Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Lacné jedlo: Za 2,7 eura sa naje celá rodina!

Lacné jedlo: Za 2,7 eura sa naje celá rodina!

Zdroj: van

Reklama

Uvariť obed do 3 € (90 Sk) pre celú rodinu...? Nemožné? Vôbec nie!

Marta Ridillová (58) z Valalík pri Košiciach pozná niekoľko chutných a lacných receptov. Za 2,7 € (81,04 Sk) dokáže hravo prestravovať aj štvorčlennú rodinu. Nadnes pre vás pripravila zemiakovú polievku a ako hlavné jedlo vajíčkový rezeň s hranolčekmi nazvaný ridilla rezeň. Dokonca nezabudla ani na predjedlo - plnené vajcia pre dospelých a pre deti šunkovo-rožkového motýľa.

Suroviny na obed za 2,7 €

6 vajíčok 0,60 € (18 Sk)

strúhanku 0,10 € (3 Sk)

olej na vyprážanie 0,20 € (6 Sk)

1 kg zemiakov 0,30 € (9 Sk)

1 ks cibuľa 0,10 € (3 Sk)

2 ks paradajky 0,18 € (5,42 Sk)

1 ks uhorku 0,09 € (2,70 Sk)

2 ks rožky 0,12 € (3,60 Sk)

4 ks šunky 0,26 € (7,80 Sk)

4 ks suchej salámy 0,15 € (4,50 Sk)

5 dag tvrdého syra 0,40 € (12 Sk)

3 ks kyslé uhorky 0,18 € (5,42 Sk)

kúsok margarínu Veta 0,02 € (0,60 Sk)

------------------------------------

Spolu 2,7 € (81,04Sk)

* Pochutiny a múku na zápražku máme doma.

Zemiaková polievka

0,12 € (3,60 Sk)

Suroviny: vodu, 3-4 zemiaky (0,12 €), soľ, mleté korenie, maggi korenie, vegetu a múku na zápražku

Postup: Zemiaky obielime, nakrájame na kocky a necháme vo vode variť. Pridáme koreniny, a keď sú zemiaky mäkké, urobíme zápražku z múky na margaríne a zahustíme.

Vajíčkové rezne

0,73 € (21,90 Sk)

Suroviny: 4 vajíčka (0,40 €), strúhanka (cca 10 - max 20 dag) (0,10 €), soľ, horčicu, cibuľku (0,05 €), kúsky uhorky (0,09 €), paradajky (0,09 €), prípadne zvyšný syr z "motýľov", ktoré robíme pre deti.

Postup: Na tanierik si posypeme strúhanku. Opatrne do nej rozbijeme vajíčko, zvrchu zasypeme strúhankou a na oleji z hranolčekov opražíme z oboch strán.

Plnené vajíčka (predjedlo pre dospelých)

0,57 € (17,10 Sk)

Suroviny: 2 vajíčka (0,20 €), kyslú uhorku (0,18 €),

horčicu, kečup, cibuľku (0,05 €)

Postup: Vajíčka uvaríme na tvrdo, ošúpeme, rozpolíme a žĺtka vymiešame s posekanou uhorkou a zvyšnou cibuľkou (0,05 €). Dochutíme kečupom a horčicou. Naplníme a ozdobíme paradajkou (0,09 €), uhorkou a syrom.

Motýľ (predjedlo pre deti)

0,53 € (15,90 Sk)

Suroviny: 2 rožky (0,12 €), 4 plátky šunky (0,26 €), 4 plátky suchej salámy (0,15 €)

kvapka horčice, trochu kečupu, paradajku a papriku. Na tykadlá použijeme tvrdý syr (0,20 €).

Postup: Základom motýľa je rožok, ktorý na tanieriku dozdobíme šunkou a salámou. Z uhorky a paradajky vykrojíme hviezdičky.

Pošlite lacné recepty a vyhrajte

Aj vy viete tak lacno a chutno variť? Neváhajte a posielajte vaše recepty na tip@novycas.sk Najlepší recept vyberie odborník a jeho autor získa elektrospotrebiče do kuchyne.

Autor: © Nový Čas

Vyberáme pre Vás niečo viac