Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.10.2011 14:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Triky hltača Stevieho z Talentu: Prečítajte si, ako to robil!

Keď sa Stevie Starr (48) postavil v Talente pred porotu a oznámil, že bude prehĺtať a zo žalúdka naspäť vracať nepoškodené veci, nikto tomu neveril.

No súťažiaci zo Škótska najprv „zbaštil“ mince, ktoré dal vzápätí von. A to isté urobil aj s biliardovou guľou, cukrom a so živou rybkou. Publikum, porota aj diváci pri obrazovkách ostali ako obarení a nedokázali zistiť, ako to spravil. Stevie tvrdí, že prehĺtaniu sa venuje 25 rokov. Gastroenterológovia však jasne tvrdia, že to nie je možné. A kúzelníci sa zhodujú v jednom: Sú to len šikovné triky!

Stevie Starr je zabávač pochádzajúci zo Škótska, ktorý prehĺta rozličné veci od mincí, biliardových gúľ až po cukor či akváriovú rybku. A presne to predviedol aj v Talente. Po tom, čo ich zhltol, ich následne vyvrátil v neporušenom stave von. Nikto nerozumel tomu, ako to všetko dokázal. No kúzelníci v tom majú úplne jasno.

„Určite to neprechádza cez žalúdok. Sú v tom triky. Mince sa veľmi ľahko dajú skryť pod ďasná, prípadne pod jazyk,“ vysvetlil Novému Času kúzelník, ktorý si z pochopiteľných dôvodov neželal byť menovaný. Ten má odpoveď aj na to, ako mohol Stevie „zhltnúť“ bi­liardovú guľu: „Existuje náhrada gule, ktorá je zo silikónu. To znamená, že ešte predtým, ako si ju dal do úst, ju mohol šikovne vymeniť za náhradu a potom ju v ústach stlačiť pod jazyk.“


Ako sa zdá, neznámy Škót vie síce urobiť parádne divad­lo, no jeho tvrdenia o skutočnom prehĺtaní sa s najväčšou pravdepodobnosťou nezakladajú na pravde. Druhý oslovený kúzelník totiž vyvrátil reálnosť jeho ďalších čísiel. „Ústa sú vlhké, takže keď do nich dáte cukor, neexistuje, že ostane suchý. Buď mal skryté vrecúško s ďalším cukrom v ústach, ktoré pretrhol zubami, alebo použil pomôcku umelý palec,“ objasnil znalec z kúzelníckeho odboru a dodal: „Ja sám používam ten palec. Niečo do neho nasypem, vložím nenápadne do úst a to, čo som napríklad držal v ruke, dám zrazu von z úst.“


Za pravdu im dáva aj český kúzelník Pavel Kožíšek. „Je to primitívny trik, ktorý sa zakladá najmä na zručnosti rúk. Pri vystúpení bolo predvedených hneď niekoľko kúziel naraz.“ Navyše, ak by si divák pozrel vystúpenie Škóta pozorne a niekoľkokrát za sebou, prišiel by ešte na jeden zaujímavý fakt. Po tom, čo Stevie z pohára vypil živú rybku, na dôkaz nechal zo svojich úst trčať jej chvost. Každá ryba, či už ju vezmete do ruky, alebo položíte na zem, sa však trepe. No chvost tej jeho sa nehýbal. Mohla byť teda mŕtva. Von však dal živú rybu. Ani na tomto čísle teda niečo nesedí. Všetko nasvedčuje tomu, že Škót má talent na triky, nie na prehĺtanie.

Aký názor majú odborníci?

Odborník skonštatoval, že ide o trik. „Určite to nijako nesúvisí s výnimočným tráviacim traktom účinkujúceho. Nie je možné, aby sa prehltnutý cukor nezmiešal. Považujem to za šikovný trik,“ tvrdí lekár, gastroenterológ Dušan Baláž. Za triky a ilúzie považuje aj opísa­né číslo s mincami a loptičkou.

„Dostať predmet zo žalúdka suchý nie je takýmto spôsobom možné,“ tvrdí internista z pražskej nemocnici v Motole Zdeněk Silný.

Jeho kolegyňa, ktorá si neželala byť menovaná, má rovnaký názor:

„Cukor by sa začal rozpúšťať už v ústach, nieto ešte, ak by ho prehltol. Nemohol dať naspäť cukor v suchom stave.“

„Klasickú biliardovú guľu nie je možné prehltnúť do tráviaceho traktu, maximálne si ju môže vložiť do úst. Muselo by ísť o nejakú imitáciu,“ vyjadril sa ďalší z odborníkov. Podľa neho aj vystúpenie s cukrom muselo byť trikom, keďže by ho rozpustili už sliny v ústach.

Čo všetko dokáže Stevie svojím telom

  • prehĺta mince
  • zlatú rybku
  • žiarovku
  • prehltne zamknutývisiaci zámok, ktorý vyberie z úst odom­knutý
  • zložiť Rubikovu kocku
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto)
Stropkovčan vychádzal z bytovky a oblial ho studený pot: Na reakciu bolo neskoro
Foto
Martin Škrtel spravil slovenský prestup leta: Fandím Trnave, ale chcem úspech s DAC!
Oňová vníma veci s odstupom času inak.
Foto
Priznanie Gizky Oňovej: Do Svokry už NIKDY! Prečo by sa nevrátila do šou, ktorá ju preslávila?
Ilustračné foto.
Policajti sa priznali k mučeniu a zneužívaniu: Rezort spravodlivosti opäť zakročil! Ďalšia brutalita?
Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka
Rokovanie v parlamente otvoril Žilinka: Pripomenul dôležitú štatistiku
Na snímke policajti hliadkujú v zaplavenej bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves v utorok 17. septembra 2024.
Slovensko stále trápia povodne: Kde platí TRETÍ stupeň výstrahy?
Donald Trump.
Trump prestrelil: Ak prehrám, budú za to zodpovední aj... Vážne TOTO povedal?!
Na našom území operovali rímske légie pod vedením samotného rímskeho cisára a filozofa na tróne Marca Aurelia.
Foto
Úžasný objav na Dolnom Pohroní o rímskom CISÁROVI: O tom sa dosiaľ len chyrovalo!
Šimkovičová prekvapila na nedávnej tlačovke trendovým kúskom.
Foto
Ministerka kultúry Šimkovičová chce byť trendy: Vyvetrala sako za 3 000 eur?! Kucherenko reaguje
(ilustračné foto)
Vodiči, zbystrite: Tieto DVA diaľničné TUNELY budú 11 dní uzavreté
Z miesta hlásia ranených.
AktualizovanéFoto
Vážna nehoda v Žilinskom kraji: Zrazili sa TRI KAMIÓNY s dodávkou, hlásia ranených
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.
Mrazivé slová Lavrova: Rusko je pripravené postaviť sa pri nájazdu USA a spojencom z NATO