Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.07.2009 19:42 | Šport | Futbal

VIDEO - Slovan na Olympiakos nestačil: Skaza začala už v druhej minúte!

Slovan Bratislava prehral v prvom stretnutí 3. predkola Ligy majstrov s gréckym veľkoklubom Olympiakos Pireus 0:2.

Prečítajte si ONLINE reportáž zo zápasu minúta po minúte >>

Favoritom na postup do 4. predkola (play-off) najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže sú tak zverenci trénera Temuriho Kecbaju. Tí sa ujali vedenia už v 2. min presným zásahom A. Papadopoulosa a do dvojgólového vedenia ich dostal Leonardo.

Gréci mali počas úvodného dejstva viac z hry, ale aj Slovan si vypracoval niekoľko dobrých príležitostí. Hráči gréckeho majstra využili chyby "belasej" obrany na strelenie dvoch gólov a aj potom hrozili z protiútokov, brankár Bičík však niekoľkorát stál na správnom mieste a Slovan podržal.

Po zmene strán zatlačili domáci hráči svojho súpera, ale neujala sa ani jedna zo šancí Bratislavčanov. Premiéru v belasom drese zaznamenala v 74. min nová akvizícia Slovana zo Slavie Praha Milan Ivana. Bičík v druhom polčase nemal veľa práce.

Hráči Slovana však nedokázali prekonať Nikopolidisa a do druhého zápasu ide s dvojgólovým náskokom Olympiakos. Odvetný duel sa uskutoční v stredu 5. augusta 2009 o 20.45 h SELČ na Štadióne Georgiosa Karaiskakisa v Aténach.

Hráči Olympiakosu začali svoj prvý súťažný zápas v sezóne 2009/2010 fenomenálne. Po rozohratí potiahol akciu dopredu Zairi a vybojoval roh. Ten sám rozohral, lopta sa v pokutovom území dostala až k A. Papadopoulosovi, ktorý v 65. sekunde otvoril skóre duelu.

Slovanistov inkasovaný gól nezlomil a zatlačili súpera na vlastnú polovicu, no centrované lopty obranu hostí neprekvapili a hostia ich bez väčších problémov odvracali. V 11. min pohrozili zverenci trénera Kecbaju druhýkrát, ale Mitroglou poslal loptu nad. V 16. min centroval na hranicu bránkového územia Dobrotka, Gaúcho sa už-už chystal zakončiť, no Nikopolidis mu loptu "zobral z hlavy".

O päť minút neskôr v súboji s Dobrotkom pri roohovej zastávke uspel Mitroglou, našiel Leonarda, ten vbehol do šestnástky a popri vybiehajúcom Bičíkovi nekompromisne upravil na 0:2. Po tomto góle ubudlo vzruchu na oboch stranách, Slovan sa pred Nikopolidisa dostával iba sporadicky, Olympiakos aj napriek územnej prevahe Bičíka vážnejšie neohrozoval.

V 36. min sa po pravej strane dostal Zairi až pred Bičíka, brankár Slovana však jeho úmysel obstreliť ho po pravej ruke vystihol a obrancovia Slovana poslali loptu do bezpečia. Na druhej strane si brankár hostí poradil s delovkou Halenára z 25 m. Vzápätí Saláta z bezprostrednej blízkosti krížnou strelou trafil po skrumáži iba pravú žrď.

V 53. min krížnou strelou ohrozil Nikopolidisa po spolupráci s Kozákom skúsený Samuel Slovák, ale gólman hostí loptu reflexívne vyboxoval. Slovan mal viac z hry, smerom dopredu bol aktívny najmä Slovák, ktorý spoluhráčom pripravil niekoľko príležitostí, pozorná obranca súpera však odolávala.

Tlak Slovana pokračoval, ozákov roh však adresáta nenašiel a vzápätí strieľaný center preletel popred bránku Nikopolidisa.V 73. min pohrozil hlavou Mitroglou, ale jeho pokus skončil v náruči Bičíka. O dve minúty neskôr Zairiho strelu brankár Slovana vyrazil, k lopte sa dostal Maresca a opečiatkoval žrď svätyne belasých.

