Dajú sa pripraviť z najrôznejších prísad,napríklad z rýb alebo zeleniny. Vyskúšajte, neoľutujete!
Potrebujeme:
- 300 g brokolice
- 100 g mozzarelly
- 90 g jemných ovsených vločiek
- 2 vajcia
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL hladkej múky
- 1 cibuľu
- čili korenie, soľ
1. Brokolicu umyjeme, osušíme, rozdelíme na ružičky a rozmixujeme ju spolu s cibuľou a s cesnakom. Zmes preložíme do misky, pridáme vajcia, vločky, nastrúhanú mozzarellu, korenie, soľ a múku. Všetko dôkladne premiešame a necháme 10 minút stáť.
2. V malom kastróliku rozpálime vyššiu vrstvu oleja, aby boli krokety pri vyprážaní celé ponorené. Pomocou dvoch polievkových lyžíc tvarujeme z cesta krokety a vypražíme ich dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou.
Potrebujeme:
- 320 g tuniaka (konzervu)
- 125 g taveného syra
- strúhanku na obaľovanie
- 2 vajcia na obaľovanie
- podľa chuti petržlenovú vňať
- olej na vyprážanie
- limetku na podávanie
1. V miske si zmiešame tuniaka s taveným syrom. Na obaľovanie si pripravíme dve misky – do jednej dáme vajíčka a rozšľaháme. Do druhej strúhanku s posekanou petržlenovou vňaťou. Z tuniakovo-syrovej zmesi tvarujeme guľôčky a obaľujeme najskôr v strúhanke, potom v rozšľahanom vajíčku a nakoniec opäť v strúhanke.
2. V hlbšej panvici alebo v hrnci rozhorúčime väčšie množstvo oleja, na ktorom krokety vyprážame. Hotové ich kladieme na papierové utierky, aby sa zbavili prebytočného oleja. Podávame s limetkou a prílohou podľa vlastnej chuti.