Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.07.2009 19:42 | Šport | Futbal

VIDEO - Slovan na Olympiakos nestačil: Skaza začala už v druhej minúte!

Slovan Bratislava prehral v prvom stretnutí 3. predkola Ligy majstrov s gréckym veľkoklubom Olympiakos Pireus 0:2.

Prečítajte si ONLINE reportáž zo zápasu minúta po minúte >>

Favoritom na postup do 4. predkola (play-off) najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže sú tak zverenci trénera Temuriho Kecbaju. Tí sa ujali vedenia už v 2. min presným zásahom A. Papadopoulosa a do dvojgólového vedenia ich dostal Leonardo.

Gréci mali počas úvodného dejstva viac z hry, ale aj Slovan si vypracoval niekoľko dobrých príležitostí. Hráči gréckeho majstra využili chyby "belasej" obrany na strelenie dvoch gólov a aj potom hrozili z protiútokov, brankár Bičík však niekoľkorát stál na správnom mieste a Slovan podržal.

Po zmene strán zatlačili domáci hráči svojho súpera, ale neujala sa ani jedna zo šancí Bratislavčanov. Premiéru v belasom drese zaznamenala v 74. min nová akvizícia Slovana zo Slavie Praha Milan Ivana. Bičík v druhom polčase nemal veľa práce.

Hráči Slovana však nedokázali prekonať Nikopolidisa a do druhého zápasu ide s dvojgólovým náskokom Olympiakos. Odvetný duel sa uskutoční v stredu 5. augusta 2009 o 20.45 h SELČ na Štadióne Georgiosa Karaiskakisa v Aténach.

Hráči Olympiakosu začali svoj prvý súťažný zápas v sezóne 2009/2010 fenomenálne. Po rozohratí potiahol akciu dopredu Zairi a vybojoval roh. Ten sám rozohral, lopta sa v pokutovom území dostala až k A. Papadopoulosovi, ktorý v 65. sekunde otvoril skóre duelu.

Slovanistov inkasovaný gól nezlomil a zatlačili súpera na vlastnú polovicu, no centrované lopty obranu hostí neprekvapili a hostia ich bez väčších problémov odvracali. V 11. min pohrozili zverenci trénera Kecbaju druhýkrát, ale Mitroglou poslal loptu nad. V 16. min centroval na hranicu bránkového územia Dobrotka, Gaúcho sa už-už chystal zakončiť, no Nikopolidis mu loptu "zobral z hlavy".

O päť minút neskôr v súboji s Dobrotkom pri roohovej zastávke uspel Mitroglou, našiel Leonarda, ten vbehol do šestnástky a popri vybiehajúcom Bičíkovi nekompromisne upravil na 0:2. Po tomto góle ubudlo vzruchu na oboch stranách, Slovan sa pred Nikopolidisa dostával iba sporadicky, Olympiakos aj napriek územnej prevahe Bičíka vážnejšie neohrozoval.

V 36. min sa po pravej strane dostal Zairi až pred Bičíka, brankár Slovana však jeho úmysel obstreliť ho po pravej ruke vystihol a obrancovia Slovana poslali loptu do bezpečia. Na druhej strane si brankár hostí poradil s delovkou Halenára z 25 m. Vzápätí Saláta z bezprostrednej blízkosti krížnou strelou trafil po skrumáži iba pravú žrď.

V 53. min krížnou strelou ohrozil Nikopolidisa po spolupráci s Kozákom skúsený Samuel Slovák, ale gólman hostí loptu reflexívne vyboxoval. Slovan mal viac z hry, smerom dopredu bol aktívny najmä Slovák, ktorý spoluhráčom pripravil niekoľko príležitostí, pozorná obranca súpera však odolávala.

Tlak Slovana pokračoval, ozákov roh však adresáta nenašiel a vzápätí strieľaný center preletel popred bránku Nikopolidisa.V 73. min pohrozil hlavou Mitroglou, ale jeho pokus skončil v náruči Bičíka. O dve minúty neskôr Zairiho strelu brankár Slovana vyrazil, k lopte sa dostal Maresca a opečiatkoval žrď svätyne belasých.

