tam patrí
(ilustračné foto)
Seniorka z Prievidze VYHODILA 100 000 eur z BALKÓNA: Vzkypí vo vás hnev, čo tomu predchádzalo!
Ektor tvrdí, že sa smeje lžiam a propagande.
Foto
Rytmus sa CHVÁLIL vypredanou O2 arenou, známy raper to vidí INAK: Prečo KLAMAŤ, keď môžeš povedať PRAVDU?
V čase príjazdu hasičov horeli už 4 autá.
Foto
Dramatický nočný zásah v Bratislave: Zhorelo niekoľko áut!
Na snímke poškodené auto v ktorom vybuchlo vreckové zariadenie tzv. pager v meste Sidon na juhu Libanonu v stredu 18. septembra 2024.
Foto
Otázniky okolo VÝBUCHOV pagerov v Libanone: Všetci sa stránia zodpovednosti! Jedna krajina stále mlčí
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Nové bývanie pre ústavných činiteľov: Ministerstvo vnútra už vybralo 2 nehnuteľnosti
Cestu pod Strečnom zatvorili kvôli sanácii hradného brala.
Dobré správy pre vodičov: Víkend pri Strečne bude bez obmedzení! Ale potom sa pripravte
V istých potravinách na Slovensku odfotili kuracie prsia chránené štítkami proti krádeži.
FotoVáš Tip
Smiech cez slzy? BIZARNÝ záber zo slovenského obchodu s potravinami: TOTO ste u nás zrejme ešte nevideli!
Ilustračné foto
Poburujúce VIDEO vojakov: Zhrozíte sa, keď zistíte, čo robili s telami mŕtvych
Viacerí ruskí predstavitelia vrátane prezidenta Vladimira Putina varovali, že ak Západ uvoľní pre Ukrajinu obmedzenia spojené s používaním ďalekonosných zbraní, bude to znamenať, že NATO vstúpi do priamej vojny s Ruskom.
Rusko sa vyhráža ESKALÁCIOU: USA by mali počúvať, inak... Desivé slová o priamej vojne s NATO