V 79. min sa dostával do šance striedajúci Sylvestr, ale Raúl Bravo vynikajúco zasiahol. O niekoľko sekúnd neskôr tiesnený Slovák po Kozákovom centri prestrelil. Po prestriedaní sa hralo zväčša medzi šestnástkami, Olympiakos strážil dvojgólové vedenie a Slovanu sa nepodarilo cez pozornú obranu preniknúť do gólovej šance.

ŠK Slovan Bratislava (SR) - Olympiakos Pireus (Gréc.) 0:2 (0:2)
Góly: 2. A. Papadopoulos, 21. Leonardo, ŽK: 33. Dobrotka, 49. P. Petráš, 66. J. Kozák - 90. Maresca, rozhodovali: Claudio Circhetta - Manuel Navarro, Thomas Habegger (všetci Švajč.), 21 250 divákov

Zostavy:
Slovan: Bičík - Dobrotka, Valachovič, Dosoudil, P. Petráš - Saláta (79. Černák), J. Kozák - Botelho Gaúcho (74. Ivana), Slovák - Halenár - Masaryk (58. Sylvestr)
Olympiakos: Nikopolidis - M. Žewlakow, A. Papadopoulos, Mellberg, Raúl Bravo - Ledesma, I. Papadopoulos (70. Maresca) - Zairi, Dudu, Leonardo (60. Galletti) - Mitroglou (84. Diogo)

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Nové bývanie pre ústavných činiteľov: Ministerstvo vnútra už vybralo 2 nehnuteľnosti
Cestu pod Strečnom zatvorili kvôli sanácii hradného brala.
Dobré správy pre vodičov: Víkend pri Strečne bude bez obmedzení! Ale potom sa pripravte
V istých potravinách na Slovensku odfotili kuracie prsia chránené štítkami proti krádeži.
FotoVáš Tip
Smiech cez slzy? BIZARNÝ záber zo slovenského obchodu s potravinami: TOTO ste u nás zrejme ešte nevideli!
Ilustračné foto
Poburujúce VIDEO vojakov: Zhrozíte sa, keď zistíte, čo robili s telami mŕtvych
Viacerí ruskí predstavitelia vrátane prezidenta Vladimira Putina varovali, že ak Západ uvoľní pre Ukrajinu obmedzenia spojené s používaním ďalekonosných zbraní, bude to znamenať, že NATO vstúpi do priamej vojny s Ruskom.
Rusko sa vyhráža ESKALÁCIOU: USA by mali počúvať, inak... Desivé slová o priamej vojne s NATO
Na snímke štátny tajomník ministerstva hospodárstva (MH) SR Karol Galek.
SaS tvrdí, že hrozí zvýšenie cien energií: Pozrite, o koľko percent má byť podľa nich drahší plyn
Minister životného prostredia Tomáš Taraba.
Tarabove podozrenie, že na envirorezorte sa fiktívne poisťoval majetok: Koalícia súhlasí s vypovedaním zmlúv
Pre uzáveru mosta a R1 sa na križovatkách strieda vyše 100 policajtov
Foto
V Bystrici sa na križovatkách strieda vyše 100 policajtov: Hlásia viac ako HODINOVÉ zdržanie
Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka
Žilinka v parlamente predniesol správu o činnosti za rok 2023: Opozícia ho skritizovala
Vlado musel bojovať so svojou neistotou.
Foto
Hviezdny Kobielsky priznal slabinu: Kazí mu kšefty TÁTO vec?! To by ste nečakali
Ministerstvo vnútra SR začalo vydávať nové slovenské cestovné doklady s moderným grafickým a bezpečnostným dizajnom
Foto
Pasy dostali NOVÝ VZHĽAD, Šutaj Eštok zhodnotil: Dizajn hodný 21. storočia! Páčia sa vám?
Talianska podnikateľka Cinzia zrazila zlodeja pre ukradnutú kabelku!
Foto
Šokujúci prípad: Podnikateľka autom niekoľkokrát prešla muža († 52)! Hrôza, aký na to mala DÔVOD