V 79. min sa dostával do šance striedajúci Sylvestr, ale Raúl Bravo vynikajúco zasiahol. O niekoľko sekúnd neskôr tiesnený Slovák po Kozákovom centri prestrelil. Po prestriedaní sa hralo zväčša medzi šestnástkami, Olympiakos strážil dvojgólové vedenie a Slovanu sa nepodarilo cez pozornú obranu preniknúť do gólovej šance.

ŠK Slovan Bratislava (SR) - Olympiakos Pireus (Gréc.) 0:2 (0:2)
Góly: 2. A. Papadopoulos, 21. Leonardo, ŽK: 33. Dobrotka, 49. P. Petráš, 66. J. Kozák - 90. Maresca, rozhodovali: Claudio Circhetta - Manuel Navarro, Thomas Habegger (všetci Švajč.), 21 250 divákov

Zostavy:
Slovan: Bičík - Dobrotka, Valachovič, Dosoudil, P. Petráš - Saláta (79. Černák), J. Kozák - Botelho Gaúcho (74. Ivana), Slovák - Halenár - Masaryk (58. Sylvestr)
Olympiakos: Nikopolidis - M. Žewlakow, A. Papadopoulos, Mellberg, Raúl Bravo - Ledesma, I. Papadopoulos (70. Maresca) - Zairi, Dudu, Leonardo (60. Galletti) - Mitroglou (84. Diogo)

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Z miesta hlásia ranených.
AktualizovanéFoto
Vážna nehoda v Žilinskom kraji: Zrazili sa TRI KAMIÓNY s dodávkou, hlásia ranených
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.
Mrazivé slová Lavrova: Rusko je pripravené postaviť sa pri nájazdu USA a spojencom z NATO
Foto
Slovan utrpel jednu z najvyšších prehier v histórii! Experti o príčinách: S takým výkonom neuspejete!
Vládne konsolidačné opatrenia nahnevali Slovákov
Foto
Konsolidačné opatrenia nahnevali Slovákov: Politici by mali začať šetriť od seba! Čo sa ľudí najviac dotklo?
Ivana okrem žiaľu po tragickom úmrtí syna sužuje hnev na talianskeho rapera.
Foto
Na Ivanovho syna († 9) na katolíckom festivale spadla bránka: Otec nerozumie bezcitnosti známeho rapera
Kadyrov sa sťažuje, že auto mu nejde.
Tak to je bizár! Musk dal Kadyrovovi Cybertruc, no teraz... Bojovníkovi ostali oči pre plač
Dvojica spolu randí krátko.
Foto
Rozvášnená Sklenaříková ukázala NOVÉHO priateľa! Horúce bozky na červenom koberci: Aha, koho ulovila
Karsci sedel vzadu v aute. Po zrážke, žiaľ, utrpel zranenia nezlučiteľné so životom.
Foto
Nezvratný osud? Smrť verného fanúšika Karcsiho († 63) cestou zo zápasu: Zomrel v aute, v ktorom nemal byť!
Mačák (v krúžku) získal so spoluhráčmi veľa úspechov.
Foto
Smutná správa pre športový svet! Bolestivý koniec futbalistu Jara Mačáka († 50): Ku koncu už len šepkal
Ilustračné foto
Foto
Horor v Zázrivej: Úchylák lákal malé školáčky do auta! Jedna z nich skončila v nemocnici
Robert Fico znižuje DPH na potravinách, ktoré ľudia kupujú najčastejšie.
Fico a Takáč sľubujú lacnejšie potraviny: Ako si vláda posvieti na obchodníkov?
Herečka bola považovaná za sexsymbol 50. rokov.
Foto
Žijúca legenda: Sophia Loren oslavuje 90. narodeniny! Spoznáte ju ešte?