Na 4 porcie potrebujeme:
- 1 kg bravčovej krkovičky
- 8 hrubších stoniek rozmarínu
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ČL strúhanej citrónovej kôry
- ½ ČL semienok anízu
- 1 ČL sušených vločiek čili
- 60 ml olivového oleja
- morskú soľ, mleté čierne korenie
1. Stonky rozmarínu zbavíme z 2/3 ihličiek. Otrhané rozmarínové lístky dáme do mixéra, pridáme olúpaný cesnak, citrónovú kôru, semienka anízu, vločky, čili, soľ, olej, korenie a spolu dôkladne rozmixujeme.
2. Krkovičku nakrájame na kocky veľkosti cca 3cm. Dáme ich do misy, zalejeme rozmarínovou marinádou, dobre premiešame a necháme aspoň 15 minút odležať. Potom jednotlivé kocky napicháme na rozmarínové stonky a špízy opečieme na rozohriatej grilovacej panvici. Z každej strany opekáme 6 minút. Podávame s varenými zemiakmi a čerstvým šalátom.