To schváli každý výživový poradca, no ale čo keď sú tie hranolčeky také chutné? Odborníci z českého magazínu dTest sa pozreli na zdravšiu možnosť ich výroby – teplovzdušné fritézy.
Teplovzdušná fritéza je v našich končinách pomerne nový pojem. Vyprážaný rezeň či hranolčeky dokáže urobiť bez oleja, alebo s jeho minimom. Špecialisti z magazínu dTest si na vzorke týchto pomocníkov overovali tvrdenia výrobcov a pridali aj vlastnú praktickú skúsenosť.
Okrem šikovnosti pri výrobe jedál kontrolovali dôležitú spotrebu elektrickej energie, ale napríklad aj to, či sálajúce teplo ostáva naozaj len vo vnútri prístroja. „Pri výrobkoch s veľmi dobrou známkou sa nemusíte báť popálenia, povrch je v ich prípade nanajvýš mierne vlažný,“ vysvetľuje Hana Hoffmannová, šéfredaktorka magazínu dTest.
(pre zväčšenie kliknite na obrázok)