Lacné jedlo: Za 2,7 eura sa naje celá rodina!
23. 5. 2009, 10:00 (aktualizované: 25. 5. 2020, 14:15)

Zdroj: van
Uvariť obed do 3 € (90 Sk) pre celú rodinu...? Nemožné? Vôbec nie!
Marta Ridillová (58) z Valalík pri Košiciach pozná niekoľko chutných a lacných receptov. Za 2,7 € (81,04 Sk) dokáže hravo prestravovať aj štvorčlennú rodinu. Nadnes pre vás pripravila zemiakovú polievku a ako hlavné jedlo vajíčkový rezeň s hranolčekmi nazvaný ridilla rezeň. Dokonca nezabudla ani na predjedlo - plnené vajcia pre dospelých a pre deti šunkovo-rožkového motýľa.
Suroviny na obed za 2,7 €
6 vajíčok 0,60 € (18 Sk)
strúhanku 0,10 € (3 Sk)
olej na vyprážanie 0,20 € (6 Sk)
1 kg zemiakov 0,30 € (9 Sk)
1 ks cibuľa 0,10 € (3 Sk)
2 ks paradajky 0,18 € (5,42 Sk)
1 ks uhorku 0,09 € (2,70 Sk)
2 ks rožky 0,12 € (3,60 Sk)
4 ks šunky 0,26 € (7,80 Sk)
4 ks suchej salámy 0,15 € (4,50 Sk)
5 dag tvrdého syra 0,40 € (12 Sk)
3 ks kyslé uhorky 0,18 € (5,42 Sk)
kúsok margarínu Veta 0,02 € (0,60 Sk)
------------------------------------
Spolu 2,7 € (81,04Sk)
* Pochutiny a múku na zápražku máme doma.
Zemiaková polievka
0,12 € (3,60 Sk)
Suroviny: vodu, 3-4 zemiaky (0,12 €), soľ, mleté korenie, maggi korenie, vegetu a múku na zápražku
Postup: Zemiaky obielime, nakrájame na kocky a necháme vo vode variť. Pridáme koreniny, a keď sú zemiaky mäkké, urobíme zápražku z múky na margaríne a zahustíme.
Vajíčkové rezne
0,73 € (21,90 Sk)
Suroviny: 4 vajíčka (0,40 €), strúhanka (cca 10 - max 20 dag) (0,10 €), soľ, horčicu, cibuľku (0,05 €), kúsky uhorky (0,09 €), paradajky (0,09 €), prípadne zvyšný syr z "motýľov", ktoré robíme pre deti.
Postup: Na tanierik si posypeme strúhanku. Opatrne do nej rozbijeme vajíčko, zvrchu zasypeme strúhankou a na oleji z hranolčekov opražíme z oboch strán.
Plnené vajíčka (predjedlo pre dospelých)
0,57 € (17,10 Sk)
Suroviny: 2 vajíčka (0,20 €), kyslú uhorku (0,18 €),
horčicu, kečup, cibuľku (0,05 €)
Postup: Vajíčka uvaríme na tvrdo, ošúpeme, rozpolíme a žĺtka vymiešame s posekanou uhorkou a zvyšnou cibuľkou (0,05 €). Dochutíme kečupom a horčicou. Naplníme a ozdobíme paradajkou (0,09 €), uhorkou a syrom.
Motýľ (predjedlo pre deti)
0,53 € (15,90 Sk)
Suroviny: 2 rožky (0,12 €), 4 plátky šunky (0,26 €), 4 plátky suchej salámy (0,15 €)
kvapka horčice, trochu kečupu, paradajku a papriku. Na tykadlá použijeme tvrdý syr (0,20 €).
Postup: Základom motýľa je rožok, ktorý na tanieriku dozdobíme šunkou a salámou. Z uhorky a paradajky vykrojíme hviezdičky.
Pošlite lacné recepty a vyhrajte
Aj vy viete tak lacno a chutno variť? Neváhajte a posielajte vaše recepty na tip@novycas.sk Najlepší recept vyberie odborník a jeho autor získa elektrospotrebiče do kuchyne.
Autor: © Nový Čas