Pečený králik s karotkou a tymianom
Na 4 porcie potrebujeme:
- 2 rozporciované králiky
- 800 g baby karotky
- olivový olej
- 2 PL medu
- 6 stoniek čerstvého tymianu
- 4 strúčiky cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 pomaranče
- 250 g smotanového jogurtu
- pažítku alebo petržlenovú vňať
1. Na pekáč dáme olivový olej, poukladáme baby karotku, na kolieska pokrájané dôkladne umyté pomaranče, pridáme stonku tymianu, med, strúčiky cesnaku, soľ, korenie a všetko dobre premiešame.
2. Porcie králika prudko opečieme na panvici z každej strany a poukladáme do pekáča na mrkvu. V rúre vyhriatej na 190 °C pečieme 50 - 60 minút. Podľa potreby môžeme trochu podliať bielym vínom alebo vodou. Králika servírujeme s pečivom a bielym jogurtom vymiešaným so soľou a nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.