Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Košická nemocnica sa nedohodla s Dôverou: Problém pre jej poistencov

Zdravotná poisťovňa Dôvera nemá zmluvu s Univerzitnou nemocnicou Louisa Pasteura (UNLP) Košice.

Od 1. apríla tak v tejto nemocnici poskytnú poistencom Dôvery len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Ide o potrebnú zdravotnú starostlivosť v prípade úrazu, akútnych zdravotných ťažkostí alebo akútneho zhoršenia zdravotného stavu. Informoval o tom PR špecialista Dôvery Matej Štepianský.

UNLP podľa Štepianského ako jediná nemocnica na Slovensku odmietla ponuku Dôvery. „Rovnakú ponuku, v súlade so štátnym rozpočtom, akceptovali všetky ostatné nemocnice na Slovensku,“ uviedol.

Zdravotnú starostlivosť pre svojich poistencov zabezpečí Dôvera v ďalších nemocniciach na území mesta Košice a v blízkom okolí. Zoznam najväčších poskytovateľov aj ďalšie dôležité informácie pre poistencov sú zverejnené na webe www.dovera.sk/unlpkosice. Poisťovňa bude postupne telefonicky a emailom informovať o ďalšom postupe všetkých poistencov, ktorí mali v košickej nemocnici naplánovanú liečbu.

 

„S UNLP Košice naďalej rokujeme, aby bola zdravotná starostlivosť pre našich poistencov čo najskôr plne dostupná aj v tejto nemocnici. Nateraz však musíme konštatovať, že zo strany UNLP bola odmietnutá aj ponuka na zrušenie všetkých finančných limitov, ktoré sa týkajú rozsahu a objemu poskytovanej zdravotnej starostlivosti,“ uzavrel PR špecialista Dôvery. (sita)

UNLP pre poistencov Dôvery zriaďuje klientske centrá

Ako UNLP uviedla vo svojom stanovisku, k dohode nedošlo z ekonomických dôvodov, resp. pre nedostatočné platby za poskytnutú zdravotnú starostlivosť. "Nedostatočnosť platieb bola z našej strany komunikovaná ako pomer platby za ekonomickú náročnosť liečby pacientov oproti platbám Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP). Všetky platby od poisťovní idú v prospech poskytovania zdravotnej starostlivosti, preto trváme na tom, aby poisťovňa Dôvera platila UNLP rovnako ako najväčšia zdravotná poisťovňa na trhu," vysvetlil generálny riaditeľ nemocnice Vladimír Grešš s tým, že za rovnaký výkon poskytnutej zdravotnej starostlivosti bola platba od Dôvery oproti VšZP v minulom roku o 16 percent nižšia. Podľa neho je to aj jedným z dôvodov strát UNLP a opakujúcich sa oddlžovaní štátnej nemocnice. "Pre nás je čas na podpis novej zmluvy dnes do polnoci, stále má poisťovňa Dôvera príležitosť nastaviť spravodlivé podmienky platieb tak, aby sme mohli poskytovať zdravotnú starostlivosť všetkým jej pacientom," doplnil.

Nemocnica ubezpečuje, že aj v súčasnej pandemickej situácii bude naďalej poskytovať neodkladnú zdravotnú starostlivosť. "Každý pacient, ktorý príde na ošetrenie, bude vyšetrený. Popíše svoj zdravotný problém a lekár po vyšetrení rozhodne, či ide o akútnu alebo neakútnu zdravotnú starostlivosť. O vzniknutej situácii sú informované všetky pracoviská, kliniky, oddelenia, centrá či ambulancie UNLP Košice. Pre zdravotníkov sme zriadili Centrálu neodkladnej zdravotnej starostlivosti, ktorá im bude k dispozícii sedem dní v týždni. Naši lekári a zdravotný personál budú na situáciu pripravení," povedal výkonný riaditeľ nemocnice Martin Paulo.

Od štvrtka (1. 4.) zriadia pre poistencov Dôvery aj nové klientske centrá v oboch svojich areáloch. Jedno bude na poliklinike v areáli na Triede SNP, druhé v objekte bývalej lekárne na Rastislavovej ulici v pavilóne XIV. Pacientom budú k dispozícii v pracovných dňoch od 8.00 do 16.00 h. (tasr)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA, tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Vicemajster sveta z roku 1998 Zé Carlos
Brazília v šoku: Zomrel spoluhráč Ronalda, Rivalda či Roberta Carlosa!
Polícia stále pátra po nezvestnom pasažierovi.
Muža, ktorý skočil do Dunaja, sa nepodarilo oživiť: Zistili, koľko mal rokov
Emma pád neprežila.
Foto
Obrovské nešťastie: Tehotná mamička Emma zomrela po PÁDE z okna! Jej posledná FOTO láme srdce
Foto
DOTKNUTÝ sexsymbol Juraj Bača: Táto žena ho otvorene ODMIETLA! Dôvod ho zamrzel
Vodca sekty na Slovensku Igor Michajlovič Danilov.
Váš Tip
Nebezpečná sekta možno lanárila aj vás: Sľubuje bývanie zadarmo, človek sa má dožiť 1500 rokov!
Michal Krištof bol pred odchodom do KHL pravidelne nominovaný na reprezentačné zrazy.
Krištof reaguje na svoj odchod z Ruska: Celé to bolo úplne inak!
Juraj sníva o ceste okolo sveta.
Foto
Sexi herec zo seriálu Nemocnica Juraj Ďuriš: TOHTO sa najviac bojím!
(ilustračná fotografia)
Desivý útok na policajný konvoj: Hlásia viacero obetí! Hovorí sa o teroristickom útoku
Polícia stále pátra po nezvestnom pasažierovi.
Dráma v Bratislave: Do Dunaja mal skočiť muž! Na miesto vyslali záchranné zložky
(ilustračná foto)
TOTO sa v Rusku deje len výnimočne! AHA, čo sa podarilo väzňom v trestaneckej kolónii
Slovenská strelkyňa Danka Barteková.
Veľký deň Danky Bartekovej: Nevesta prítomným doslova vyrazila dych!
Kresťanská únia, Anna Záborská
Aktualizované
Záborská už nešéfuje strane Kresťanská únia! Vystriedal ju TENTO známy politik