Prísady (na 4 porcie): Prísady (na 4 porcie):
♣ 600 až 700 g chudého bravčového bôčika bez kostí
♣ 2 rožky
♣ 100 ml mlieka
♣ 1 vajce
♣ 1 vajce natvrdo
♣ 3 PL žihľavy alebo špenátu
♣ 200 g mletého bravčového mäsa zo stehna
♣ štipka muškátového kvetu
♣ 1 ČL vegety
♣ soľ v ♣ mleté čierne korenie
♣ rasca
1. Do misy dáme na menšie kocky pokrájané rožky, zalejeme ich mliekom a necháme nasiaknuť. Pridáme rozšľahané vajce, mleté mäso, sparené žihľavové listy alebo špenát, soľ, korenie, vegetu, muškátový kvet a nadrobno nakrájané vajce natvrdo. Všetko dôkladne premiešame.
2. Bôčik čiastočne prekrojíme tak, aby vznikol plát, zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, natrieme plnkou a stočíme. Roládu ovinieme kuchynskou niťou, preložíme na pekáč, posypeme rascou a soľou, podlejeme vodou a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme približne hodinu. Pred dopečením skontrolujeme, či je mäso dôkladne prepečené. Vpichneme doň vidličku, a ak je vytekajúca šťava číra, mäso je hotové.
Čas prípravy: 25 minút
Čas pečenia: 60 minút